GTST neemt afscheid met opgepimpte weekendcliff

Geplaatst op do 28 mei 2020 om 16:00

Veel vroeger dan verwacht gaat Goede Tijden Slechte Tijden vanavond met zomerstop. De opnames kunnen binnenkort worden hervat, maar dat is niet op tijd om het huidige seizoen te redden: het coronavirus heeft flink roet in het eten gegooid. Toch belooft creatief producent Rohan Gottschalk vandaag in De Telegraaf een spannende cliffhanger. Op de allerlaatste opnamedag voor de lockdown werd toevallig de reguliere weekendcliff opgenomen en die is een beetje opgepimpt.

Gottschalk vertelt in de krant: “We hadden het geluk dat de weekcliff sowieso al spannend was. Het verhaal hebben we daarom niet hoeven aanpassen.

Achter de schermen is er wel wat aan gerommeld. “Wel hebben de regisseur en de editor in montage opnieuw bekeken hoe we de laatste aflevering nog wat spannender konden eindigen. Dat is volgens mij gelukt, al is het natuurlijk niet het spectaculaire seizoenseinde dat we voor ogen hadden.

GTST hoopt de opnames in juni weer te hervatten. Krijgen we na de zomer een coronaverhaallijn voorgeschoteld? Nee, zegt Gottschalk. “Er is al genoeg corona in andere programma’s. GTST zorgt er juist voor dat je even een half uurtje kan ontsnappen uit al dat coronanieuws.”

Daarnaast willen we ook niet het risico lopen dat we, als we op 31 augustus weer terug zijn op televisie, achter de feiten aanlopen.

Foto: RTL
23 Reacties op “GTST neemt afscheid met opgepimpte weekendcliff”


 1. Kas

  Hoe gaat het eigenlijk met Job?

 2. Ron

  Dat is eigenlijk best wel vreemd. Ze willen de waan van de dag niet laten zien GTST maar ze vieren wel Sinterklaas, Kerst, Koningsdag etc. in Meerdijk. Dan hoort dan toch juist ook de realiteit van vandaag de dag getoond te worden? Want we ze zitten nu ook naar een rare situatie te kijken met al die afleveringen die pre-coronatijd zijn gedraaid. Dan is het ook niet vreemd mocht de corona over zijn, dat we nog opnames zien uit de corona tijd. Dat is exact hetzelfde verhaal.

 3. M.

  GTST, woow krijg ik nu een Dejavú? anno 2020 blijft RTL Duitsland dit soort meuk produceren en uitzenden?!

 4. Asjemenou

  @Kas

  Job n*ukt nog steeds met Rik’s vriendin.

 5. Carrie

  Het is ‘gepimpt’, niet ‘opgepimpt’.

 6. Doe

  Gister was klein corona moment, Nina en Daan stomden op 1,5 meter afstand op straat. Net op het randje dat ze net nog konden filmen 10 weken terug kregen we 2 weken 5 afleveringen voordat we 8 weken lang 4 kregen.

 7. Donald Dumb

  Het amateurtoneel is vanaf vanavond dus ten einde?
  *hangt vlag uit*

 8. Kas

  @Asjemenou

  Ik bedoelde Job G.

 9. Mousy

  17.33u even goed het artikel lezen, vooral de laatste zin. Niet te vroeg juichen dus. 😁

 10. Chelsey

  Het aan het infuus houden van de jaren ‘90 soap gtst is overduidelijk een prestigestrijd aan het worden voor de heren Peter en Sven van rtL. Onbegrijpelijk daar deze melkkoe reeds haar leeftijd heeft bereikt en er haast geen druppel melk meer uit te trekken is. De koe is reeds jaren rijp voor het slachthuis alleen blijft met name Peter sterk geloven in haar tegen beter weten in overigens. Hoe dom kun je dan zijn als programmadirecteur van een commercieel tv zender? De positie van tv Luxembourg in het Nederlandse medialandschap is nu anders dan 30 jaar terug, men heeft nu concurrentie van een opkomende binnenlandse commerciële zender en een zeer sterke binnenlandse publieke zender.

 11. Bart

  @Ron Die feestdagen kunnen ze gewoon weg laten. Zat er vroeger ook nooit in.

 12. Bart

  Als ze slim zijn pakken ze een beetje groots uit nu de soap dit najaar 30 jaar bestaat. Bijvoorbeeld Jessica en Hedwig terug laten komen zou leuk zijn en zeker weer wat extra kijkers trekken.

 13. Mousy

  @Ron, Corona item/verhaallijn is wel iets heel anders dan al die (feest) dagen die jij opnoemt. Totaal niet vergelijkbaar.
  Het is nu anno mei een item/realiteit maar niet straks in december, hopende dat het dan allemaal iets normaler is.
  Al die ellende die het voor veel mensen is of geweest, hoeven niet op het eind van het jaar hier nogmaals mee geconfronteerd te worden.

  Ik vind het een goed besluit van het team rondom gtst.

 14. Ron

  @Mousy: fijn dat jij dat vind, maar ik vind het als kut op Dirk slaan en totaal onlogisch. Punt.

 15. joke paardenscheet

  @ron gaat ie lekker autist? Sint is leuk en cojona niet. Het hoeft niet precies te ‘kloppen’. Het slaat dus helemaal niet van kut op dirk. punttttt

 16. Joop55

  Je kan je beter in de Bilderbergconferenties verdiepen dan naar GTST kijken. case closed.

 17. Mousy

  @21.50u precies wat ik bedoel.

  Welke zot (@Ron) vergelijkt corona met met vrolijke dagen zoals sinterklaas. Sorry, maar die spoort niet.

  Dus betweter @Ron punt…uit 😁 fijne avond nog.

 18. Ron

  @Mousy: trolololol

 19. Lies

  ik ben echt superfan van GTST en kijk al sinds dag 1 naar deze geweldige serie, wat een diepgang en mooie verhaallijnen. En die Ludo wat een kerel daar zou ik wel eens voor geld mee willen rollebollen. Ik weet het ik ben echt een sletje.

 20. Donald Dumb

  Lies.
  Jouw sarcasme is echt fantastisch…

 21. Lies

  @Donald Dumb: hou je grafbek sukkel.

 22. Doe

  Was best wel een goede aflevering. Het stuk dat Amelie belden hadden ze misschien wel uit moeten laten.. of de dochter van Julian ook laten fietsen.

  Gelukkig waren ze niet zo dom om directe datum te noemen, na de zomer kan ook 21 September. Natuurlijk moet er iets met een virus in.

 23. Doe

  Wilde kijken wat de hh heeft gescoort, blijken ze die geskipt te hebben. Dat is heel erg dom. Hoelang is die hh van 11.30 al geskipt ?. HH kan er voor zorgen dat mensen bij blijven en meer gaan kijkem naar het orginelen tijdstip.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.