Albert Verlinde boos op Margriet van der Linden

Geplaatst op do 14 mei 2020 om 16:15

Albert Verlinde vindt dat Margriet van der Linden en haar cultuursidekick Cornald Maas vier weken geleden veel te kritiekloos zijn geweest tegen cultuurminister Ingrid van Engelshoven, die toen in de studio van M zat. Hij is er zelfs boos over. Dat zegt hij in de podcast Een-tweetje met Yves. Van Engelshoven maakte toen bekend 300 miljoen euro vrij te maken voor de cultuursector. “Over die 300 miljoen was ik eigenlijk heel boos en ook op Cornald en Margriet van der Linden.

Waarom? “Omdat ze helemaal niet vroegen waar het naartoe ging. De minister zat daar om te vertellen over die 300 miljoen en nog geen uur later ging het dubbele naar landbouw. Daar gaat het echt naar bedrijven en bij cultuur alleen naar semi-overheidgesubsidieerde instellingen die extra geld krijgen. Dat is toch wat anders.

Verlinde vindt Van Engelshoven sowieso een flutminister. “Zij heeft mij diep geraakt door te zeggen: ‘Wij steunen theaters, zodat ook vrije producenten daar hun producten kunnen stallen.’ Als je zo denkt over 70 procent van het theater-aanbod in Nederland… Dat het gestald wordt… Dat heeft me echt wel geraakt. Het is mijn vak en passie. Dat ‘stal’ je niet, dat ‘presenteer’ je. Daar is over nagedacht. Stallen, hallo!

De verkeerde vrouw op de verkeerde plek, denkt de Stage-baas. “Ik vind het een heel aardige vrouw – ik ken haar, ik heb rond haar om de tafel gezeten – maar wij zijn toch meer een economisch bedrijf. Ik vind dat ze het gewoon echt niet goed doet. Ik vind dat ze té onuitgesproken is, té zwak.”

Wat doet ze fout? “Ik heb het idee dat ze niet genoeg met haar vuist op tafel slaat en niet genoeg met haar team in kaart brengt wat het slachtveld nu is in de cultuursector. Ik vind haar onzichtbaar en een beetje initiatiefloos. Op dit moment heb je echt wel behoefte aan een Eric Wiebes, Mona Keijzer of Koolmees. Ik had mevrouw Van Engelshoven ook wel op die manier willen horen. Ze had eigenlijk in dat rijtje thuisgehoord.”

Theaters blijven dicht

Voorlopig blijven de theaters van Verlinde dicht. “Wij weten gewoon zeker dat we heel lang niet open mogen. We moeten er rekening mee houden dat het nog wel maanden kan duren. Het zou me niets verbazen als het wordt getild naar januari. Ik krijg signalen uit Londen en New York dat er zelfs februari en maart gezegd wordt.”

Ik ben een rasoptimist, dus ik zou het liefst weer open willen. Het liefst heb ik van de overheid een soort principe-uitspraak, van: ‘Evenementen en theater kan gewoon niet. Ga er maar vanuit dat je een jaar dicht bent.’ Dat hoor ik liever dan 30 of 100 personen in het theater. Dat kan in mijn business gewoon helemaal niet.”

Lees ook: Albert Verlinde woest op Mark Rutte: ‘Wees een vent!’ (7 mei)

Foto: NPO, SBS
33 Reacties op “Albert Verlinde boos op Margriet van der Linden”


 1. Bas

  Theaters, etc. mondkapjes verplichten net zoals nu in treinen al gaat komen en ook in winkels gewoon zou moeten.

 2. Arie Schoenlepel

  Oké

 3. Priscilla

  Margriet van der Linden is volgens mij een hele enge mevrouw die neerkijkt op haar personeel en aan gruwelijke en mensonterende SM-seks doet. Maar ik kan het mis hebben. Albert Verlinde is ook doodeng.

 4. *Unknown error*

  🖕

 5. WEST*1

  Schop in je testikelen

 6. Albert

  Lijkt me heerlijk WEST*1

 7. Captain Caveman

  Eng, lesbo, laf, doodsbang voor moslims die niet tegen die geaardheid kunnen. Volgende stap is dat er vol ontzag over de islam wordt geacteerd! Laten ze deze nonsens lekker binnen AT5 en zend voor de gewone kijkers wat fatsoenlijks uit.

 8. JAN

  Albert heeft altijd commentaar op andere , maar ziet zijn eigen gebreken niet !!

 9. Sandertje

  Is er al iets bekend over de opvolger van Matthijs van Nieuwkerk?

 10. Priscilla

  @Sandertje

  Ja, zijn dochter wil misschien… zoek maar eens op… heeft dezelfde neus en krijgt al televisiewerk aangeboden omdat ze uit een van zijn spermacellen is ontstaan.

 11. X

  Sandertje, er zijn nog 2 kandidaten: Renze Klamer en Humberto Tan.

 12. Sandertje

  Heb het even gecheckt. Lekker wijf, laat maar komen!

 13. Priscilla

  Vindt je dat aantrekkelijk die platte/brede neus? Of vooral praktisch? Als je er op slaat zie je het verschil niet?

 14. Sandertje

  Ja en ze lult die autocue net zo snel als haar vader. Die neus boeit me niet zoveel, daar hebben we bij Matthijs ook tien jaar naar gekeken.

 15. Coca Cola

  Priscilla wil geneukt worden.

 16. Willie

  Cultuur is geen eerst levensbehoefte schrappen die subsidies.

 17. Trek de stekker maar uit Stage Entertainment

  Die oubollige musicals in o.a. het Beatrixtheater kent iedereen nu onderhand wel.

 18. Lies

  Coca Cola doe eens lief tegen Priscilla. Ik ben misschien geestelijk gehandicapt, maar ik sla je ZO een blauw oog.

 19. Jaja...

  Och gossie, Albert boos op Margriet 🤣
  Najah, neef en nicht vrijt licht 😁😁😁

 20. Hans louwman

  Albertje praat uitsluitend vooor eigen gewin. Eindeloze vette jaren waarin Jan punt er duur aan mocht met de prijzen. En nu een kinkje in de allesverwoestende geldorkaan en leiden is in last. Overtollig personeel? Klaas knot van de Ned. Bank gaf dé oplossing voor deze toestanden; laten omscholen, je redt het niet in je huidige baan, tandje te slecht!!

 21. Sjors van Kempen

  Kwalbert preekt voor eigen parochie.

 22. Lies

  Met alle respect, lieve mensen in de entertainment industrie. Het gaat wellicht nog maanden, misschien wel jaren duren voordat we weer massaal naar een concert, festival, musical- of cabaretvoorstelling kunnen gaan.
  Dat vraagt om creatieve oplossingen. Een compleet nieuwe werkwijze. Het hoeft niet te betekenen dat de hele business failliet gaat.
  Neem een voorbeeld aan onze leraren. In no-time hebben zij alles op alles gezet zodat zij nu virtueel voor de klas kunnen staan. Zij moeten wel, de leerlingen moeten door.
  Roept u maar?

 23. T

  Theater en musicals zijn luxeproducten, het is niet meer dan logisch dat zij de grootste klappen krijgen als er een crisis gaande is.

  Had dan geïnvesteerd in WC-rollen, meneer Verlinde.

 24. Pieter

  Het is dus echt zo.
  Die kaartjes worden bij de Jumbo of bij de Postcodeloterij uitgedeeld, niemand wil erheen want een avondje uit in Scheveningen is niet écht tof, vandaar dat het gros, de overgrote meerderheid van de bezoekers daar zit met gratis entreekaarten. Ben zelf ook naar het Circustheater geweest, Lion King speelde toen, de volledige benedenverdieping zat helemaal vol met familie en vrienden van de cast. Superleuk. Voor de cast. Gratis entree mag ik hopen. Daarna nog vele malen tickets aangeboden gekregen, maar Scheveningen ken ik nu wel en het is me te ver en musicals boeien me eigenlijk niet. Mand.

 25. ome H

  40 jaar geleden waren er nauwelijks musicals en was theater voor de elite en toch was geluk toen heel gewoon de gewone man

 26. Huismaker

  Albert ? Blijf vooral op je kartel (vvd, CDA, DDR66, CU) stemmen. Veel blabla, maar straks ben je weer aan het stralen bij je vriendje Rutte (genderneutraal).

 27. real-BNer

  Willen deze Joop van de Ende niet huilie huile gaan doen. Ze kunnen beter bij ome Joop gaan aankloppen, hij heeft het hele theater aanbod onbetaalbaar gemaakt voor de gewone Henk en Ingrid.
  Joop, bedankt. NOT!

 28. Annoniemus

  M staat voor Marokkaan , M is ook Moslim , Maar vooral het niet benoemen en wegkijken van de echte problemen , waar M =Margriet meesteres in is , Wij van WC eend !

 29. Piet Pannelap

  M moeten ze een enkeltje geven naar IS, of wat ervan over is. Achterlijke idioot dat weiv.

 30. Marko

  Piet Pannelap,

  Al eens in de spiegel gekeken dan zie je echt een achterlijke idioot!!!

 31. 😷Paulus

  😷Die van der Linde👨‍💼grijpt elke gelegenheid om maar in de picture te blijven. Als er niks te vinden is dan verzint ie maar wat. Kan het rioolvolkje oplos zeiken.

 32. Dominee Bonk

  Wat een enorme opluchting dat we van die afschuwelijke musicalproducties van Albert Verlinde af zijn, bevrijd zijn. Hopelijk verdwijnt dat idiote bedrijf, het is zo slecht voor mensen. Nietszeggend amusement, heel fijn dat dat niet meer terugkomt. En wie is Albert Verlinde nu eigenlijk? Laat hem iets nuttigs doen in Brabant. Ik vind hem eigenlijk meer een overjarige bejaardenverzorgster. Daarnaast een enge griezel, maar dat is echt persoonlijk. Ik wens U een door God geïnspireerde fijne zondag. Albert is boos, maar wij niet, wij zijn allen positief, geen files, geen luchtvervuiling, geen domme BN’ers meer op de failliete TV en heel gelukkig: geen stompzinnige musicals meer (wat niveauloos was het toch) van Albert Verlinde. Die zien we niet meer terug, driewerf hieperdepiep hoera! Amen, God zij met mij.

 33. Daaristieweer

  Dat zie ik graag. Sodomieten die elkaar in de haren vliegen. Is daar geen format voor? Een gevecht elke week op de buis prime-time tussen 2 sodomieten uit de showbusiness….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.