Albert Verlinde woest op Mark Rutte: ‘Wees een vent!’

Geplaatst op do 07 mei 2020 om 11:00

Albert Verlinde vindt het een schande dat premier Mark Rutte woensdag tijdens zijn door 7 miljoen mensen bekeken persconferentie de indruk wekte dat op 1 juni de theaters weer open kunnen. Dat heeft de baas van musicalbedrijf Stage vanochtend gezegd in Goedemorgen Nederland. Rutte maakte bekend dat culturele instellingen vanaf 1 juni weer de deuren mogen openen voor 30 en vanaf 1 juli voor 100 personen, en dat is dan ínclusief personeel. Onhaalbaar, zegt Verlinde.

Het Beatrix Theater van Stage heeft ongeveer 1.500 zitplaatsen en het AFAS Circustheater kan er zelfs 1.800 herbergen. De deuren openen voor 30 mensen inclusief personeel is dus een illusie, aldus Verlinde.

Verlinde is er niet boos over dat het coronavirus zijn sector lamlegt, maar wel dat Rutte suggereert dat dit een werkbare situatie is voor zijn branche. “Ik vind het heel triest dat de perceptie is dat de theaters opengaan vanaf 1 juni. Dat is gewoon niet waar. Ik ben wat dat betreft ook echt teleurgesteld.”

Rutte moet eerlijk zijn, vindt Verlinde. “Ik had liever gehad dat er gewoon door Rutte – hij is altijd voor eerlijkheid – gezegd was: ‘De theaters blijven dicht.’ Dit is een schijnopening. Dertig man in een theater… Alleen om mensen binnen te laten heb je al vier man nodig. Er had beter gezegd kunnen worden dat de theaters dichtblijven.”

‘Er gaat níks open!’

Verlinde wijst erop dat geen enkel theater de deuren kan openen voor 30 mensen. “Er gaat denk ik niks open in Nederland. En daarna 100 mensen. Dat zal voor sommigen misschien wel helpen als je met één persoon op het podium staat, maar zeker niet voor grote producties. Het was wel een heel teleurstellende avond gisterenavond.

De premier is in zijn achtig gedaald. “Ik ben echt boos, omdat ik het een heel oneerlijk verhaal vind. Ik weet niet wie daar de teksten schrijft, maar het feit dat je durft te zeggen dat theaters open gaan, maar aan de andere kant zegt dat er 30 mensen in mogen inclusief personeel… Dan moet je gewoon eerlijk zijn en zeggen: ‘De theaters gaan nog niet open.’”

Valse hoop, vindt Verlinde het. “Wees dan een vent en zeg dat. Ik ben er dus inderdaad echt wel boos over, omdat het een enorme teleurstelling is. Ik ben heel blij voor de horeca en voor iedereen die op een bepaalde manier open mag, maar wij hebben als theaterwereld naar een bijzonder teleurstellende persconferentie zitten kijken.”

Dupe

Nu kan Verlinde alleen maar hopen op steunmaatregelen. “Ik hou me nu maar vast aan de belofte – en ik hoop dat die gehouden wordt – dat bedrijven die hier de dupe van zijn inderdaad worden geholpen. En dat is Stage Entertainment dat op een omzetverlies afstevent van 40 tot 50 miljoen euro.”

De theaters blijven eigenlijk gewoon dicht met ingang van 1 juni en gaan dus niet open voor twintig man. Het is echt belachelijk wat daar gisterenavond gezegd is.”

Een andere BN’er die boos is op Mark Rutte, is Arie Boomsma. Hij vindt het een schande dat de sportscholen tot 1 september dicht moeten blijven.

Foto: SBS
51 Reacties op “Albert Verlinde woest op Mark Rutte: ‘Wees een vent!’”


 1. L.

  Albert, kwalbert, we hebben hier te maken met een dodelijk virus. Dan kan je geen 1000 man bij elkaar in een zaaltje stoppen met de kans dat er weer een nieuwe piek komt. Het is gewoon even niet anders..

 2. Marko

  Zou slim zijn van Verlinden en Boomsma om eens proberen
  logisch na te denken en te luisteren.

 3. Kwalbert

  Albert,
  wellicht niet bij je opgekomen, maar er zijn nu theaters die dadelijk weer workshops kunnen geven en cursussen kunnen hosten….

 4. TwanDs

  Wees een vent zegt die natte tosti…

 5. Rogier

  30 man in een gaysauna is meer dan genoeg.

 6. Ron

  Tja, dat moet toch zuur zijn dat Rutte zijn VVD vrindje Gordon wel goed bedeeld en vrindje tante Verlinde er met nietszeggende belofte wordt opgezadeld…Man, denk niet in problemen maar in oplossingen! Punt.

 7. Snake Charmer

  Albert Verlinde en zijn mening zijn totaal niet meer relevant… Ga lekker met Henny Huisman op een eiland zitten… je tijd is voorbij.

 8. Rastom

  Paar villas verkopen en je hebt weer cash.

 9. Toiletjuffrouw

  We kunnen een wit porseleinen pot op het podium zetten en een verlopen b-artieste. Daar is misschien nog wel publiek voor te porren. Of een glazen salontafel.
  Net wat ze wil.

 10. De Krolse Kat

  Misschien een idee om met hologrammen te werken?

 11. Dries Roel Vink

  @Marko
  Zou slim zijn als JIJ leert nadenken ipv ongenuanceerd te roeptoeteren.

 12. Lotte

  Klopt, hij had beter zijn mond kunnen houden.

  Moest van kleuter Jetten. Perspectief.

 13. raam

  Albert,

  niets nut,

  je opvoeding thuis is mislukt

  Meneer Mark Rutte trekt u zich niets van aan

  Deze ongeletterd behinderd albert overslaan

  hij zoekt aandacht.

  niets tegen albert zijn gevoelens, wel nee maar deze vent is verdwaald

  en dat de media zijn boos heid publiceren

  poep wil niemand lang in huis.

  dus gaan ik behinderde albert door het toilet door spoelen

  gr gr gr gr gr gr gr grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 14. snoezigkleinhertje

  Deze domme pisnicht blijft net zo lang janken tot hij ook belastinggeld mag op slurpen.
  Zodat deze engerd zich verder onbeschoft kan verrijken net zo als zijn hebzuchtige voorganger Joop vd Ende .
  Door die kinderliedjes van die nichten musicals cultuur te noemen is gewoon een belediging voor heel het land.
  Deze pisnicht heeft al een heel vermogen buiten het zicht van de fiscus gestald dus om nog een valse stuiver aan deze zogenaamde cultuur uit te geven is een vorm van sarcasme waar zelfs een vluchteling in zo’n shithole als Amsterdam onpasselijk van word.

 15. Ronnie

  Iedereen reageert weer zonder te lezen.. Hij zegt alleen dat het gisteren een schijnvoorstel was, om de mensen rustig te houden. Theaters kunnen natuurlijk niet open, als er maar 30 man in mag, inclusief personeel. Sommige musea misschien en bioscopen met oude films om te testen of het goed gaat. Distributeurs van flms gaan natuurlijk geen grote film releasen in juni, want dat heeft 0,0 zin.

 16. 😷Paulus

  😷Mafkees 👨van der Linde denk enkel aan zijn eigen economische belangen. Rutte denk in belang van levens. Van der linde heeft financieel niks te klagen want hij heeft Onno👨‍❤️‍👨, die heeft ook genoeg geld ingeval 👨failliet gaat.

 17. Thijs

  VIRUS. Deal with it. De economie is compleet kapot voor de komende 20 jaar. De culturele sector gaan er HELEMAAL AAN. Géén musea, theater en bioscopen meer op een normale manier. Jammer, Albert. Deal with it.

 18. Janus

  blijf dan gewoon dicht; wat is het probleem ten opzichte van een afgedwongen verbod?

 19. Mies op de Fiets

  Wat een klein kind is die Verlinde toch. Hij lijkt werkelijk niet te begrijpen waar het om gaat: de veiligheid van bezoekers, personeel en ook van hemzelf. Er wordt gedaan wat er kan. Er zijn genoeg kleine theaters die met deze maatregel wel wat kunnen. Dat de megalomane theaters als die van v/h Van den Ende daar niets mee kunnen: so be it.

 20. critikast

  Laat maar eens zien hoe creatief je bent Verlinde ! Kleine theaters geven je het voorbeeld met cursussen, workshops, online-activiteiten etc. Hou op met zeuren en aan de slag ! En anders denk maar eens aan al die bedrijven die toeleveranciers zijn voor bedrijfsfeesten en grote evenementen. Theaters zwemmen in de subsidies en hebben echt wel wat vlees op de botten. Evenementenbureaus hebben niks en kunnen ook naar niks uitkijken. Denk daar maar eens aan, miljonair Verlinde !

 21. Albert Verhinderd

  Albert Verlinden jankie jankie huilie huilie aandacht aandacht

 22. Corrie

  Je kan ook iets nieuws verzinnen. Exclusieve voorstellingen bijv. Als je veel geld wilt betalen voor een super vip behandeling… Mensen betalen ook grof geld om Obama en Hilary te horen spreken.

 23. ROBSON

  Al die stumpers die hier negatief op Verlinde reageren , zijn allemaal sukkeltjes die aan de eind van de maand lekker hun loon of uitkering op hun bank krijgen , wie is hier nou egoïstisch dan ,

 24. Wanny

  40 tot 50 miljoen omzetverlies, maar hoeveel vaste mensen heeft Stage in dienst? Al die acteurs worden ingehuurd per project, dus die krijgen gewoon niet betaald.

  Dan blijft het verlies beperkt tot de winst die je normaal gesproken maakt op een productie. Dat zal geen 40 tot 50 miljoen zijn in een paar maanden.

  Verder wekt Rutte niet de indruk dat ze open gaan. Hij zei dat ze open mogen gaan. Het is aan bedrijven zelf om te bepalen wat ze met die ruimte kunnen doen. Denk dat iedereen wel snapt dat Soldaat van oranje daarmee nog niet kan draaien.

 25. Grace

  Groot gelijk

 26. Marko

  Dries Roel Vink,

  Nadenken is ook jou sterkste punt niet!!!!!

 27. Flikandel

  Wat een jankbal. Niemand is perfect, ook Rutte niet. Hij hoeft toch niet alle branches bij naam te noemen wel? Als Rutte het wel had gezegd, had het toch hetzelfde resultaat gehad?

  Gelukkig kan Allie zelf ook een beetje rekenen. Ik denk dat hij zich een beetje verveelt.

 28. Sjaak

  Albert Verlinde heeft gewoon gelijk, een restaurant met 30 man inclusief personeel die gereserveerd hebben is onhaalbaar. Gepland door een paar medici die totaal geen feeling met de praktijk hebben.

 29. Tulp

  Hm zeker nooit gehoord van kleine niet commerciële theatertjes waar standaard niet meer dan 100 mensen komen.

 30. Filo

  @Sjaak,

  Het is ook niet de taak van medici om ‘feeling’ met de economische praktijk te hebben. De enige relevante zorg van medici is de volksgezondheid; niet de werkbare omgeving van theatermakers en andere ondernemers.

 31. teuntje

  Kwalbert de relnicht moet zn bek houden

 32. Alfons

  O jeetje, Albert is nu ECHT boos……

 33. Anonymousin

  @Sjaak , helemaal met je eens. Eindelijk iemand die het snapt hoe het werkt in de business/praktijk.

  Velen reageren zonder het artikel te lezen, maar reageren alleen omdat het Albert Verlinde betreft.

 34. Ronald

  Och genoeg beginnende cabaretiers die voor zalen hebben gestaan met 5 mensen en een kip. Gaan we daar gezellig heen!

  Wederom, minder huilende BNers svp!

 35. One and only

  En ik maar denken dat Mark “hij doet het zo goed hé?” Rutte het zo goed deed?

  Wegstemmen die gek!

 36. aldus

  Niet liegen MC. Boomsma heeft niet gezegd dat hij het een schande vindt. Dat hebben jullie er van gemaakt om iemand een lekker af te zeiken. Boomsma heeft een redelijk afgewogen verhaal gegeven, waar jullie een relletje van maken.

 37. JAN

  Albert moet zijn mond houden, voor de crisis ging het ook al slecht , er moesten voor de helft gratis kaarten weg gegeven worden on de zaal vol te krijgen !
  Ook bij de musicals van Joop werden voor zeker de helft van de zitplaatsen in een theater ,gratis kaarten weg gegeven , Ze verdienen echt geen zak , het is gewoon prestige !

 38. Gordon

  Ik wilde zojuist een lekkere vent bestellen op lekkerevent.nl maar Rutte was mij voor!

  De enige, die ik nog kon kiezen was ene Albert vd L. Dat is pas balen!!

  Maar daar hoor je niemand over!

 39. Pro Du Cent

  Als de bezoekers van een theater voor hun toegangskaartje net zo veel zouden betalen als bezoekers die anderhalf uur naar snel rondrijdende auto’s kijken tegen het duurste dagtarief, dan moet je met 30 x 440 toch wel iets kunnen…

 40. ikweethetbeter

  Albert heeft gelijk ,Rutte heeft eerst de gezondheidszorg (verzorgingshuizen en bejaardenhuizen ) laten verdwijnen en nu moeten we klappen voor het zorgpersoneel !!
  Nu de theaters 30 man het is om te huilen . Ik stem nooit meer VVD .
  BEDANKT RUTTE .!!!!!!!!

 41. real-Gordon

  Wat een overdreven noodkreten vanuit de theater entertainment segment. Vooral van iemand als Albert Verlinde.
  Dat hele theater aanbod is vooral door Joop van den Ende bijzonder duur gemaakt voor zijn eigen portemonnee. Al die theaterproducties van Stage zijn tegenwoordig boven de €75, waardoor ook de kleine producties ook in prijzen zijn gestegen.
  Dat de Stage Producties voornamelijk om winst maximalisatie gaat, bewijst de 120 miljoen kostende jacht van meneer Joop van de Ende.
  Geld verdienen mag best, maar ga aub niet bij verschillende talkshows en interview verkondigen dan je als Joop van de Ende het theater dichterbij het volk wil brengen.
  Ik zou dus zeggen: beste theater huilebakken, ga naar Joop van den Ende om wat tegemoetkoming vragen ipv de belastingbetaler hier lastig mee te vallen

 42. Huismaker

  Dacht even dat deze relnicht zou zeggen:
  “Ik vertelde bij Boulevard constant dat Fortuyn een enge man en f.-ist en r.-ist was. Daar heb ik spijt van. Op zijn sterfdag wil ik zeggen: Pim het spijt me. Door onze media zijn er mensen aangemoedigd om je te vermoorden. Dat hadden we niet mogen doen”.
  Tja Albert. We onthouden alles. Jammer he ?

 43. aldus

  Real Gordon: Jacht stond 2 jaar geleden te koop voor nog geen 3 miljoen. je zit er 117 miljoen naast.

 44. Marko

  aldus

  Nog veel geld heb jij een jacht van 3 miljoen??

 45. Er ist wieder da

  Die C virus maatregelen zijn toch ook 1 groot theater…

 46. LOLU

  haha en dat uit de mond van een vaginafoob met zijn zielige musicals waar geen normaal mens omgeeft.

 47. zorro

  Een ding is zeker Albert weet niet wat een echte vent is .

 48. One and only

  Jongens en meisjes, Mark “hij doet het zo goed hé?” Rutte is alweer aan het terugkrabbelen over wat hij gister vertelde over de versoepeling vd corona maatregelen…

  Wie had dat gedacht?

  (Ik)

 49. Bert Nooitgedacht (de echte BN-er)

  Oei, die komt hard aan bij premier Rutte. Want Albert is de ex van Onno, en die heeft heul beul te zeggen binnen de VVD. Bij de volgende persco gaat Mark vast en zeker verdere versoepelingen aankondigen!

 50. Bastiaan

  Albert loopt weer te janken!

 51. GrijzePilion

  Albert de WC eend. Alsof er iemand zit te wachten op die drollen van producties die hij maakt. Allemaal saai, oppervlakkig en onzinnig. Albert mag van mij ook failliet gaan met zijn drollenbedrijf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.