Supermarktbejaarde scheldt Art Rooijakkers uit: ‘Eikel!’

Nu de ergste coronapaniek voorbij is ontstaat er in het supermarktleven een tweedeling: mensen die demonstratief in het gangpad blijven wachten totdat je klaar bent met schapzoeken en mensen die denken dat je elkaar prima even kunt passeren zonder dat je ’s avonds halfdood in bed ligt. Tv-ster Art Rooijakkers hoort bij de eerste groep, de bejaarde zeventiger die hij trof tijdens het boodschappen doen bij de tweede groep. Het leidde tot een heuse clash tussen de BN’er en de ON’er.

Het was verschrikkelijk, aldus Rooijakkers. “Ik merk op straat dat mensen grimmiger beginnen te worden, heb ik het idee. Ik ben gisteren in de supermarkt gewoon door een man van in de 70 uitgescholden voor eikel bijvoorbeeld.”

De situatie was volgens de presentator lastig. “Hij stond middenin een pad en ik stond achter hem. Ik dacht: hij moet iets vinden, dus ik stond te wachten en toen keek hij om en zei hij: ‘Ja, wat moet je?’

Daarop gaf Rooijakkers aan niet door te willen lopen zolang de man middenin het gangpad stond. “Ik zei: ‘Nou ja, eigenlijk moet u er langs, maar u staat middenin het pad, dus ik wacht wel even.’ Toen zei hij: ‘Ja, inderdaad, eikel!’”

Het is volgens de presentator een trend. Dit soort gebeurtenissen vinden momenteel steeds vaker plaats in Nederland, weet hij. “Ik had het met wat mensen in mijn omgeving erover en iedereen begint nu dat soort situaties te ervaren.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen