Albert Verlinde: ‘Dom van René Froger en Linda de Mol’

Albert Verlinde vindt het heel dom dat René Froger en Linda de Mol in de media zo geklaagd hebben over hoe zij getroffen worden door de coronacrisis. Dat zegt hij in de podcast Een-tweetje met Yves van Yves Gijrath. Froger riep dat artiesten het hardst worden getroffen door de coronacrisis, terwijl De Mol – tussen het ontslaan van haar personeel door – mijmerde over haar vakantie in Portugal die nu niet doorgaat. Als BN’er moet je weten dat dit niet goed valt, zegt Verlinde.

Yves Gijrath: “Hoe kijk je naar al die acties? Van René Froger die roept dat hij het hardst getroffen is en Linda de Mol die klaagt dat ze niet op vakantie kan…”

Verlinde reageert onomwonden: “Het is gewoon dom. Ja, punt. Dat is gewoon dom. Ten eerste bestaat de bekende Nederlander nog wel, maar het is echt iets anders geworden, omdat je ineens met z’n allen realiseert dat je aan het eind van de rit gewoon Nederlander bent en gewoon mens bent. Als je je niet realiseert dat je met al je luxe of met je voor- of tegenslag niets anders bent dan al die andere mensen – sterker nog: dat je vaak een enorme pre hebt, omdat je over iets meer reserve beschikt – dan is het gewoon dom en moet je je mond houden.”

BN’ers kunnen beter even zwijgen over hun luxeleed, adviseert Verlinde. “Slik je verlies, zwijg even. Je kunt niets goed doen nu. Je kunt geen lied voor corona zingen nu, ha ha, je kunt niets goed doen. Het zijn andere tijden waar we nu in terecht zijn gekomen.”

De showkenner ergert zich ook aan de aandachtsgeilheid van veel BN’ers. “Tony Neef heeft buiten op het plein bij het verzorgingstehuis van zijn moeder Sonneveld gezongen. En dan niet meteen drie televisieprogramma’s erbij bellen van: kijk eens wat ik aan het doen ben.

Bloemist vs artiest

Is het leed van BN’ers niet sowieso groter dan dat van het gepeupel, omdat zij grotere verliezen lijden? “Het is geen wedstrijd. Je merkt ook dat je ontzettend uit moet kijken met wat je erover zegt, want iedereen heeft het op dit moment moeilijk. Iedereen wordt op dit moment geconfronteerd met omstandigheden waarop je je instelt.”

Dan maakt het niet uit of je in een bloemenzaak werkt en 1.200 euro in de maand verdient of in de Ziggo Dome zou staan en 350.000 zou verdienen of omzetten. Voor die persoon in de bloemenstal komt de klap en de onzekerheid net zo aan als bij de persoon die in zo’n grote venue staat. Dat is ook wat ons bindt op dit moment met elkaar.”

Rode kaart

Gijrath: “Welke BN’er krijgt van jou de rode kaart? Die echt even op het strafbankje moet zitten?

Verlinde: “Dat is toch Froger.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen