Bram Moszkowicz: ‘VPRO heeft me niets betaald’

Geplaatst op zo 03 mei 2020 om 15:00

Bram Moszkowicz heeft geen geld gekregen voor de vierdelige dramaserie De Maatschap die de VPRO in 2017 uitzond. Hij heeft er ook niet om gevraagd. Dat heeft de oud-advocaat gezegd in Shownieuws, waar hij nu regelmatig opduikt als deskundige. De Maatschap was overduidelijk geïnspireerd door de advocatenfamilie Moszkowicz, maar daar waren ze niet blij mee: Robert Moszkowicz probeerde bij de rechter zelfs een uitzendverbod af te dwingen. Het lukte hem echter niet.

De Moszkowiczjes haalden bakzeil. “De creatieve vrijheid van de makers is groot, net als hun juridische vrijheid. Ik heb dat zelf eens aan den lijve ondervonden met De Maatschap. Daar heb ik niet aan meegewerkt. In de serie deed ik op een gegeven moment een poging tot zelfmoord, waarna ik op straat werd gevraagd: ‘Goh, wat erg, ik wist niet dat het zo erg was.’ Het was allemaal onzin, maar je laat het maar over je heen gaan.”

De advocatenfamilie in De Maatschap heette niet Moszkowicz. “Ook bij die serie hebben ze gezegd ‘naar een idee van’ of ‘gebaseerd op’. Dan heten de mensen niet Moszkowicz in de serie, maar Meijer. Tja.”

Er zijn juridische foefjes, zegt hij. “Iedereen weet dan dat het over familie A gaat, maar ze noemen het dan familie B. Dat is de creatieve vrijheid die je als makers hebt.”

Hij heeft naar eigen zeggen niet gekeken. “Ik wist dat er een bepaalde scène zou komen waarvan ik dacht: die moet ik zien. Dat was overigens niet de zelfmoordscène, maar laat maar zitten.”

Foto: VPRO
17 Reacties op “Bram Moszkowicz: ‘VPRO heeft me niets betaald’”


 1. Ralf

  Was dat die scène waar Bram Mosko… ik bedoel Meijer orale seks had met een blonde Talkshowhost? Die was super.

 2. Keta Minek

  Robert Moszkowicz heeft het bij de rechter verloren dus geld dan is hij het.

 3. Dij Enkletser

  Tip voor Bram,
  Schakel een Goede Advocaat in,
  Kost wel wat,maar dan ontvang je ook wél wat.
  De rekening,…

 4. Hugo

  De serie was fictie dus waarom geld vangen voor niets.

 5. Gerard Joling ☑️

  Wanneer komt de 86 delige dramaserie van Gordon Heuckeroth uit?

 6. Keta Minek

  En Bram weet hoe hoog die zijn.

 7. Annoniemus

  Daar zit het probleem van Brammie , betalen betalen nu hij het zo hard nodig heeft !

 8. Grace

  Haha zielig

 9. 15%

  Ach hij is weer in het nieuws, maakt niet uit hoe. Daar draait het allemaal om bij de Moszko´s. Verder niets.

 10. Bedorven Aambeienspleet

  ga met pensioen Bram

 11. teuntje

  Ach gossie zielig he hij heeft geen geld gehad had je maAr moeten sparen

 12. Rotterdammer

  Hij betaalt zijn eigen schuldeisers toch ook niet? Zijn bv is met 5 miljoen failliet gegaan en daar is hij als voormalig (wan) bestuurder aansprakelijk voor. Daarnaast voor zijn privé schulden. Die schuldaflisdin bij de belastingdienst is toch ook door iemand voorgeschoten om dat persoonlijk faillissement te keren. Snap niet waar die man nog zijn arrogantie vandaan haalt, hij is ridder te voet en zou zich de ogen uit zijn kop moeten schamen voor zijn wangedrag…..maar ja, dat doen narcisten niet…

 13. Henk

  Mooie serie,pa was een goeie advocaat geen goede vader, de kinderen zijn totaal mislukt.Een drama allemaal.Als ik Bram was zou ik voorgoed van de buis gaan.

 14. 😷Paulus

  😷Boeven pleister Brametje👨‍⚖️hoeft nooit bang te zijn om zonder eten te zitten. De familie zal hoe dan ook voor hem zorgen. En in een Masarati rond rijden zit er ook niet meer in. Eva 👩‍🦳 heeft em ook gauw gesmeerd, die zag op tijd dat er iets niet koosjer was bij hem

 15. Bep

  @Rotterdammer, met je eens.

 16. Axel-F(Arnhem)

  geen geld gekregen

  nog al Mosco-wiedes

 17. Ron van Eijk

  Wat een walgelijke vent is die Bram Moszkowicz. Een aantal jaar geleden, was hij de ‘King’. Misschien terecht, maar ik heb zo mijn twijfels. Toentertijd, is hij opgehemeld, mede door hemzelf. Kijk mij nou, zien jullie, wat ik heb gedaan en bereikt? Makkelijk scoren op zo’n manier. Dat de VPRO niets heeft betaald, zal ook wel een reden hebben, maar dat horen wij helaas niet. Ik hoop ook, dat zij niets betalen. Zoek het uit, mijnheer Bram.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.