Beau en Op1 willen ondanks corona ook weer vermaak

Geplaatst op vr 01 mei 2020 om 15:30

De ‘r’ is weer uit de maand, de dagen lengen en de mensen gaan er steeds meer uit om te genieten van het mooie buitenleven. Om dan de dag te eindigen met twee depressieve talkshows over het coronavirus is geen pretje en daarom denken Beau en Op1 dat het tijd wordt om de koers ietsjes te verleggen. Zowel Beau als Op1 willen ook weer lichtere onderwerpen en amusement toelaten tot het programma, laten respectievelijk Beau van Erven Dorens en Charles Groenhuijsen weten.

Beau vertelt vandaag in een persbericht dat hij er zin in heeft om maandag in de voetsporen van Jinek te treden. “Ik heb er zin in om weer iedere avond midden in de actualiteit te zitten en te praten met de mensen die het nieuws maken. Dat zal altijd het begin en misschien wel belangrijkste gedeelte van de show zijn, die nu anderhalf uur is.”

Net als Jinek zal ook Beau serieuze gesprekken over het coronavirus voeren. “De mensen hebben behoefte aan goede informatie over de crisis en een kritisch gesprek met de beleidsmakers. Daarnaast zie ik ook veel persoonlijke gesprekken voor me, met Nederlanders die aan den lijve de gevolgen van de crisis voelen, dus gedupeerde ondernemers en herstelde patiënten, maar ook mensen die ons op een positieve manier kunnen inspireren, met morele steun en praktische tips.”

Maar, zo zegt Beau: “Tot slot is het ook weer tijd om ouderwets entertainment te maken, met humor en muziek.”

Op1

Daar denkt Charles Groenhuijsen van Op1 hetzelfde over, zegt hij op NPO Radio 1. “We schuiven nu langzaam met z’n allen iets op naar onderwerpen die niet of terzijde met het coronavirus te maken hebben.

Nu is Op1 wel heel erg een nieuwsshow, vervolgt hij. “We heten een talkshow te zijn en Eva is dat ook en M is dat, maar j schuift in zo’n actualiteit eigenlijk op naar een actuele nieuwsshow, want in een talkshow is het heel vaak een mengeling van wat serieuzer, wat luchtig, een beetje muziek en een beetje dit en dat.

We bestaan amper vier maanden, maar dat is voor een groot deel weg. Ik had het er gisteren met een van de eindredacteuren over, van: ‘We moeten misschien voorzichtig onze weg gaan vinden in de richting terug naar het format van talkshow.’”

Is amusement wel gepast in tijden van corona? “Het kan morgen anders zijn als er morgen in die coronacrisis weer iets spectaculairs gebeurt, iets positiefs of negatiefs.

Foto: RTL
18 Reacties op “Beau en Op1 willen ondanks corona ook weer vermaak”


 1. Wyatt

  Ik ben talkshow moe.

  Denk dat ik maar Amazon Prime Video erbij neem… Kost maar 3 euro per maand.

 2. Hugo

  Wie is Beau?

 3. JobF

  Wat gaat Beau halen denken jullie? Gaat die veel verliezen vergeleken met Jinek of niet?

 4. RF

  By Jinek maakte ze toch al een tydje meer entertainment. Toch minder journalistiek dan op1

 5. Sender

  Op1 bleef te lang hangen bij mijn vriendje Osterhaus.
  Ze hebben alle credits wat mij betreft verspeeld. Als je vermaak wil beste Op1 en voor iedereen iets in je uitzending wil, vermaak je maar dan zou ik zeggen.
  Ben wel blij dat de geluiden in de samenleving niet helemaal zijn ontgaan. Op1 heft de angst eerst gevoed en de leugen laten regeren. Heb t fijn samen.

 6. Weg met anderhalve meter

  Zo snel mogelijk optiefen met de anderhalve meter want dat is geen samenleving.

 7. Derhal Flynn

  Het zal tijd worden.
  Waar was het amusement gebleven vroeg ik me al af.

 8. Wyatt

  Beau mag blij zijn met 500.000 kijkers… En zelfs dat gaat moeilijk worden. Jinek publiek gaat echt niet naar Beau kijken.

 9. Gezond verstand

  het is allemaal gebaseerd op: “ik heb angst, jij hebt, wij hebben angst”……….

 10. The Henk

  Ik ben al lang helemaal 100 % afgehaakt van de Corona-zenders NPO, RTL, SBS.

 11. Ron

  Als ik dit zo lees verandert er dus niet veel, je ziet Jinek ook opschuiven. Vanavond, het slot stuk van haar seizoen, is het niet anders. Maar op vrijdag kan alles blijkbaar, waarom niet gewoon op andere dagen ook. Hypocriet.

 12. Frank

  Dat is anders niet te merken bij Op1. Al sinds de crisis hangt daar avond aan avond een enorme begrafenissfeer en het wordt er niet beter op als Ab Osterhaus daar blijft aanschuiven. Echt, stop met die man. Wil niet zeggen dat Jinek perfect is, maar haar uitzending kijkt wel een stuk fijner.

 13. Televisieman

  Beau gaat het niet heel goed doen vrees ik. Laatste seizoen voor hem.

 14. Moffelpaf

  Van mij mag 70% de pijp uit gaan als gevolg van Corona, dan zal Nederland weer als vanouds menselijk en dorpelijk worden ondanks dat deze reactie niet getuige van een bepaalde menselijkheid.

 15. Geronimo

  @Weg met anderhalve meter
  True story. Dat er geen enkele hoeralist ageert tegen die kontenlikker van een M P over deze totaalwaanzin, laat zien dat er zo ontzettend veel mis met het politieke bestel in dit laan. De M P is slechts de willoze laaf van het RIVM en geruggesteund door de hetzekranten (AD en De Telegraaf).

 16. Geronimo

  @Frank

  Klopt ik ben vissenoog ook op een bepaalde manier gaan waarderen. Je moet toch een beetje kunnen spelen met licht en zwaar en dat kan zij op zich wel.

 17. Annoniemus

  Beau moet quizjes presenteren , zeker geen talkshow !

 18. dennis

  Ik vind Beau zielig worden met zijn aandacht, en zjin kakker praat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.