Corona kost Henk Westbroek tienduizenden per maand

De coronacrisis kost Henk Westbroek als horeca-ondernemer tienduizenden euro’s per maand. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in Shownieuws. Westbroek is de uitbater van Stairway to Heaven, volgens TripAdvisor het op één na slechtste van 615 restaurants in Utrecht. Net als alle andere horeca-ondernemers, zit ook hij in de penarie. “In mijn geval lopen er tienduizenden euro’s per maand gewoon weg. Dat hou je best een paar maanden vol, maar dat moet niet een halfjaar duren.

De grootste kroegbaas van Nederland, Laurens Meyer, heeft aangegeven zijn tenten op 1 juni weer open te gooien. Hij heeft 2.000 mensen in dienst en ziet de verdrinkingsdood naderen. Wat vindt Westbroek daarvan?

Westbroek: “Ik wens hem heel veel sterkte en een heel diepe portemonnee. Ik vind het een beetje van de pot gerukt, maar ik zeg altijd maar zo: voor die mensen is ook plaats in de samenleving. Je kunt wel stoer willen zijn, maar er is natuurlijk geen stad in Nederland die het tolereert dat je de volksgezondheid in gevaar brengt.

Toch deelt Westbroek zijn zorgen. Horeca in een 1,5-meter-samenleving is bijna niet mogelijk. “Het wordt er allemaal niet gezelliger op. Als je een bord eten bestelt, moet ik het verderop neerzetten en roepen: ‘Joh, eten ophalen!’

Tim Immers, ook een BN’er die horeca-ondernemer is, snapt Meyer wel. “Een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid: ik snap het wel en ik vond het ook wel charmant. Aan de andere kant is het niet heel realistisch.”

Misschien gaat de regering door dit soort oproepen wel nadenken om toch eens beter te kijken wat voor perspectief ze de horeca kunnen gaan bieden.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen