Bert van Leeuwen nog steeds niet gevraagd voor Op1

Bert van Leeuwen, de grootste ster van de EO, is nog steeds niet gevraagd voor de presentatie van Op1, ondanks dat hij zichzelf twee maanden geleden heeft aangeboden. Dat geeft de Familiediner-presentator aan in De Telegraaf. De EO ziet het kennelijk niet zitten met Van Leeuwen. Is hij misschien te soft voor een journalistieke talkshow als Op1? “Ik denk het niet. Of ik ook hard kan zijn? Wat is hard? Ik vind het de mooiste momenten als je op de sympathiekste manier de lastigste vraag stelt.

Dat vind ik leuker dan op zijn Willibrord Frequins sensatie-tv maken. Maar zo’n praatprogramma zou natuurlijk een mooie uitdaging zijn”, vervolgt hij.

Feit is dat Van Leeuwen dus nog steeds niet gevraagd is, terwijl de EO wel één van de omroepen achter Op1 is. Nog pijnlijker is dat het juist de EO is die de minst bekwame presentator naar voren heeft geschoven: Giovanca Ostiana.

De Telegraaf: “Vind je dat je wel genoeg op waarde wordt geschat?

Van Leeuwen: “Mijn erkenning meet ik vooral af aan wat voor kansen ik krijg. Vorig jaar had ik vijf verschillende programma’s op NPO 1. Dan mag ik mijn handjes dichtknijpen, vind ik. Na 35 jaar voel ik soms nog steeds: moet je eens kijken hoe ik meehobbel in die wereld waar ik ooit als omroepertje ben ingerold.”

Lees ook: Bert van Leeuwen wil graag Op1-presentator worden (13 februari)

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen