Gwen van Poorten wil best terug op tv, heeft wel eisen

Gwen van Poorten, die in 2018 na vier jaar vertrok bij BNNVARA, wil best terug op televisie, maar alleen als er aan haar eisen wordt voldaan. Dat zegt de presentatrice, die nu vooral actief is op de socials, in gesprek met Art Rooijakkers op Instagram. Als Rooijakkers aangeeft dat hij haar mist op televisie, antwoordt ze best terug te willen: “Ik denk dat ik uiteindelijk wel weer een programma ga maken, maar dan wil ik het wel heel graag op de bouwstenen die ik zelf heb gelegd.

De tv-makers moeten goed kijken naar wat zij precies wil, aldus Van Poorten. “Met mijn nieuwe podcast leg ik heel duidelijk mijn eigen bouwstenen en laat ik heel duidelijk zien waar mijn interesses liggen en dan vind ik het wel echt weer leuk om een volgend programma te gaan doen.”

Ze slaat de deur niet dicht voor Hilversum. “Ik vind tv helemaal niet ouderwets. Ik zou het superleuk vinden, maar wel echt honderd procent onder mijn voorwaarden.”

Wat wil ze bijvoorbeeld niet? “Ik heb al een aantal keer programma’s gepresenteerd die ik moet dragen en die niet helemaal ik zijn. Dan ben ik gewoon niet goed genoeg. Bij het laatste seizoen van Spuiten & Slikken mocht ik bijvoorbeeld de tafel leiden, maar dan kom ik gewoon niet goed uit de verf.”

Dat is gewoon niet haar plek, zegt ze. “Ik wil spontaan zijn en niet een blokje krijgen van drie minuten waarin ik al weet welke vragen ik moet stellen. Ik wil gewoon alles wat ik denk eruit kunnen flappen.”

Nou, Hilversum zal al flink aan het warmlopen zijn.

Foto: BNNVARA, Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen