Chantal Janzen briest: ‘Telegraaf denkt niet goed na’

Het meest besproken moment uit de alternatieve Songfestival-show van afgelopen zaterdag was het een-tweetje tussen Chantal Janzen en Graham Norton. Na afloop van hun liveverbinding, zei de Britse tv-ster onomwonden: “God, that was awkward!” Aangezien Norton niet duidelijk maakte waar hij op doelde, dachten veel mensen, en ook media zoals De Telegraaf, dat hij het gesprekje met de presentatrice ongemakkelijk vond. Volgens de presentatrice is dat echter helemaal niet waar.

Janzen is behoorlijk gepikeerd. “Er is altijd weer een krant – en we weten allemaal welke – die dan niet heel erg goed nadenkt en uit is op sensatie. Er stond dan zelfs: ‘Hij heeft commentaar op presentatie.’ Maar bij de repetitie zei hij al dat het een fantastisch programma was. Maar het is natuurlijk lekkerder als er een kop staat dat we worden afgemaakt. Maar hij vond het geweldig“, zei ze gisteren bij Beau.

De presentatrice vindt het heel leuk om andere mensen met een pinnige sneer belachelijk te maken (“wat kan ze hockeyen, hè?“), maar als de ironie zich tegen haar keert, is Janzen een stuk minder gelukkig.

Om zichzelf in te dekken had Janzen daarom een redacteur op Norton gezet. “Ik had een redacteur erop laten zetten om hem te monitoren de hele uitzending, want als hij iets heel heftigs had gezegd – want hij zat aan het eind – dan kon ik daar op ingaan. Ik dacht: als hij nou iets zegt over mij, over iemand of over het programma of hij vindt het programma niks, dan wist ik dat.”

Janzen maakte gretig gebruik van die redacteur. “Vlak voordat we live gingen naar hem, vroeg ik: wat heeft hij gezegd? Hij zei dat hij de vertraging in de verbinding ongelooflijk vond en zei: ‘Ik zal wel degene zijn die dan zo’n awkward moment heeft.’ Ik dacht: hoe kun je erover klagen, want daar kunnen we niks aan doen dat die vertraging er is. Ik zei tegen de redacteur: ‘Nou, hij moet niet zo zeiken, de vlucht is een uur. Toen zei de redacteur: dan zeg je dat toch zo?’”

En wat vond ze eigenlijk van het felbekritiseerde commentaar van Cornald Maas? “Ja, ja, Cornald had een klein pepertje genomen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik zijn commentaar niet heb gehoord.

Foto: AvroTros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen