Beau voorspelt massa-ontslagen in televisiewereld

Beau van Erven Dorens denkt dat de tv-wereld serieus rekening moet houden met massa-ontslagen en productiebedrijven die omvallen. De coronacrisis gaat inslaan als een bom. Dat zegt de RTL 4-presentator vandaag in De Telegraaf. Zelf rekent Beau ook op ernstig omzetverlies voor zijn productiebedrijf. “Er is één groot probleem. Er is straks helemaal geen geld. Voor mijn productiebedrijf heb ik wel duizend ideeën, maar er moet overal alleen maar bezuinigd worden“, aldus de tv-ster.

Kleine tv-bedrijfjes zullen de kop niet meer boven water kunnen houden, verwacht Beau. “Wat ik vooral denk is dat er heel veel bedrijven gaan omvallen en er ontzettend veel mensen ontslagen zullen worden in deze business.”

Voor de acteerwereld is het nóg erger: drama is nu heel erg lastig te maken en drama is bovendien ook nog eens heel erg duur. “Met acteurs heb ik nog meer te doen. Die hebben nu al van de ene op de andere dag geen werk.

De tv-wereld staat bol van de arrogante types, die nu een tik op hun neus krijgen. “Het is een les in bescheidenheid. We reisden overal naartoe, sprongen in elk vliegtuig. Het was alleen maar consumeren, kopen-kopen-kopen.”

Nu is dat natuurlijk anders. “Dit is allemaal enorm louterend. En dat zeg ik in de luxe omstandigheid dat niemand in mijn omgeving met het virus in het ziekenhuis ligt.

Vanaf vanavond is de talkshow Beau weer op televisie, om 21.30 uur op RTL 4.

Het interview met Beau kunt u lezen op de website van De Telegraaf.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen