Beau verrast Albert met boodschap van cultuurminister

Geplaatst op za 16 mei 2020 om 12:00

Albert Verlinde is zó over de zeik van het coronabeleid van cultuurminister Ingrid van Engelshoven dat hij haar in de afgelopen periode flink door de mangel heeft gehaald. De directeur van het musicalbedrijf Stage vindt dat de minister niet genoeg in de bres springt voor de cultuurbranche en hekelt zich aan de onduidelijkheid over waar haar steunpakket van 300 miljoen euro naartoe gaat. Beau’s politiek verslaggever Jaïr Ferwerda heeft namens Verlinde verhaal gehaald bij de minister.

Verlinde werd verrast met het item. Jaïr: “Toch even over die 300 miljoen: waar gaat dat nu precies naartoe? Gaat het naar gesubsidieerde gezelschappen of kan die ook naar de vrije producenten gaan?

De minister: “Die gaat ook naar de vrije producenten. We hebben een aantal categorieën in die regeling en we hebben hem nu ook bijna rond. Er gaat ook een substantieel deel van naar de vrije producenten.”

Jaïr: “Bij ons in de studio hebben we vanavond Albert Verlinde. Heeft u nog een boodschap voor hem? Want hij ziet het niet meer zitten.

De minister: “Ik snap dat deze sector het heel er moeilijk heeft en dat je er met deze aantallen voorlopig eigenlijk geen verdienmodel van kunt maken.”

Jaïr: “Ik denk dat er dan gewoon concreet boter bij de vis moet en dat daar extra geld bij moet, hè?

De minister: “Er wordt snoeihard aan gewerkt en de Kamer heeft daar vorige week ook om gevraagd.”

Jaïr: “Komt er dan nog meer dan die 300 miljoen?

De minister: “Er wordt heel hard gewerkt aan een tweede steunpakket.”

Verlinde vervolgens in de studio: “Dat heb ik ook gehoord. Er wordt inderdaad van alle kanten gewerkt aan steunpakketten, ook voor de vrije producenten. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dat gebeurt.”

Aan het eind van de uitzending grapte Beau van Erven Dorens tegen Verlinde: “Albert, besef je wel dat dit voor het eerst sinds 2001 is dat wij het niet over Sylvie Meis hebben gehad samen?

Verlinde: “En je mist dat iedere dag, ik weet het!

Foto: RTL
21 Reacties op “Beau verrast Albert met boodschap van cultuurminister”


 1. Eveline

  Ik mis de minister haar spraakgebrek in de quotes haha

 2. Boerenverstand

  Ons kent ons gebedel om geld. Bleh.

 3. Albert Verhinderd

  Sinds wanneer zijn musicals cultuur? Gaat Herr Albert al een om het geld.

 4. E!

  De vrije producenten hebben toch geld zat.

 5. Albert Verminderd

  Laat Joop maar wat dieper in zijn buidel tasten

 6. sjaakie

  Wens niet mijn belasting geld niet te stoppen in STAATSTHEATER !

 7. Dennis

  Tonic drinken en dan heb je geen last van corona

 8. ome H

  Cultuur moet van onderop komen, niet van overheid en commerciele bedrijven.

 9. sjaakie

  en geen cent naar de sport wens ook niet te betalen voor staats sport

  en geen cent naar de Horeca wens geen cent te betalen aan staats cafe`s

 10. Wanneer valt Stage Entertainment om?

  Albert, ga vooral vervroegd met pensioen.

 11. Beau ter Ham

  Haal Albert van tv met zijn gejengel en gezwets over zijn theaters. Hij is zelf één en al theater. Begint vermoeiend te worden.

 12. Captain Caveman

  Duidelijk is dat meneer in de rats zit om zijn eigen hachje.

 13. Jaap Aap

  Laat deze debiel z’n kwek eens een keer houden. Vieze kwijlerige achterbakse kontenbonker.

 14. HUGO

  Alle BN’ers mogen niet klagen van Albert.

  En wat doet hij bij RTL? Precies, klagen.

 15. Peter Selie

  Ego Verlinde die echt bijna elke zin met ik begint/ Bij opening van de beurs moest hij weer op de bel knallen niet een van zijn musicalsterretjes. Dat zegt alles over de man. Geef hem geen podium meer op tv.

 16. Doe

  Vier tot vijf keer verdienen wat het ze normaal kost en de flinke winsten, zou je toch vereachten dat ze nu twee maanden niete verdienen toch wel kunnen rooien. Waarschijnlijk komt door te duur directeur of personeel, maar daar hoor je ze niet over. Verlinde zelf dus.

 17. Kees & Co 2020 fan

  Is Van Engelshoven niet de persoon waar de pers naar doorgestuurd wordt met vragen over evenementen met roetveegpieten die georganiseerd worden door de regering? Naast “Sinterklaas” natuurlijk, als mede-organisator…

  Ik ben benieuwd wat Van Engelshoven anno 2020 zegt na dat onderzoek van ‘Hart van Nederland’ en ‘Shownieuws’… Er kan absoluut geen reden zijn om bijvoorbeeld de landelijke televisie-intocht met Zwarte Piet te organiseren zonder Zwarte Pieten.

  De uitspraken van Martin Bosma moeten dan wel waar zijn: organisatoren en sponsoren worden bedreigd door activisten die tegen Zwarte Piet zijn. Ten eerste zijn die activisten in de minderheid, en ten tweede is het nooit goed om misdaad te belonen. Walgelijke acties, zowel door activisten én organisatoren/sponsoren…

 18. Jack Hiemstra

  Sinds de aanvang van de maatregelen klaagt ie het hardst van iedereen. Slopen die theaters en er fijne parkeerplaatsen van maken!

 19. GrijzePilion

  Hoe minder musicals, hoe beter. Toedeloe Kwalbert.

 20. MAASTRICHT 2021

  Ik hoor heb via via gehoord dat ook de minister wil dat het songfestival naar Maastricht komt. Genoeg randstad en die vieze paupers uit Rotterdam. Maastricht moet volgend jaar de gaststad worden. Rotterdam had een kans en heeft die verprutst!!!!

 21. W.

  hahah geen kip gaat naar musicals, zo achterhaald…heb jezelf niet genoeg verdient met roddelen over anderen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.