Claudia de Breij: ‘BN’ers óók in 2021 niet podium op’

Claudia de Breij denkt dat zij en andere BN’ers die het moeten hebben van optredens in het land alle reden hebben om pessimistisch te zijn. Ze denkt dat niet alleen dit jaar, maar ook 2021 een verloren jaar wordt. Dat zegt de cabaretière in VARAgids. Het ziet er echt heel erg slecht uit, aldus De Breij. “Ik verwacht niet voor 2022 weer te kunnen optreden. We kunnen pas met veel mensen bij elkaar zitten als er een vaccin is, en misschien valt het mee, maar voor we allemaal ingeënt zijn?

Dat kan zomaar twee jaar duren, vervolgt De Breij. “En tot die tijd spelen we niet.”

Het is een heftige toekomstverwachting. Wat vindt De Breij ervan dat de theaters vanaf juli weer open mogen voor honderd man? “Honderd man in het theater betekent in tijden van corona dat je zeker driehonderd stoelen nodig hebt, misschien meer.

Dat is verschrikkelijk, stelt ze. “Leegte, rond goedbedoelende mensen, gaat niet voor een rollende lach of vrolijke meezingsfeer zorgen. Dit is voor een cabaretier rampzalig.”

En zo’n betaalde livestream dan? Is dat wat voor haar? “Een livestream is geen uitwisseling van energie, maar een lieve daad van een fan die het met veel minder dan het echte werk doet uit meelij met de artiest.

Als de theorie van De Breij klopt zou dat overigens ook een ramp betekenen voor de tv-wereld. Groot studio-amusement moet het immers hebben van volle publiekstribunes, met name het Eurovisie Songfestival in mei 2021.

De VARAgids-column van Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen