Arie Boomsma helemaal over de zeik na persco Rutte

Arie Boomsma is helemaal over de zeik na de laatste persconferentie van Mark Rutte over het coronavirus. De ijdele tv-ster en sportschoolhouder wil veel eerder dan 1 september open met zijn gym. Dat laat hij weten op Instagram. Boomsma is er helemaal klaar mee. “Dit is voor het eerst tijdens deze crisis dat ik de argumentatie van de regering niet kan volgen. De suggestie dat een sportschool meer risicovol is dan een café, of een drukbezette trein is niet alleen onjuist, maar ook onverstandig.”

Een goede weerstand is het enige schild tegen zo’n virus, benadrukt Boomsma. “Dat mensen nu nog maanden minder veel zullen sporten gaat een enorme druk op de zorg zetten. Gyms, yogastudio’s, CrossFit boxen, spinning studio’s, dojo’s, zwembaden, sauna’s en boksscholen blijven nu nog maanden dicht. Dat is fysiek, mentaal én sociaal een ferme tik voor de samenleving.”

Het is heel krom dat de horeca per 1 juni geleidelijk open mag, maar de sportscholen de hele zomer dicht moeten blijven, vindt Boomsma. “Ik moet eerlijk zeggen dat zo’n moeilijk te begrijpen besluit ook heel veel creativiteit en vechtlust aanwakkert. Maar heel eerlijk; zou een zomers café met 30 aangeschoten bezoekers binnen niet aanzienlijk meer risico’s met zich meebrengen voor de gezondheid dan een yogastudio met 30 vitale beoefenaars?

Vanaf 11 mei massaal buiten sporten dan maar. Ik hoop dat gyms door het hele land hun verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn, mentaal, sociaal en fysiek, van al die Nederlanders die er lid zijn. Of die er nu juist lid willen worden. Jong én oud, want dat blijft de groep die onze empathie nodig heeft. Sterk de zomer door, hoe dan ook.”

De grote vraag in dit soort situaties: wat vindt Luuk Ikink ervan? Hij laat op Twitter weten: “Misschien is het met sporten net als met zingen. Je haalt veel dieper adem, hijgt heel veel en verspreid zo het virus meer. (ik doe maar wat aannames, maar snap wel dat ze het extra willen onderzoeken. Straks zit je met allerlei sportschool-clusters).

NPO-ster Tim Hofman daarop: “Ah ja. Makes sense.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen