Chantal Janzen briest: ‘Telegraaf denkt niet goed na’

Geplaatst op di 19 mei 2020 om 8:20

Het meest besproken moment uit de alternatieve Songfestival-show van afgelopen zaterdag was het een-tweetje tussen Chantal Janzen en Graham Norton. Na afloop van hun liveverbinding, zei de Britse tv-ster onomwonden: “God, that was awkward!” Aangezien Norton niet duidelijk maakte waar hij op doelde, dachten veel mensen, en ook media zoals De Telegraaf, dat hij het gesprekje met de presentatrice ongemakkelijk vond. Volgens de presentatrice is dat echter helemaal niet waar.

Janzen is behoorlijk gepikeerd. “Er is altijd weer een krant – en we weten allemaal welke – die dan niet heel erg goed nadenkt en uit is op sensatie. Er stond dan zelfs: ‘Hij heeft commentaar op presentatie.’ Maar bij de repetitie zei hij al dat het een fantastisch programma was. Maar het is natuurlijk lekkerder als er een kop staat dat we worden afgemaakt. Maar hij vond het geweldig“, zei ze gisteren bij Beau.

De presentatrice vindt het heel leuk om andere mensen met een pinnige sneer belachelijk te maken (“wat kan ze hockeyen, hè?“), maar als de ironie zich tegen haar keert, is Janzen een stuk minder gelukkig.

Om zichzelf in te dekken had Janzen daarom een redacteur op Norton gezet. “Ik had een redacteur erop laten zetten om hem te monitoren de hele uitzending, want als hij iets heel heftigs had gezegd – want hij zat aan het eind – dan kon ik daar op ingaan. Ik dacht: als hij nou iets zegt over mij, over iemand of over het programma of hij vindt het programma niks, dan wist ik dat.”

Janzen maakte gretig gebruik van die redacteur. “Vlak voordat we live gingen naar hem, vroeg ik: wat heeft hij gezegd? Hij zei dat hij de vertraging in de verbinding ongelooflijk vond en zei: ‘Ik zal wel degene zijn die dan zo’n awkward moment heeft.’ Ik dacht: hoe kun je erover klagen, want daar kunnen we niks aan doen dat die vertraging er is. Ik zei tegen de redacteur: ‘Nou, hij moet niet zo zeiken, de vlucht is een uur. Toen zei de redacteur: dan zeg je dat toch zo?’”

En wat vond ze eigenlijk van het felbekritiseerde commentaar van Cornald Maas? “Ja, ja, Cornald had een klein pepertje genomen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik zijn commentaar niet heb gehoord.

Foto: AvroTros
34 Reacties op “Chantal Janzen briest: ‘Telegraaf denkt niet goed na’”


 1. MolTalk

  Ja, hoor, maak dat je zelf maar wijs, Chantal.

 2. HUGO

  Wat een plastic nepwangen.

 3. Marco B.

  Girl-next-door met geweldige tieten: die mag wel een keer blijven slapen.

 4. Asjemenou

  Wow wat een bord voor de kop,en wat een arrogantie
  en snel je verhaal doen bij Beau een niets zeggende
  talkshow met een journalistieke waarde nul
  met alleen maar inteelt gasten zitten,CJ is
  niet geschikt ! Linda de Mol heeft meer klasse
  spreekt haar talen beter en komt meer natural
  over, vervangen dus .🤗

 5. Johannes den Doper

  De Telegraaf mag je eigenlijk geen krant meer noemen.
  Zijn alleen maar uit op rellen.
  Let op binnenkort gaan ze de zwartepieten discussie weer aanzwengelen door te schrijven dat van diverse bronnen vernomen hebben dat er weer rellen aankomen.

 6. Susie

  Wat een sneue reactie. En dan vond iemand dat het gesprek met jou ‘awkward’ was. Nou en? Lekker laten. Het feit dat zij dit in de media wil rechtzetten, geeft maar eens aan hoe geweldig zij zichzelf vindt.

 7. Anoniem

  Tijd voor een nieuwe lichting! Lieke, Nicolette K, Marieke. ❤️

 8. TV eend

  @ Asjemenou,
  Linda de Mol ?????????
  Serieus ????????
  Die ziet eruit als een overgroot oma van 102

 9. Grote Grief

  Cornald had een pepertje genomen. Lekker pittig, past goed bij draakje Chantal.

 10. JAN

  Eigenlijk is merknaam van deze courant zo ouderwets, dat het hoog tijd word dat te gaan veranderen in Nieuws v d dag ,
  Een telegraaf machine werd gebruikt zo`n 60 jaar geleden , en het drukken van een krant gaat ook niet meer met stalen platen en letters
  Neen de merknaam is hopeloos veroudert

 11. Whitedog

  Chantal houdt juist van pittige opmerkingen. Maar ik zou ook link worden als een ‘krant’ er een heel ander verhaal vamn maakt. Natuurlijk mag zij zichzelf dan verdedigen en vertellen hoe het werkelijk zat. Telegraaf is erg sturend in haar berichtgeving. Dat kan overigens ook obver het redactioneel meesterwerkje van MC opgemerkt worden. Het is duidelijk dat ze ons een mening in de maag willen proppen en menig mens die hier reageert gaat daar heerlijk in mee.

 12. Odol

  Chantal wat heb je een lief snoezig kattengezichtje ♥️

 13. MediaPrak

  Graham Norton was op de BBC juist lovend over de show (en dus ook op de presentatie). Het ‘awkward’ had eerder betrekking op zijn ontboezeming over lam in de kroeg liggen dan het gesprekje met Chantal. Reactie van Telegraaf (Dhr Goossen?) is van niveau MVEMEO (maak van een mug..)

 14. robb

  Ze hebben het goed gedaan daar heb ik de telegraaf niet voor nodig .

 15. hond-de-hond

  Lekker, lekker, lekker!!

 16. real-Norton

  Chantal was gewoon heel natuurlijk, als altijd. En voor leeghoofden als bij MC:de opmerking van Norton “God, that was awkward!” sloeg op hemzelf over wat hij zelf zei en met name zijn avontuur bij de bar.

 17. Mile high club

  Ik wil dat leco stopt met het mishandelen van Chantal.

 18. StefanV

  Ik heb de woorden van Norton ook zo geïnterpreteerd, dus ik geloof Chantal in dezen wel.

 19. GrijzePilion

  Tsja de Telegraaf was fout in de oorlog. Als je daarmee in zee gaat dan weet je toch wat je kunt verwachten?

  Chantal is wel dom, maar niet slim

 20. Keta Minek

  De Telegraaf is een Tokkie krant , Chantal Janzen de grond in trappen omdat ze de telegraaf niet meer leest kinderachtig.

 21. Klaas Flink

  Nounounounou Chantalleke, maakdegij oe nie zo druk meiske. Van alle kanten veertjes in de bips, maak je niet druk om 1 krant, lees je die toch gewoon niet meer. Was er nou eentje die vond dat Linda het zou moeten doen, behalve dan haar broer natuurlijk? Linda is rijp voor quizje van Max. Die vruchteloze pogingen om maar jong te blijven.

 22. Ronaldz

  Ze zagen er allemaal prachtig uit en deden hun best maar het was weldegelijk awkward. Chantal presenteerde het prima en droeg duidelijk het programma. Haar Engels was goed maar niet goed genoeg voor een gesprek met een cynische Engelsman. Het was geen gesprek maar meer oneliners gooien naar elkaar en vraagjes vanaf de autocue, het was inderdaad een ongemakkelijk gesprek.
  Jan overschreeuwde zichzelf, die dacht dat hij voor een volle enthousiaste zaal stond. En de uitstraling van de mooie Edsilia kennen wij onderhand wel, maar zij was extreem nerveus en was te beweeglijk. Doe rustig mevrouw, volgend jaar moet jij je zenuwen in toom houden anders gaat het goed mis.
  En over Cornald, ik deel de mening dat het fijn is dat wij maar een halve minuut van sommige liedjes te horen kregen, maar minstens zo fijn dat Cornald weinig ruimte kreeg om commentaar te geven. Zijn buren klaagden dat al de azijn uitverkocht waren bij hun buurtsuper.
  Hoogtepunt was de zang van hun alle 3 (wat kan Chantal goed presenteren hè, die meid). Dat zal een openbaring zijn geweest voor Europa. Dat zie ik die heerlijke Israëlische Bar Rafaeli niet doen.

 23. Echt Sjaak

  Wat triest dat Chantal zoveel kritiek heeft op anderen en kritiek aan haar adres zo hard aankomt.

 24. Marko

  Echt Sjaak,

  Of je ’t er mee eens bent of niet Fatiha kan niet zingen.

 25. Bart

  Chantal is gewoon een prof. Beter hebben we niet in Nederland op dit moment.

 26. Jantal

  Ik vond Chantal altijd irritant gemaakt ad rem. Ze is nog steeds mondig maar ik geloof haar wel als ze zegt dat ze een redacteur opdracht Graham te volgen. Dat is toch gewoon op en top professioneel. Terwijl Jan waarschijnlijk constant op zijn briefje stond te kijken, zich afvragend hoe hij die tekst in godsnaam uit te moest spreken, en Edsilia zichzelf constant wijs maakte dat ze zoiets groots ook gewoon spontaan af kon raffelen dacht Chantal door over de details en liet ze geen ruimte voor fouten.
  Graham was minder gevat als normaal en ging lachen om tijd te rekken en over een antwoord na te denken. Het bewijs dat Chantal hem goed benaderde.

 27. Zuur pruim - de gemiddelde MC bijdrager

  @GrijzePilion: Jij bent zelf héél dom en totaal niet slim,, want Chantal is helemaal niet in zee met de Telegraaf. Ga giftige paddestoelen eten, met je lege hersenpan.

 28. M.

  Graham Norton had het helemaal gehad met Chantal, ze is zo slecht, werkelijk onbegrijpelijk dat ze zo’n wereld klus mag doen… Chantal vind snel je weg terug naar het theater, ZEER ONGESCHIKT VOOR TV

 29. Piet Besse

  Ach deze dame blaast weer lekker hoog van de toren hoog moed komt voor de val toch?

 30. HBaz

  Ik heb ‘m uitgezet. Ik kon dat misselijke commentaar niet meer aanhoren.

 31. teuntje

  Leuke meid Chantal

 32. Woeste Willem

  Lekker wijffie die Chantally

 33. kijker

  Het was een goed gemaakte show door productie, redactie en regie! Presentatie was oke. Sommige items begreep ik niet, zoals Nikkie en instarts. Maar goed gedaan allemaal

 34. Geronimo

  Ik ken nog een krant, die sensatie als leidraad neemt en niet wakker ligt van de consequenties als samenleving. Ik noem die krant de Hetzekrant. Tip Dikke Angela en valse nicht Roel Maalderink werken er voor en hij staat ook bekend als de Bruine Rotterdammer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.