Albert Verlinde kijkt persco, denkt nu anders over Rutte

De woede die Albert Verlinde voelde voor Mark Rutte na zijn voorlaatste persconferentie over het coronavirus, is dinsdagavond weer verdwenen. Hij zat ontroerd, met tranen in de ogen zelfs, voor de buis. Dat heeft hij ’s avonds gezegd in Shownieuws. Een paar weken geleden kreeg Rutte onze musicalkoning echt helemaal over de zeik. “Wees een vent!!!“, schreeuwde hij. Nu heeft de premier de SBS 6-ster volledig ontdooid. Hij vond de verhaallijn van de nieuwste persco heel emotioneel.

Verlinde geeft een positieve recensie van de nieuwste persconferentie. “Ik vond het vanavond een heel goede persconferentie. Wat ik zo goed vond, was vooral het moment dat hij de kinderen aansprak.”

Ongelooflijk mooi, vond Verlinde dat. “Ik zat echt met mijn tranen in de ogen op het moment dat hij tegen de pers zei, en eigenlijk tegen ons op de bank, van: ‘Ik heb het even niet tegen u, ik heb het even tegen de kinderen waar ik wat tegen wil zeggen.’ Ik was echt ontroerd, omdat ik dacht: die kinderen overkomt het.”

Het is volgens hem heel inlevend van Rutte. “Volwassen en ouderen zitten middenin dit hele coronagedoe en die kinderen wordt alles afgenomen wat leuk is, zoals buitenspelen. En in één keer richt de premier zich tot jou, als jong meisje in het land, en doet een beroep om mee te denken hoe we het met elkaar kunnen oplossen. Ik was echt…”

Story-baas Guido den Aantrekker cynisch: “Slimme marketing, noemen ze dat.”

Verlinde: “Haal het nou niet onderuit!

Den Aantrekker: “Ik weet hoe het werkt. Ik heb zelf ook speeches geschreven en het is zoals het is. Ze proberen natuurlijk elke persconferentie iemand aan te spreken, heel direct thuis en dat doen ze hartstikke goed.”

Verlinde: “Maar onze hoofdredacteur heeft twee kinderen en die hingen aan de lippen van de premier. Hij had echt iets van: ze praten tegen ons.”

30 mensen

Waar de woede van Verlinde vorige keer over ging, was de openstelling van theaters voor 30 mensen per 1 juni. Als je dat voorstelt, dan weet je niks van de theaterwereld, foeterde hij vorige keer.

Nu was Rutte beleefder, aldus Verlinde. “Wat ik mooi vond is dat hij voor het verhaal over die 30 mensen zei: ‘Ik ga mijn woorden heel precies kiezen, want woorden doen ertoe.’ We hebben vorige keer gemerkt dat er steeds woorden die beledigend waren. Ik heb ook gezegd dat hij het vak beledigd als hij zegt dat het kan met 30 mensen inclusief personeel. En vanavond toonde hij aan dat hij daarnaar geluisterd heeft. Ik weet niet of hij dan naar mij geluisterd heeft, maar hij heeft wel naar het vak geluisterd.”

De premier heeft de regels iets veranderd. “Hij heeft nu heel bewust gezegd ’30 gasten exclusief personeel’ en dat is een afwijking van wat het was. Dat is nog steeds niet dat ik zeg: we zetten Tina Turner op en kom met z’n dertigen binnen, we gaan spelen. Voor ons maakt het niet uit, maar als je nu ziet dat de route is: in juni 30 mensen, vanaf juli 100 mensen… Dan kunnen The Ashton Brothers wel weer aan het werk. Bij ons is het pas interessant vanaf 600 of 700 mensen. Hier moet de boodschap van hoop uitspreken.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen