Berdien Stenberg verzweeg borstkanker tegen Story

Geplaatst op vr 15 mei 2020 om 9:10

Fluitist Berdien Stenberg (62) ontkende in 2008 recht in het gezicht van Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker dat ze borstkanker had, terwijl hij goede informatie had en het later ook waar bleek te zijn. Dat schrijft hij in zijn editorial. Den Aantrekker herinnert zich nog goed hoe hij Stenberg op een omroepborrel confronteerde met de informatie van zijn tipgever. Hij twijfelde geen moment toen hij haar zag rondlopen. “Ik zag toen dat de tip moest kloppen: ze oogde moe en grauw.

Daarnaast had ze ook nog eens een chemokuurcoupe, aldus Den Aantrekker. Eén plus één is twee, maar van die rekensom was Stenberg niet gediend. “Ze reageerde pinnig. Ze vroeg hoe ik aan ‘die onzin’ kwam“, zegt hij.

Den Aantrekker deed verwoede pogingen om de primeur te ontlokken. “Wellicht kon ze zich voorstellen dat een positief verhaal andere kankerpatiënten kon helpen, probeerde ik. Het was immers nieuws en ik vond dat ik maar even moest doorvragen.

Stenberg bleef echter ontkennen. “Wat denkt u: een poosje daarna bracht Berdien een boek uit waarin ze beschreef hoe ze borstkanker overwonnen had. Natuurlijk mocht ik haar niets verwijten; het was aan haar om dat voor een boek te bewaren.

Maar toen ze in een interview over het boek zei dat ‘niemand ooit gezien had’ dat ze ziek was geweest, wist ik beter. Maar ik ben blij dat ze weer gezond is.”

Foto: Martijn van Gelder
46 Reacties op “Berdien Stenberg verzweeg borstkanker tegen Story”


 1. Bep

  Ratten zijn het.

  Alleen maar uit op bladvulling, er zit geen empathisch vermogen bij.
  Guido,zo je bent zul je eindigen.

 2. Derhal Flynn

  Het gaat Story toch zeker geen ene fu#k aan wat voor ziekten of kwalen de mensen hebben
  Let op, dan gaat Story later zitten meesmuilen dat mensen geheimpjes verborgen houden. Dat is geweaune Privacy volgens mij.
  Maar o o wee, als de redacteur of directeur van de Story ineens in het middelpunt staat met een sexuele buutenechtelijke affaire of een drankgerelateerd autoongeluk, dán moet je ze eens horen over privacy!

 3. Allie

  Guido, je bent een slecht mens. Bah.

 4. HUGO

  Privé is privé

 5. Arlene

  Het is mijn vorm van journalistiek niet, maar die man doet toch gewoon waar hij voor betaald wordt. Het publiek wil het weten, zo werkt dat nu eenmaal. Ze schreef er ook zelf een boek over kennelijk dus zoveel boeide die privacy haar ook niet echt.

 6. Ria Visser

  Wat een verschrikkelijke rioolrat ben je dan. Intens slecht.

 7. M!

  Schoft! Heb je dan geen greintje gevoel?

 8. discuswerper

  Het publiek wil het weten? Spreek voor jezelf. Laat die mensen met rust. Iemand staat op een feestje in een van de zwaarste periode te proberen even alle ellende te vergeten en dan komt zo’n lowlife het er even lekker inwrijven. En dan gaat ie 12 jaar later nog steeds zitten jammeren dat zijn trieste poging om een sensatieverhaal los te pulken niet gelukt is.

  Wat een loser. Get a job.

 9. Persmuskieten

  Ze gaan over lijken om “nieuwtjes” te brengen zodat ze trots kunnen zeggen: kijk, dat heb ik voor elkaar gekregen!

 10. Priscilla

  “Ik zag toen dat de tip moest kloppen: ze oogde moe en grauw.“
  Je moeder ja… wat een mongeaul. Hij had deze wereldberoemde fluitist lekker met rust laten laten… wie kent haar niet… een hele lieve transseksuele vrouw.

 11. Andre Hazes ☑️

  Ik zou haar doen.

 12. Arie Schoenlepel

  Hoe durft ze dat voor ons te verbergen! Wat een naar wicht!!!

 13. Mohammed

  wolla wolla, kom niet aan mijn prive nifo

 14. @Andre Hazes

  Ja we weten dat jij alles boven de 50 pakt.

 15. Dartsfan

  Wat een smerig mannetje die den Aantrekker: een vrouw lastig vallen die kanker heeft, omdat je zo nodig een leuk artikeltje wilt schrijven in je roddelblad. Laat die vrouw gewoon met rust!

 16. B. Maasland ☑️

  @Andre

  Klootzak! Ik heb al je coke weggegooid.

 17. Andre Hazes ☑️

  Samen met mijn moeder opgesnoven zeker.

 18. Lies

  Het is nou eenmaal zijn beroep om door te vragen, ik begrijp het wel. Ik lees graag de Story en zo.

 19. Guttegut

  Waarom krijgt Guido nou geen corona als je dit leest!

 20. Koning Tonny

  Ten eerste ben je een minderwaardig mens, Den Aantrekker. En ten tweede, “Maar toen ze in een interview over het boek zei dat ‘niemand ooit gezien had’ dat ze ziek was geweest, wist ik beter.” Nee, jij had al een tip gekregen en kunt dus nooit meer objectief beoordelen of je het gezien had zonder voorkennis. Je weet dus helemaal niet beter. Je bent niet eens in staat om dit zelf te bedenken.

 21. Patty 💩

  De Story? Daar veeg ik mijn kont mee af.

 22. William

  Moet je fier op zijn om iemand daar mee lastig te vallen, zou ook geen zin hebben in de zielige verhalen van de Story.

 23. Rietlandpony

  Wat een hypocriete reacties hierboven. Ik vind het juist eerlijk dat een redacteur vertelt hoe het er in dat wereldje aan toe gaat en dat hij twijfelt of hij nieuws moet brengen en dat schijnbaar niet gedaan heeft begrijp ik. Deze redacteur zelf een ziekte toewensen vind ik vele malen erger. Hij was niet op zo’n gelegenheid om over het weer te praten. Het leven van artiesten gaat niet alleen om blije gebeurtenissen. Als mevrouw Stenberg een nieuwe cd uitbracht had ze graag in zo’n boekje gestaan.

 24. Sjaak

  @Patty, dan zal je de Story toch eerst gekocht moeten hebben…

 25. Huismaker

  Wacht even. Liegen tegen Story ? Spelen zij voor rechtbankje ? LOL

 26. Ronald

  Het gaat anderen geen moer aan! Ik begrijp Berdien in deze zaak volkomen: Dit gaat anderen niets aan, dus ook leedvermakende mensen van rioolbladen als Story niet. punt. uit.

 27. Bep

  @Rietlandpony

  Ook uit die hoek?De artiesten hebben jullie bladen niet nodig hoor, die krijgen aandacht op tv of bewijzen zichzelf.
  Je doet net of de Story etc.belangrijk is voor hun carrière.Niet voor échte artiesten.

 28. Yuwan

  Een kankerpatiente op deze manier lastigvallen, godverdomme wat respectloos.

 29. Joke van Koos

  Die lul weet nog steeds niet dat het ongeluk van Koos nep was!

 30. dwarsligger

  Arme vrouw, afschuwelijk voor haar, gelukkig heeft zij het overleefd, de rest is quatsch.

 31. Duuuuuuus

  @Arlene

  Wat een stupide gedachtekronkels. Ik neem even aan dat je een vrouw bent, Arlene. Als iedereen in jouw buurt wil weten hoe je er naakt uitziet, dan heb je er dus geen probleem mee als een geile buurman je naaktfoto’s laat rondgaan, want het publiek wil het weten, zo werkt dat nu eenmaal?
  En je 2e punt: Als je een vriendin vraagt om geheim te houden dat je zwanger bent, maar als jij het je ouders vertelt blijken ze het al van haar te hebben gehoord, kan zij dus zeggen: Je brengt ze nu zelf op de hoogte, dat geheimhouden boeide je dus ook niet zoveel!

 32. Jaap Aap

  Vieze flikker die het is. Bah, walgelijke respectloze idioot.

 33. Jaap

  @verdRietlandpony

  Hoezo hypocriet? Mensen die de Story lezen en die het blad maken vind ik klootzakken. Maar als zo iemand eerlijk vertelt hoe hij werkt dan kan ik hem geen klootzak meer vinden, want dan ben ik hypocriet? Hoezo? Ik vind dieven ook verachtelijk, of ze nu eerlijk vertellen hoe ze spullen jatten of niet.

 34. Anja

  Als er dan toch iets is als iets privé houden is het wel je gezondheid, als iemand vind dat het anderen niet aangaat dat je kanker hebt is dat je goed recht.
  Dat dan zo’n beest als Guido er toch iets over kwijt wil in dat fijne blad van hem gaat heeeeeel erg ver.
  Guido schaam je.

 35. Xxxxx

  Berdien Stenberg had toen het volste recht om daar niet over te willen praten. Is ook niet iets om mee te koop te lopen toch? Is al erg genoeg. Dat de bladen daar van willen “smullen” vind ik beneden alle peil. Als Guido zaadbalkanker zou hebben zouden we dan ook mee mogen “smullen”? Beetje journalist wil daar niet eens aan mee doen. Vind het leedvermaak over andermans rug.

 36. Rietlandpony

  @jaap

  Ik werk voor een bedrijf dat tv-producties maakt en die boekjes liggen hier bij stapels. Heb dat stukje van den Aantrekker net gelezen en het ligt wel even iets genuanceerder dan MC het hier brengt maar daar hebben ze natuurlijk een handje van. Het stukje ging over een afweging om iets wel of niet te schrijven en hij geeft dit als voorbeeld. Dat hij ter plekke op dat feestje besloot om er niet op door te gaan en er niet over te schrijven juist omdat hij vond dat het niet gepast was staat hierboven niet, MC heeft niet alles overgenomen. Met hypocriet bedoel ik: kijk even naar het niveau van de reacties hierboven. Minstens even bedenkelijk. Voor de goede orde: ik ben geen fan van harde roddelverhalen.

 37. Martien Wijnland

  Watt goeoeoeoeoeoeoeoeoeoedddtttt…!!

 38. Elmar Mol

  Schandalig dat mensen zoiets privé willen houden. Ze zijn toch bekende Nederlander ,dan is het hun morele plicht dat tegen ons te zeggen.
  Het programma waar ik als redactielid werkt heeft daar geen boodschap aan.

 39. Pettie Fart

  Story moet het alleen nog maar hebben van crackho er Barbie. Zo diep zijn ze gezonken.

 40. Oud nieuws

  En ze legde dat al veel eerder uit op TV, hierom hield ze het geheim. Nou en? https://www.youtube.com/watch?v=WBzh0zbbO2g

 41. Geronimo

  Guido den Aftrekker, gooit Berdien op de brandstapel, want Berdien heeft de euvele moed gehad te liegen tegen een roddelblad. Nu vraag ik je? Zou het in zijn botte harses van Den Aftrekker kunnen opkomen dat iemand in die situatie niet zit te wachten op aandacht van derden?

 42. Winterklaar

  Ondanks dat gaat mevrouw fluitend door het leven.

 43. gom

  Wat een walgelijk mannetje die den Aantrekker. Om te kotsen.

 44. Roel

  @Yuma Vloeken is niet verstandig, het is God vragen om verdoemenis.

 45. Donald Dumb

  Roel. Iets wat niet bestaat kan je ook niet om verdoemenis vragen, mafklapper…

 46. M52

  Haar goed recht. Daar hebben ze niets mee te maken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.