GTST neemt afscheid met opgepimpte weekendcliff

Veel vroeger dan verwacht gaat Goede Tijden Slechte Tijden vanavond met zomerstop. De opnames kunnen binnenkort worden hervat, maar dat is niet op tijd om het huidige seizoen te redden: het coronavirus heeft flink roet in het eten gegooid. Toch belooft creatief producent Rohan Gottschalk vandaag in De Telegraaf een spannende cliffhanger. Op de allerlaatste opnamedag voor de lockdown werd toevallig de reguliere weekendcliff opgenomen en die is een beetje opgepimpt.

Gottschalk vertelt in de krant: “We hadden het geluk dat de weekcliff sowieso al spannend was. Het verhaal hebben we daarom niet hoeven aanpassen.

Achter de schermen is er wel wat aan gerommeld. “Wel hebben de regisseur en de editor in montage opnieuw bekeken hoe we de laatste aflevering nog wat spannender konden eindigen. Dat is volgens mij gelukt, al is het natuurlijk niet het spectaculaire seizoenseinde dat we voor ogen hadden.

GTST hoopt de opnames in juni weer te hervatten. Krijgen we na de zomer een coronaverhaallijn voorgeschoteld? Nee, zegt Gottschalk. “Er is al genoeg corona in andere programma’s. GTST zorgt er juist voor dat je even een half uurtje kan ontsnappen uit al dat coronanieuws.”

Daarnaast willen we ook niet het risico lopen dat we, als we op 31 augustus weer terug zijn op televisie, achter de feiten aanlopen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen