Albert Verlinde kijkt persco, denkt nu anders over Rutte

Geplaatst op wo 20 mei 2020 om 8:00

De woede die Albert Verlinde voelde voor Mark Rutte na zijn voorlaatste persconferentie over het coronavirus, is dinsdagavond weer verdwenen. Hij zat ontroerd, met tranen in de ogen zelfs, voor de buis. Dat heeft hij ’s avonds gezegd in Shownieuws. Een paar weken geleden kreeg Rutte onze musicalkoning echt helemaal over de zeik. “Wees een vent!!!“, schreeuwde hij. Nu heeft de premier de SBS 6-ster volledig ontdooid. Hij vond de verhaallijn van de nieuwste persco heel emotioneel.

Verlinde geeft een positieve recensie van de nieuwste persconferentie. “Ik vond het vanavond een heel goede persconferentie. Wat ik zo goed vond, was vooral het moment dat hij de kinderen aansprak.”

Ongelooflijk mooi, vond Verlinde dat. “Ik zat echt met mijn tranen in de ogen op het moment dat hij tegen de pers zei, en eigenlijk tegen ons op de bank, van: ‘Ik heb het even niet tegen u, ik heb het even tegen de kinderen waar ik wat tegen wil zeggen.’ Ik was echt ontroerd, omdat ik dacht: die kinderen overkomt het.”

Het is volgens hem heel inlevend van Rutte. “Volwassen en ouderen zitten middenin dit hele coronagedoe en die kinderen wordt alles afgenomen wat leuk is, zoals buitenspelen. En in één keer richt de premier zich tot jou, als jong meisje in het land, en doet een beroep om mee te denken hoe we het met elkaar kunnen oplossen. Ik was echt…”

Story-baas Guido den Aantrekker cynisch: “Slimme marketing, noemen ze dat.”

Verlinde: “Haal het nou niet onderuit!

Den Aantrekker: “Ik weet hoe het werkt. Ik heb zelf ook speeches geschreven en het is zoals het is. Ze proberen natuurlijk elke persconferentie iemand aan te spreken, heel direct thuis en dat doen ze hartstikke goed.”

Verlinde: “Maar onze hoofdredacteur heeft twee kinderen en die hingen aan de lippen van de premier. Hij had echt iets van: ze praten tegen ons.”

30 mensen

Waar de woede van Verlinde vorige keer over ging, was de openstelling van theaters voor 30 mensen per 1 juni. Als je dat voorstelt, dan weet je niks van de theaterwereld, foeterde hij vorige keer.

Nu was Rutte beleefder, aldus Verlinde. “Wat ik mooi vond is dat hij voor het verhaal over die 30 mensen zei: ‘Ik ga mijn woorden heel precies kiezen, want woorden doen ertoe.’ We hebben vorige keer gemerkt dat er steeds woorden die beledigend waren. Ik heb ook gezegd dat hij het vak beledigd als hij zegt dat het kan met 30 mensen inclusief personeel. En vanavond toonde hij aan dat hij daarnaar geluisterd heeft. Ik weet niet of hij dan naar mij geluisterd heeft, maar hij heeft wel naar het vak geluisterd.”

De premier heeft de regels iets veranderd. “Hij heeft nu heel bewust gezegd ’30 gasten exclusief personeel’ en dat is een afwijking van wat het was. Dat is nog steeds niet dat ik zeg: we zetten Tina Turner op en kom met z’n dertigen binnen, we gaan spelen. Voor ons maakt het niet uit, maar als je nu ziet dat de route is: in juni 30 mensen, vanaf juli 100 mensen… Dan kunnen The Ashton Brothers wel weer aan het werk. Bij ons is het pas interessant vanaf 600 of 700 mensen. Hier moet de boodschap van hoop uitspreken.

Foto: SBS
22 Reacties op “Albert Verlinde kijkt persco, denkt nu anders over Rutte”


 1. Mick

  Betaald Rutte bekende mensen om positief te zijn ofzo. Of wil Albert een baantje bij de staatsomroep?

 2. Mick

  Betaalt*

 3. Robert

  Nou er zal wel wat geld naar Verlinde gaan voor zijn musicals.

 4. Huismaker

  Die Verlinden is gewoon een onbetrouwbare relnicht. Hij was de eerste die schreeuwde dat Pim Fortuyn een hele enge man was, waar we allemaal voor moesten oppassen. (de afloop, door dat klimaat, kennen we).
  Hij is en blijft een hardcore vvd-er en zal door het stof gaan voor zijn billenmaatje Rutte. De rest is niet meer dan een gebruikelijk toneelstukje.

 5. Pablo ijscobar the first

  Wat een simpele ziel…..

 6. Jim

  Verlinde begint steeds irritanter te worden. Wanneer loopt dat contract af bij SBS6 ?

 7. By the way

  Wat zijn mensen toch onverbeterlijke azijnzeikers.

 8. Peter

  Wat een slijmbal. Hij heeft zeker centjes nodig.

 9. HansR

  ze zitten daar toch allemaal voor hun eigen hachje. Zelfs Cees van der Staaij van de SGP die zo graag weer met zn allen wil gaan zingen in de kerk terwijl juist daar een grote bron van corona besmetting is ontstaan. Segers van de CU vindt dat kerkgangers worden gediscrimineerd. Arie Boomsma, rijk geworden bij de EO wil graag zijn sportscholen openen, neemt het besmettingsrisico door de lucht op de koop toe,net als in de kerk waar hij zondags komt onder het mom als je sport wordt je nooit ziek en ga je ook niet dood.

 10. Patty Poepjes

  Er is maar één echte ster en dat is de mijne!

 11. Tim H

  Het verhaal van Rutte was inderdaad ijzersterk maar waarom Albert daar nou emotio

 12. Sender

  HansR
  wo 20 mei 2020 om 9:16,

  Waar hebben we het hier in Nederland over? Het verzuilde land waar de een opkomt voor zijn achterban de kerkganger die zich mogelijk gediscrimineerd voelt…omdat ze de diensten niet meer gezamelijk kunnen beleven en de ander daar zo graag weer wil zingen.
  van der Staaij als geen ander moest weten dat je juist VOOR het zingen de kerk uit moet.
  Holland zoals altijd op zijn smalst. Schieten we er iets mee op?? Nee dus. Een leider die echt zinnige roept zou fijn zijn. En dan bedoel ik geen kleuterleider die de kinderen oproept een mooie tekening te maken of eenpaar regels over corona te schrijven.
  ‘De politici van morgen’ sprak hij. Hij begon zijn ‘carriere’ ook ooit vanuit de JOVD. Zo zie je maar welk gevaar daar in kan schuilen.
  Ik ben voor een grote reductie in het aantal kamerleden, zowel in de Eerste als Tweede kamer.
  Dat zijn 150 en 75 mensen op de loonlijst die soms alleen tekenen voor aanwezigheid en weer nokken. Daar valt veel geld te besparen. Doen zou ik zeggen, de crisis is goede aanleiding. En als je de Grondwet kan wijzigen, moet dit ook kunnen.

 13. anoniem

  albert

  kont

  likker

  je bent behinderd

  niets tegen wie je bent / kwa gevoelens

  misschien ben ik ook zo

  alleen je bent behinderd /Judas…./

  vies, wie is je tandarts…………..vraag een surinaamse tandarts….

 14. Angeltje

  Verlinde zal wel op het matje geroepen zijn omdat hij dat vorige week gezegd heeft, toen had hij wel gelijk.
  Gisterenavond MOEST hij weer zeggen dat Rutte zo vertederend was..[KOTS]…dat is die Rutte beslist niet.

  Het is schandalig hoe die Rutte en de Jonge daar stonden te liegen en te bedriegen.
  Goed voor de kwetsbare oudjes zeggen, hoe krijgen ze het hun strot uit??
  Walgelijke zakken.

 15. A

  Als het Albert Verlinde uitkomt, nu omdat de mededeling hem bevalt, is hij poeslief … hoe doorzichtig …
  Waarom moeten dit soort dingen, in dit geval een uiting van deze Albert, zo in de media gepubliceerd worden ??
  Door hemzelf ten eerste, en dan gaan anderen het ook nog herhalen …

 16. Marko

  Zo veranderlijk als ’t weer!!!!!

 17. Denk Na

  Waarom is hij nu wel positief? Het ging helemaal niet over hem, hij kan namelijk nog helemaal niets met de maatregelen die nu versoepelt zijn. En dan komt hij aan met dat hij zo emotioneel tegen de ‘kinderen’ sprak, maar dat deed hij de hele persconferentie lang! Het was van een betutteling en uitermate voorzichtigheid waar het land niets mee op gaat schieten op deze manier en nog meer voor chaos en nog meer vragen gaat zorgen i.p.v. echte oplossingen. Waardeloos.

 18. Hatsevlats

  Nichten dekken elkaar echte kontenbonkers

 19. Rietlandpony

  Mooi dat Verlinde wat tegengas kreeg in Shownieuws en die flauwekul doorgeprikt werd.

 20. Westerneng

  Zoekt die ENGE PISNICHT werk of zo in de kamer🤮🤮🤮🤮

 21. chris?

  Ach zielig Verlinde, ik heb nog een zakdoek voor je om je huicheltranen te drogen

 22. Krultang voor je konthaar

  Ranzige brievenbus gluurder.
  Onno ging niet voor niks verder kijken.
  Zegt genoeg over jullie eigen simpele kutleventje .
  Een dikke auto brengt dus blijkbaar geen geluk?
  En een zieltogende musical business voor de Tokkies onder ons ook al niet. Sneue mannetjes, armoe is troef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.