Beau verrast Albert met boodschap van cultuurminister

Albert Verlinde is zó over de zeik van het coronabeleid van cultuurminister Ingrid van Engelshoven dat hij haar in de afgelopen periode flink door de mangel heeft gehaald. De directeur van het musicalbedrijf Stage vindt dat de minister niet genoeg in de bres springt voor de cultuurbranche en hekelt zich aan de onduidelijkheid over waar haar steunpakket van 300 miljoen euro naartoe gaat. Beau’s politiek verslaggever Jaïr Ferwerda heeft namens Verlinde verhaal gehaald bij de minister.

Verlinde werd verrast met het item. Jaïr: “Toch even over die 300 miljoen: waar gaat dat nu precies naartoe? Gaat het naar gesubsidieerde gezelschappen of kan die ook naar de vrije producenten gaan?

De minister: “Die gaat ook naar de vrije producenten. We hebben een aantal categorieën in die regeling en we hebben hem nu ook bijna rond. Er gaat ook een substantieel deel van naar de vrije producenten.”

Jaïr: “Bij ons in de studio hebben we vanavond Albert Verlinde. Heeft u nog een boodschap voor hem? Want hij ziet het niet meer zitten.

De minister: “Ik snap dat deze sector het heel er moeilijk heeft en dat je er met deze aantallen voorlopig eigenlijk geen verdienmodel van kunt maken.”

Jaïr: “Ik denk dat er dan gewoon concreet boter bij de vis moet en dat daar extra geld bij moet, hè?

De minister: “Er wordt snoeihard aan gewerkt en de Kamer heeft daar vorige week ook om gevraagd.”

Jaïr: “Komt er dan nog meer dan die 300 miljoen?

De minister: “Er wordt heel hard gewerkt aan een tweede steunpakket.”

Verlinde vervolgens in de studio: “Dat heb ik ook gehoord. Er wordt inderdaad van alle kanten gewerkt aan steunpakketten, ook voor de vrije producenten. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dat gebeurt.”

Aan het eind van de uitzending grapte Beau van Erven Dorens tegen Verlinde: “Albert, besef je wel dat dit voor het eerst sinds 2001 is dat wij het niet over Sylvie Meis hebben gehad samen?

Verlinde: “En je mist dat iedere dag, ik weet het!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen