Beau en Op1 willen ondanks corona ook weer vermaak

De ‘r’ is weer uit de maand, de dagen lengen en de mensen gaan er steeds meer uit om te genieten van het mooie buitenleven. Om dan de dag te eindigen met twee depressieve talkshows over het coronavirus is geen pretje en daarom denken Beau en Op1 dat het tijd wordt om de koers ietsjes te verleggen. Zowel Beau als Op1 willen ook weer lichtere onderwerpen en amusement toelaten tot het programma, laten respectievelijk Beau van Erven Dorens en Charles Groenhuijsen weten.

Beau vertelt vandaag in een persbericht dat hij er zin in heeft om maandag in de voetsporen van Jinek te treden. “Ik heb er zin in om weer iedere avond midden in de actualiteit te zitten en te praten met de mensen die het nieuws maken. Dat zal altijd het begin en misschien wel belangrijkste gedeelte van de show zijn, die nu anderhalf uur is.”

Net als Jinek zal ook Beau serieuze gesprekken over het coronavirus voeren. “De mensen hebben behoefte aan goede informatie over de crisis en een kritisch gesprek met de beleidsmakers. Daarnaast zie ik ook veel persoonlijke gesprekken voor me, met Nederlanders die aan den lijve de gevolgen van de crisis voelen, dus gedupeerde ondernemers en herstelde patiënten, maar ook mensen die ons op een positieve manier kunnen inspireren, met morele steun en praktische tips.”

Maar, zo zegt Beau: “Tot slot is het ook weer tijd om ouderwets entertainment te maken, met humor en muziek.”

Op1

Daar denkt Charles Groenhuijsen van Op1 hetzelfde over, zegt hij op NPO Radio 1. “We schuiven nu langzaam met z’n allen iets op naar onderwerpen die niet of terzijde met het coronavirus te maken hebben.

Nu is Op1 wel heel erg een nieuwsshow, vervolgt hij. “We heten een talkshow te zijn en Eva is dat ook en M is dat, maar j schuift in zo’n actualiteit eigenlijk op naar een actuele nieuwsshow, want in een talkshow is het heel vaak een mengeling van wat serieuzer, wat luchtig, een beetje muziek en een beetje dit en dat.

We bestaan amper vier maanden, maar dat is voor een groot deel weg. Ik had het er gisteren met een van de eindredacteuren over, van: ‘We moeten misschien voorzichtig onze weg gaan vinden in de richting terug naar het format van talkshow.’”

Is amusement wel gepast in tijden van corona? “Het kan morgen anders zijn als er morgen in die coronacrisis weer iets spectaculairs gebeurt, iets positiefs of negatiefs.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen