Berdien Stenberg verzweeg borstkanker tegen Story

Fluitist Berdien Stenberg (62) ontkende in 2008 recht in het gezicht van Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker dat ze borstkanker had, terwijl hij goede informatie had en het later ook waar bleek te zijn. Dat schrijft hij in zijn editorial. Den Aantrekker herinnert zich nog goed hoe hij Stenberg op een omroepborrel confronteerde met de informatie van zijn tipgever. Hij twijfelde geen moment toen hij haar zag rondlopen. “Ik zag toen dat de tip moest kloppen: ze oogde moe en grauw.

Daarnaast had ze ook nog eens een chemokuurcoupe, aldus Den Aantrekker. Eén plus één is twee, maar van die rekensom was Stenberg niet gediend. “Ze reageerde pinnig. Ze vroeg hoe ik aan ‘die onzin’ kwam“, zegt hij.

Den Aantrekker deed verwoede pogingen om de primeur te ontlokken. “Wellicht kon ze zich voorstellen dat een positief verhaal andere kankerpatiënten kon helpen, probeerde ik. Het was immers nieuws en ik vond dat ik maar even moest doorvragen.

Stenberg bleef echter ontkennen. “Wat denkt u: een poosje daarna bracht Berdien een boek uit waarin ze beschreef hoe ze borstkanker overwonnen had. Natuurlijk mocht ik haar niets verwijten; het was aan haar om dat voor een boek te bewaren.

Maar toen ze in een interview over het boek zei dat ‘niemand ooit gezien had’ dat ze ziek was geweest, wist ik beter. Maar ik ben blij dat ze weer gezond is.”

Foto: Martijn van Gelder

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen