Rutger Castricum ontkent Op1-duoschap Rick Nieman

Geplaatst op vr 15 mei 2020 om 8:40

Er is vooralsnog geen sprake van dat Rutger Castricum samen met Rick Nieman een presentatieduo gaat vormen in de late talkshow Op1. Daar is nog geen enkel contact over geweest. Dat heeft Rutger Castricum laten weten in de Radio Veronica-show van Wilfred Genee. Genee onthulde niet alleen dat Jeroen Pauw eind juni stopt met Op1, maar had het ook over een nieuw presentatieduo. “Ik hoorde weer van iemand anders dat het duo Rick Nieman en Rutger Castricum wordt genoemd.

De presentator: “Twee mannen bij elkaar. Ja, dat vind ik ook een verrassende combinatie. Het is in de wandelgangen. Het is van één bron en ik heb het bij een andere bron nog een beetje nagevraagd, maar ik vind het een opmerkelijke combinatie.”

Even later liet Castricum zelf van zich horen. “Een van jouw collega’s belt mij net en vertelt mij dat, ja. Dat is voor mij compleet nieuw. In het hele begin van Op1 heb ik wel eens gesproken en is er wel eens overleg geweest of ik het zag zitten en met wie en hoe. Daarbij heb ik ook wel eens de naam van Rick Nieman gehoord, maar met hem zo veel namen. Het is zeker geen recent verhaal van mij.”

Castricum heeft nog niet overlegd met Op1. “Ik heb ook gehoord dat ze dat gaan doen in de zomer, maar ik heb nog geen gesprek of contact gehad hierover. Dat meen ik echt serieus. Ik zou zeker gaan praten, ja. Dat heb ik in het begin ook gedaan toen het programma begon. Ik heb nooit zo’n screentest gedaan, maar ik heb wel gepraat. Dat zou ik nu weer gaan doen.”

Zou hij het leuk vinden? “Ja, dat denk ik wel. Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Je neemt natuurlijk wel een risico en een stap. Je weet niet of het leuk is en of het klikt. We zien ook wel elke dag dat het niet altijd even makkelijk is, toch?

Met wie zou hij zelf een duo willen vormen? “Ik heb wel eens gevraagd aan Wilfried de Jong of hij het leuk zou vinden om dit met mij te doen. Het leek hem ook leuk, maar het is vooral een omroepverhaal. De omroepen hadden het al snel beklonken en ons omroepje viel er toen al snel buiten.”

Foto: PowNed
29 Reacties op “Rutger Castricum ontkent Op1-duoschap Rick Nieman”


 1. Rastom

  En ik ontken dat ik Jos Brink ben. Nog meer nieuws?

 2. Jables

  Dat zou dan de eerste keer in 10 jaar zijn dat Powned een substantiële bijdrage aan het bestel levert. God, wat is die omroep totaal niet geworden wat ze hadden beloofd. Ze zijn hetgeen ze verafschuwde in het kwadraat geworden. Zakkenvullen en makkelijke programmaatjes door semi-stagiairs in elkaar draaien.

 3. Patty 💩

  Voor de liefhebbers, ik heb net op tafel gepoept.

 4. LLRV

  Twee mannen, niet genderneutraal, niet extreem links, geen kleurtje dus niet divers … geen schijn van kans. Of ze goed zijn? Het prima zouden doen? Wat zijn dat voor idiote vragen. Het is de publieke omroep.

  Of ze goed zijn! Het moet niet gekker worden …

 5. dynamische dennis

  Het is natuurlijk wel de bedoeling dat Op1 het linkse NPO geluid kan blijven verkondigen

  Dan is het NIET de bedoeling dat WNL, Powned en AvroTros eraan meedoen

 6. KlimaatOptimist

  Top radio, Radio VERONICA INSIDE !!

  Luisterde vroeger altijd 538, naar VI radio is beter..

  Mag van mij nog wel meer in gel*ld worden want voor muziek ga ik wel naar skyradio, als ik muziek wilt horen..

  Ga zo door mannen, en Celine..

 7. Bart

  @dynamische dennis WNL doet al mee vanaf het begin met Sander en Welmoed. AVROTROS mocht gewoon mee doen maar wilde zelf niet. Ik denk dat AVROTROS wel een gooi gaat doen maar het tijdslot 19.00u

 8. Peter Veldkamp

  Rutger kan dat beter dan wie dan ook. De vraag is wel de hele tijd of Rutger nu meer licht entertainment of beter zware onderwerpen zou moeten presenteren, zoal BvED vroeger in een spagaat zat tussen BLVD en zijn serieuze kant. We zullen zien hoe het uitpakt. Ik hun hem dat succes van harte.

 9. Yvonne van Braaken

  @8:50
  Dat doe je toch weer fantastisch hoor, zo vanonder de Spaanse zon en na een hele reis vol ontberingen gelijk in het diepe gedoken met een mislukte botox behandeling op de koop toe. En dan nu alweer trots een verrassing op de tafel achtergelaten. Mooi werk.

 10. Sender

  Toen Powned nieuw was voor ons als kijkers op tv leerden we van Castricum met name kennen als een arrogant, ruzie zoekend en pedant mannetje.
  Maar toen ik hem later zag in documentaires over Marokko, een docu over Gabbers en Uruzgan…en nu in de Hofbar ben ik compleet anders naar de man gaan kijken.
  Powned maakt best (nog) goede programma’s maar hebben nu eenmaal nog altijd last van hun oude imago waar de kijker vaak jeuk van kreeg.
  Ik zou van Castricum op z’n minst eens paar uitzendingen zien draaien. De huidige presentatoren ( op enkele na) en de inhoud hebben ervoor gezorgd dat ik als kijker voor 95% ben afgehaakt ( bij Op1).
  Gisteravond zond Powned het tweede deel van:’ Dat zijn geen grappen meer’ uit .
  Gisteren: ‘ Dit zijn geen grappen meer in coronatijd’ Maar een programma als genoemd vind je niet terug in de top 25.
  En toch waren vele uitspraken zeer boeiend en zeker om over na te denken.
  Kelder:’ We zijn een volkje van hielenlikkers’ Doen alles keurig wat ons wordt opgedragen.
  Misschien even terug kijken.

  https://www.npostart.nl/dat-zijn-geen-grappen-in-coronatijd/07-05-2020/POW_04699391

 11. Jan Roos

  Waarom ben ik nog niet gevraagd?

 12. HUGO

  Is Rutger Castricum een vrouw of toch Rick Nieman (lol)

  Ze zullen best als vakantiekrachten kunnen invallen naast een mooie vrouw.

 13. Kim Holland

  Ik wil best naast (of onder) Rutger gaan zitten hoor.

  Mijn orale kwaliteiten zijn net zo goed, of zelfs beter, dan die van Fidan!

 14. 123

  PowNed voegt niets toe aan het publieke bestel. Ooit veelbelovend, maar ondertussen achterhaald. Mensen die willen korten op de NPO: haal PowNed er vanaf!

 15. Anne

  Uitermate slecht idee. Het lukt me niet om naar Rutger Castricum te kijken, die voor mij een typische Powned type. Hij stookt zo graag. Daar houd ik niet van. Voor mij is het nodig, dat het nieuws zo neutraal mogelijk verteld wordt, omdat ik mijn eigen mening vorm. Dat doet de NPO toch het best. Daarom ben ik een trouwe NPO-kijker:
  Jeroen Pauw, Paul Witteman , Eva Jinek, toen ze bij de NPO werkte. Nu ze bij RTL af en toe ook zo zit te stoken of katten uit te delen naar de NPO kan ik ook niet meer naar haar kijken. Daar kijk ik niet voor. De tijd is al moeilijk genoeg, maak ze niet nog moeilijker, is mijn parool

 16. Sjors van Kempen

  In de statuten van Op1 staat minimaal de helft van het presentatieduo een poes moet hebben.

 17. Priscilla

  Rutger Castricum is een van de beste presentatoren/verslaggevers die Allah ooit heeft gecreëerd. Eer hem en respecteer hem.

 18. Marco B.

  @Sjors Is een hond ook goed?

 19. anonymous

  Dus Fidan vertrekt ook weer nu blijkt dat zij dit helemaal niet kan.

 20. Sender

  Geef iemand nu eens een kans om zijn andere of misschien wel nieuwe kant te laten zien zoals in het geval Castricum.
  Blijven hangen in termen als ‘ stoken of katten’ is jammer en probeer het anders te zien. Stoken en Katten zijn bovendien ook vrouwelijke woorden om iets uit te drukken. Omdat het woord katten wordt gebruikt blijf ik voor het gemak maar even bij de dieren.
  ‘ We hebben iemand nodig die zo af en toe behoorlijk de knuppel in het hoenderhok gooit’
  Op deze manier vallen de gasten, kijkers en ook de presentatoren in slaap als er niets wijzigt.

 21. René Froger

  Wanneer word ik gevraagd?

  Ik heb nog maar een paar miljoen op mijn rekening staan.

  Nog ff en dan moet ik een rekening openen bij de Voedselbank!

 22. robb

  Nog meer wnl een omroep zonder leden .

 23. Bennus

  Samen met Dennis Schouten lijkt het mij wel interessant. Kunnen elk scherp doorvragen

 24. chris?

  Rick Nieman op OP1 s.v.p. niet. Geen behoefte aan deze rechtse figuur. Laat hem lekker bij WNL blijven.

 25. Germaans

  Rutger moet burgemeester van Amsterdam worden. Hij is scherp en to the point!

 26. Klaaswaal

  Sander, zou zo mijn reactie kunnen zijn, 100 procent met je eens. Rutger Castricum is een bijzonder sympathieke man en een scherpe interviewer.

 27. Geronimo

  Misschien Op1, die Noord-Koreaanse nieuwslezeres binnen hengelen? Word je weliswaar ook belazerd, maar word je ook enorm geëntertaind.

 28. Jan.

  Zou topcombi zijn, ik zou kijken.

 29. Hatsevlats

  Rutger niet aan beginnen die nieman is een linkse hond die jou wil gebruiken voor zijn linkse staats televisie een wolf in schaapskleren

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.