Claudia de Breij: ‘BN’ers óók in 2021 niet podium op’

Geplaatst op ma 18 mei 2020 om 13:15

Claudia de Breij denkt dat zij en andere BN’ers die het moeten hebben van optredens in het land alle reden hebben om pessimistisch te zijn. Ze denkt dat niet alleen dit jaar, maar ook 2021 een verloren jaar wordt. Dat zegt de cabaretière in VARAgids. Het ziet er echt heel erg slecht uit, aldus De Breij. “Ik verwacht niet voor 2022 weer te kunnen optreden. We kunnen pas met veel mensen bij elkaar zitten als er een vaccin is, en misschien valt het mee, maar voor we allemaal ingeënt zijn?

Dat kan zomaar twee jaar duren, vervolgt De Breij. “En tot die tijd spelen we niet.”

Het is een heftige toekomstverwachting. Wat vindt De Breij ervan dat de theaters vanaf juli weer open mogen voor honderd man? “Honderd man in het theater betekent in tijden van corona dat je zeker driehonderd stoelen nodig hebt, misschien meer.

Dat is verschrikkelijk, stelt ze. “Leegte, rond goedbedoelende mensen, gaat niet voor een rollende lach of vrolijke meezingsfeer zorgen. Dit is voor een cabaretier rampzalig.”

En zo’n betaalde livestream dan? Is dat wat voor haar? “Een livestream is geen uitwisseling van energie, maar een lieve daad van een fan die het met veel minder dan het echte werk doet uit meelij met de artiest.

Als de theorie van De Breij klopt zou dat overigens ook een ramp betekenen voor de tv-wereld. Groot studio-amusement moet het immers hebben van volle publiekstribunes, met name het Eurovisie Songfestival in mei 2021.

De VARAgids-column van Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO
55 Reacties op “Claudia de Breij: ‘BN’ers óók in 2021 niet podium op’”


 1. Denk Na

  Ja je kunt ook pessimistisch blijven doen en een afwachtende houding aanmeten van ‘het zal allemaal wel’ ‘het zal mijn tijd wel duren’ ‘De hoge heren zullen wel gelijk hebben’. Maar zo kom je er niet in het leven. Wees eens pro-actief en lees je eens wat beter in dan zul je merken dat we er zo uit kunnen komen met z’n alle, als we maar willen. En er zijn bovendien zat alternatieven waarmee je iets kunt.

 2. Linde

  Kan Claudia ophouden met deze stemmingmakerij?

 3. Bert Nooitgedacht (de echte BN-er)

  En dat is weer een ei
  gelegd door Claudia de Breij.

 4. One and only

  Gat ze nou weer bepalen wanneer men op mag treden en wanneer hier publiek bij mag zijn? Zij gaat echt veel te ver!

  Uitzetten naar Iran voordat dit mormel zichzelf hier verkiesbaar gaat stellen.

 5. Dennis

  Ik vind dat Claudia niet meer mag optreden, ze heeft immers haar zakken al
  Vol! #mindervluchten

 6. Dries Roel Vink

  Eerst Angela de Jong die overal een mening over heeft en nu Claudia die denkt te weten hoe het er in 2021 uit gaat zien …
  Een overeenkomst: ze lijken beide op een dier; Angela op een hamster en Claudia op een paard ;-)

 7. q8

  ze kan toch ook ander werk zoeken,??
  ik denk dat ze t best een viskar kan aanschaffen,
  past bij haar
  [ik zie bij haar al een lekkere haring naar binnen glijden,]
  ze moet niet zeuren,
  er is over een jaar geen hond meer die tv kijkt,

 8. Arie Op Safari

  Als ze dat verwacht, dan kan ze zich toch omscholen? Dat zou een passend vervolg zijn van haar nummer “mag ik dan bij jou”

  Mag ik dan bij de
  Mag ik dan bij de bagage afhandeling op Schiphol werken? Immers verwacht dat er minder mensen gaan vliegen volgens eigen voorstel, dus druk zal ze het dan niet krijgen..

  Dan ben je pas goed bezig… niet afwachten maar doorpakken..
  Maar verwacht van de linksche gutmensch dat ze dat niet gaat doen..

 9. Boerenverstand

  Laat Claudia de B zich lekker jarenlang in huis opsluiten. Prima toch. De rest van Nederland gaat wel gewoon weer naar het oude normaal, en snel ook.

 10. Bart

  Alles moet gewoon weer open. Ophouden met de anderhalve meter samenleving en het daarin denken. Ook geen corona app. Iedereen moet gewoon weer normaal gaan doen. Normaal zoals voor de corona crisis. Ik wil niet in een samenleving leven waarin ik word beperkt. Dat zou niemand moeten willen. Dan maar wat mensen dood. Is voor de wereld zo erg nog niet.

 11. Lies

  @Bart. Misschien ben ik een beetje brutaal maar als jij je nou eens lekker in je bek laat spugen door een coronapatiënt?

 12. Angeltje

  Kan dat mens eens verdwijnen en thuis gaan poetsen enz. …

  Met die zeer vervelende aandachttrekkerij, je word uit gekotst de Breij, accepteer dat hou je op afstand.

 13. mediakaal

  ik vind dat claudia moet aftreden.

 14. mediakaal

  ik heb geen moeite om bij claudia anderhalve meter afstand te houden.

 15. Gwendolyn

  Klopt waste ze zegt.

 16. Priscilla

  Claudia de Breij verdient de ‘BN’er die het meest wil deugen’-bokaal. Dat mens ondertekent iedere petitie, wil naar iedere demonstratie en verklaart zichzelf nog net niet tot heilige. Het zou me niets verbazen als die stiekem vrouwen ontvoerd, levend in stukken snijdt, daarna over de lichaamsdelen plast en vervolgens door heel Nederland begraaft.

 17. Gaston

  Ophouden nu hoor, met je vervelende opmerkingen, jij weet ook niet hoe dit allemaal afloopt Claud(voor intimi) niet steeds een meninkje opdringen aan ons, is niet nodig en veel mensen vinden dat vervelend aan je. dag!

 18. Iris van Ballegoijen

  Wat zit Claudia achter de pc deze dagen. Elke dag non news over de geboorte van de panda de homo haat bij Jetten en nu dit weer. Ga lekker koken voor je vriendin en laat ons met rust, dit gezwets heeft totaal géén toegevoegde waarde.

 19. Hermann Boring

  Wat is Clau toch knap. Ze heeft werkelijk OVERAL verstand van. Lijkt me best wel ingewikkeld, zo geniaal te moeten zijn.

 20. pepe

  Denk Na gaat proactief een vaccin produceren waarschijnlijk

  of het virus wegtoveren dat kan ook

 21. RaymondVL

  Tot 2025 een podium- zang- verschijnings- en spreekverbod voor Claudia de Breij. Enorme aandachtsh*er!

 22. Asjemenou

  Heerlijk 2 jaar zo weinig mogelijk BN ers
  😀😀😀

 23. Cees

  Misschien werken bij de Hema. Bij de worsten verkoop. Wel halal dan natuurlijk.

 24. Kwebbeldick

  Niemand die ze gaat missen.

 25. en Vrij

  @Bart (En gelijkgestemden)
  ma 18 mei 2020 om 13:50

  Ik voel me beperkt in mijn vrijheid door mensen zoals jij die een ander geen 1,5 meter ruimte gunt. Jullie zijn egoïsten, alles en iedereen moet zich aan jullie dwaze denkbeelden conformeren. Jullie slepen moedwillig anderen mee in jullie ellende.

 26. Leo knots

  Dat de Breij mogelijk een jaar het podium op kan / mag is 1 van de weinige voordelen van de huidige situatie. Geef haar dan aub ook geen podium op internet, krant, radio om haar onzin te verkondigen

 27. Rassist

  Wat is die vrouw toch een engnek. Van mij hoeft ze helemaal nooit meer op een podium te staan.

 28. Henk

  Leuke meid hoor, ook heel triest, maar…….. je had ook een hele ernstige ziekte kunnen krijgen dus probeer er wat van te maken Claudia.Bedenk iets creatiefs.Buiten optreden,verhalen vertellen.Op scholen gastcolleges.Bij Op1 Viroloog Ab vervangen.Financieel moet je een stapje terugdoen maar plezier maken is gratis.

 29. erik van Dijk

  Claudia zou eens het artikel in het AD moeten lezen over de Ashton Brothers. Zij beginnen binnenkort weer met een nieuwe voorstelling, het kan dus wel.

 30. Bart

  @Lies Of al die types zoals jij. Zal de wereld een stuk leuker van worden.

 31. Bart

  En Vrij Die dwaze denkbeelden komen juist van mensen zoals jij. Het kuddenvolk!

 32. Henk

  @Bart,het is geen griepje hoor! Het is een enge ziekte.Dus eerst even nadenken.

 33. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Ik zou het fantastisch vinden als Claudia de Breij in 2021 niet op het podium verschijnt. Niet alleen 2021 trouwens?

 34. burgos

  En toch?? ze zou best eens gelijk kunnen hebben.

 35. A.J.A.

  Ze kan altijd nog de plee gaan schoonmaken in het theater.

 36. Jan Lol

  Dat kan zomaar twee jaar duren, vervolgt De Breij. “En tot die tijd spelen we niet.”
  Mag het een jaartje meer zijn!!!

 37. en Vrij

  Ach Bart, liever gezond in de kudde dan een dooie dwarsaap.

 38. Bart

  @en Vrij De mensen in de kudde zijn meestal de gene die het uiteindelijk als het mis gaat niet overleven. Dus ik maak me niet zo druk.

 39. Bart

  @Henk In principe is het eigenlijk wel een griepje. Gaan er maar weinig mensen die het krijgen aan dood. De meesten hebben al iets anders onder de leden. En er is nog geen medicijn. Dat is er zo vervelend aan. Daarvoor hoeven we niet onze economie naar de klote te laten gaan en alles op z’n kop te zetten. Een aantal maatregelen zijn zeker nodig maar nu gaat het te ver. En de vraag is voor hoe lang en word alles weer zoals het was als er een medicijn is. Ik denk van niet dan leven we verder in een gecontroleerde samenleving. Dan pas gaat de kudde inzien wat er is gebeurd.

 40. Boerenverstand

  @en vrij: niemand die jou verbiedt om zelf wel op anderhalve meter te blijven, niet naar de horeca of film te gaan enzovoorts. Die vrijheid heb je gewoon. Maar laat anderen ook hun eigen leven leiden zoals zij dat willen. De WHO adviseert overigens 1,0m.

 41. GrijzePilion

  Haha iemand hier die zich “en Vrij” noemt en pro anderhalve meter samenleving jankt. Nou dat is niet Vrij.

  Ophouden met die anderhalve meter idioterie en de mondvodden. Die hele holle retoriek om dat maar stand te houden gaat nergrns over. We doen nu al dik twee maanden boodschappen in de supermarkt, de plek waar 1,5 meter geen doen is in die gangpaden. Verder zijn natuurgebieden en parken druk geweest tijdens het paasweekend. Inmiddels ook al meer dan drie weken geleden. En wat zien we, besmettingen zijn niet toegenomen en de IC’s hebben steeds minder coronapatienten.

  En maar die idioot van een Ab Osterhaus laten ratelen bij Op1 en die mafklapperdirecteur van RIVM bij Buitrnhof. Hou toch op.

 42. GrijzePilion

  Bij Op1 zat een medicus met een mogelijk vaccin. Maar die mocht amper wat zeggen van die totaall u l van een Osterhaus gaat een beetje voor het RIVM opnemen dat het niet mag want regeltjes. In plaats van dat hij zegt interessant dit moeten we eens gaan onderzoeken. Nee meneer Osterhaus is natuurlijk eigenaar van een vaccinfabrirk dus die zal nooit meedenken met ern ander. Verschrikkelijke vent. Ab zat vast te juichen en trok ern fles drank open toen corona uitbrak.

 43. Huh

  Zoveel dom volk hier. Wie de schoen past, trekke hem aan.

 44. GrijzePilion

  Ook ene Henk hierboven is bang gemaakt door de MSM.

 45. Lies

  Het aantal coronadooien is in totaal marginaal en voornamelijk oudjes die al zwak gestel hebben of jongere mensen die ook al wat onder de leden hebben. Maar de MSM laten vooral coronadooien zien om iedereen maar bang te maken.

 46. Lies

  Elk jaar overlijden er even zoveel mensen aan de griepgolven maar dat wordt nooit zo intensief bijgehouden.

 47. Boerenverstand

  @Lies: (over)sterfte wordt voor een aantal landen – waaronder Nederland – al wel sinds 2015 bijgehouden op euromomo.eu/graphs-and-maps . De griep van 2017 in Nederland kun je ook duidelijk terug zien, net zoals sommige andere griepgolven de afgelopen jaren in andere landen.

 48. Boerenverstand

  Nu met link, even doorscrollen naar beneden voor de sterftegrafieken per land.

  https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

 49. Lies

  Nou ja in ieder geval wordt er niet zo uitvoerig over gerept in de media.

  Deze uitbraak komt politici mooi uit om beperkende regels door te drukken. Ab Osterhaus staat te feesten want zn vaccinatiefabrieken kunnen draaien en de mondkapjesfabrikanten en makers van hyguenemiddelen springen ook een gat in de lucht. Dus wordt dit nog even lekker gerekt de komende tijd.

 50. Boerenverstand

  @Lies: mee eens. Er is in de media nooit aandacht voor de griepsterfte. Wel bij hittegolven, maar dan is het komkommertijd. Het hele coronagedoe wordt zwaar overtrokken om maar weg te moffelen dat de sterfte vooral gekomen is doordat Bruins en Rutte verzuimd hebben tijdig beschermingsmaterieel te bestellen, waar de verzorgings- en verpleeghuizen de dupe van geworden zijn.

 51. Boerenverstand

  Beschermingsmateriaal.

 52. Lies

  En niet te vergetrn dat kabinet Rutte I en eigenlijk het kabinet erboorcde gezondheidszorg vernacheld hebben met bureaucratische onzin en financieel uitgekleed waardoor we nu met tekorten zitten op vele fronten. En Mark Rutte met zn lachsmoel maar mooi weer spelen elke drie weken.

 53. Boerenverstand

  Ach ja, het VVD-vriendje van Bruins, Bas Leerink, vond dat we in Nederland met veel minder spoedzorg toekonden. Hij vond ook de redding van het ziekenhuis in o.a. Lelystad niet nodig. En diezelfde Leerink gaat nu weer over de patiëntenspreiding ivm corona. Afbraak van de zorg is aan de VVD wel toevertrouwd. En blijkbaar afbraak van de economie ook.

 54. Annoniemus

  Pot Claudia de Breij heeft een slecht huwelijk , ze praat alleen maar met de media !

 55. Dominee Bonk

  Zo een opluchting om anti-artiest Claudia de Breij jaren lang niet meer te hoeven zien. Ik vind haar zo een hypocriet deugmens. Nee zij komt mijn kerk niet in. Amen, God zij met mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.