‘Arie Boomsma vooral bezorgd over zijn miljoenenvilla’

Arie Boomsma speelt vanuit het niets ineens een heel prominente rol in het coronadebat. De presentator is er boos over dat de overheid sportscholen pas wil heropenen per 1 september: hij wijst erop dat je júist in de gym je weerstand tegen het coronavirus kunt opbouwen. Volgens Story-baas Guido den Aantrekker speelt er nóg iets mee, namelijk het beschermen van zijn eigen luxeleven. “Arie heeft drie sportscholen in Amsterdam en een miljoenenhuis gekocht in Abcoude“, zegt hij.

Arie’s welvaart staat onder druk, zei de bladenmaker in Shownieuws. “Hij moet natuurlijk ook zorgen dat de centjes een beetje binnen blijven komen, dus ik snap het volkomen.”

De sportschoolhouder betaalde 2,2 miljoen euro voor de woonboerderij: hij stak er drie ton eigen geld in en liet er een hypotheek op vestigen van 1,9 miljoen euro (zie Bekende Buren). “En er is ook nog een derde kindje op komst.”

Hij steunt Arie wel. “Hij werpt zich een beetje op als het gezicht van de sportscholen en dat doet hij natuurlijk hartstikke goed. Hij komt voor ze op.

Inhoudelijk is hij het volledig met de Vondelgym-eigenaar eens. “Sporten bouwt een weerstand op. Daarmee ben je eigenlijk veel veiliger voor zo’n coronavirus dan al dat gedoe met 1,5 meter afstand en een kapje op.”

Waarom zijn de open-up-regels zo onsamenhangend? “Ze weten het gewoon niet. Ook het RIVM niet. Dus ze doen als damage control. Ze zijn als de dood, vooral Mark Rutte, dat er iets gebeurt, het veel erger wordt en zij de schuld krijgen. Het is indekken.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen