Studio Voetbal-host: ‘Wilfred Genee is heel erg goed’

Sjoerd van Ramshorst, de host van Studio Voetbal, is een groot liefhebber van het concurrerende Veronica Inside. Hij vindt VI-host Wilfred Genee een ‘heel erg goede’ presentator. Dat heeft hij gezegd voor de camera van VI. Het is een toppresentator, vindt Van Ramshorst. “Ik vind Wilfred Genee een heel goede presentator. Hij durft het soms ongemakkelijk te maken in gesprekken. Dat levert soms wel ongemakkelijke televisie op, maar daardoor is het toch leuk om naar te kijken.

Durft hij het zelf ook ongemakkelijk te maken? “Dat vind ik lastig, maar ik probeer het soms wel. Ik probeer het wel alleen te doen als het echt nodig is.”

Wat vindt hij nou precies van VI? “Ik vind het altijd vermakelijk om naar te kijken. Ik kijk niet elke week. De maandag kijk ik meestal wel, maar de uitzendingen zijn nu soms ook wel zes uur op een avond heb ik het idee. Ik kijk eigenlijk al vanaf mijn studententijd, dus ik heb de ontwikkeling van het programma altijd wel een beetje gezien. Ik vind het wel vermakelijk om naar te kijken. Soms zijn ze heel grof en heel hard en dat gaat mij soms ook wel eens te ver, maar dat is het format en het programma.”

Volgens Hélène Hendriks heeft Studio Voetbal wat meer jus gekregen sinds Van Ramshorst presenteert. Wat vindt hij daarvan? “Dat weet ik niet. Ik probeer gewoon als ik het programma presenteer om mezelf te zijn en geen rol te spelen. In het echte leven maak ik ook grappen en probeer ik ook mensen op hun gemak te stellen, dus waarom zou ik dat dan als ik televisie maak niet doen?

De mannen van VI nemen Studio Voetbal altijd flink op de hak. “Je moet het allemaal met een korrel zout nemen. Het leuke vind ik altijd de analyses van René van der Gijp als hij er iets uithaalt qua beeld. Als we het hele weekend hebben zitten kijken en we het met z’n allen niet hebben gezien, maar hij er toch weer zoiets aparts uithaalt. Dat vind ik wel echt een gave.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen