Rutger Castricum ontkent Op1-duoschap Rick Nieman

Er is vooralsnog geen sprake van dat Rutger Castricum samen met Rick Nieman een presentatieduo gaat vormen in de late talkshow Op1. Daar is nog geen enkel contact over geweest. Dat heeft Rutger Castricum laten weten in de Radio Veronica-show van Wilfred Genee. Genee onthulde niet alleen dat Jeroen Pauw eind juni stopt met Op1, maar had het ook over een nieuw presentatieduo. “Ik hoorde weer van iemand anders dat het duo Rick Nieman en Rutger Castricum wordt genoemd.

De presentator: “Twee mannen bij elkaar. Ja, dat vind ik ook een verrassende combinatie. Het is in de wandelgangen. Het is van één bron en ik heb het bij een andere bron nog een beetje nagevraagd, maar ik vind het een opmerkelijke combinatie.”

Even later liet Castricum zelf van zich horen. “Een van jouw collega’s belt mij net en vertelt mij dat, ja. Dat is voor mij compleet nieuw. In het hele begin van Op1 heb ik wel eens gesproken en is er wel eens overleg geweest of ik het zag zitten en met wie en hoe. Daarbij heb ik ook wel eens de naam van Rick Nieman gehoord, maar met hem zo veel namen. Het is zeker geen recent verhaal van mij.”

Castricum heeft nog niet overlegd met Op1. “Ik heb ook gehoord dat ze dat gaan doen in de zomer, maar ik heb nog geen gesprek of contact gehad hierover. Dat meen ik echt serieus. Ik zou zeker gaan praten, ja. Dat heb ik in het begin ook gedaan toen het programma begon. Ik heb nooit zo’n screentest gedaan, maar ik heb wel gepraat. Dat zou ik nu weer gaan doen.”

Zou hij het leuk vinden? “Ja, dat denk ik wel. Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Je neemt natuurlijk wel een risico en een stap. Je weet niet of het leuk is en of het klikt. We zien ook wel elke dag dat het niet altijd even makkelijk is, toch?

Met wie zou hij zelf een duo willen vormen? “Ik heb wel eens gevraagd aan Wilfried de Jong of hij het leuk zou vinden om dit met mij te doen. Het leek hem ook leuk, maar het is vooral een omroepverhaal. De omroepen hadden het al snel beklonken en ons omroepje viel er toen al snel buiten.”

Foto: PowNed

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen