Abdelkader Benali: ‘Als Marokkaan behandeld in Op1’

Geplaatst op za 09 mei 2020 om 13:15

Schrijver Abdelkader Benali vindt dat hij vrijdagavond als een Marokkaan is behandeld in de late talkshow Op1. Dat laat hij weten op Twitter. Er werd in de talkshow gesproken over de controversiële 4 mei-speech van Arnon Grunberg. “Als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij“, sprak hij. Politicus Joost Eerdmans vond het zwaar misplaatst, terwijl Abdelkader Benali zich gesteund voelde. Ze zaten met z’n drieën in Op1, wat leidde tot een heftig debat.

Benali voelde zich in de uitzending verraden door Eerdmans. “Voor de uitzending was Eerdmans nog heel hoffelijk en diep onder de indruk van m’n marathontijd, in de uitzending kon hij niet anders dan mij kleineren, leugens verspreiden, belachelijk maken, halve waarheden in de schoenen schuiven en me verantwoordelijk houden voor de gedragingen van mensen waar ik niks mee te maken heb.

Een vreselijke manier van discussiëren, vindt Benali. “Als dat zijn manier van discussie voeren is, prima, maar het bewijst opnieuw dat je in het publieke debat met een Marokkaanse afkomst vogelvrij bent. Gelukkig sta ik niet alleen. Iedereen moet voor zichzelf oordelen aan welke kant hij staat. Toch kijk ik terug op een goed gesprek. Ik ga de discussie niet uit de weg. Heb een dikke huid en denk dat je recht moet blijven staan, ook bij windkracht tegen.”

Hij wist naar eigen zeggen ‘dat het een heftig gesprek zou worden’. “Herdenking, WO2, Marokkanen, dat kan alleen maar polemisch en emotioneel worden en dat werd het ook, ik wist ook dat het alle kanten op kon vliegen en dat ik alle directe en indirecte vooroordelen over Marokkanen op m’n bordje zou krijgen.

Benali probeerde zijn emoties in bedwang te houden. “Ik wist ook dat ik, emotioneel als ik ben en geneigd tot pathetiek, mijn emoties het spel zou laten bepalen en ik dan dingen zou gaan zeggen waar ik spijt van zou krijgen, ik moest om dat te voorkomen mezelf in bescherming nemen tegen mijn eigen emotie en dat kon alleen als ik met een minimum van respect het gesprek in zou gaan, wat er ook gezegd werd, ik moest hem blijven respecteren, puur uit lijfsbehoud en zo ben je anno 2020 bezig om geen flater te slaan op de Nederlandse televisie.”

Al met al voelde hij zich door heel Op1 weggezet als Marokkaan. “Grappig moment tijdens de discussie: er werd voluit gesproken over Marokkanen zonder de enige Marokkaan aan tafel erbij te betrekken. Het ging onbewust. Dat is Marokkaan zijn anno 2020 in Nederland: je bent heel zichtbaar maar je kan ook, simsalabim, onzichtbaar worden.”

Zo voelde het ook: alsof ik er niet was, ze waren me vergeten, onderdeel zijn van de vergeetachtigheid van een groep en toen werden ze zich bewust van mijn aanwezigheid en mocht ik er weer zijn. Ik weet zeker dat veel mensen dit zullen herkennen. Er zijn en er niet zijn, is geen vraag, maar een feit.”

Foto: NPO
100 Reacties op “Abdelkader Benali: ‘Als Marokkaan behandeld in Op1’”


 1. Tsja

  Op1 is echt een waardeloze talkshow. Wie zijn in hemelsnaam die 1,1 miljoen fossielen die dit iedere avond aanzetten?

 2. ROBSON

  Het is toch een Marokkaan ????

 3. Sender

  Benali is zo ongeveer de enige positieve uitzondering Marokkaan waag ik mij voorzichtig te zeggen.
  Een fantastische schrijver en (zelf) een erudiet man.
  Hij verdient alle respect.
  Eerdmans is toch een beetje de Fortuyn, Baudet, die het net NIET was.

 4. Corrie

  Waar gaat dit over??

 5. Joost E

  Ik deugniet

 6. Dirk

  Benali had vier man om zich heen die hem uit principe steunden: Grunberg, de twee BNN-Vara-presentatoren en de D66-minister (en waarschijnlijk ook de drie Antillianen die een benefietactie kwamen promoten). Eerdmans stond echt alleen. Toch redde hij zich. Knap. En als die Benali nu nog gaat zitten klagen over de mening van de andere mensen in de studio, dan heeft hij volgens mij niet op zitten letten.

 7. Lilly Labiamus

  Dramakoningin.

 8. MediaPrak

  Al de ‘blanke’ Droeftoeters en ultra rechtse xenifoben op deze site zou ik willen adviseren om de 4 mei lezing van Aaron Grunberg te bekijken en langzaam op je te laten inwerken.https://youtu.be/-YjD64HIpaQ. En je dan de vraag te stellen waarom drugscriminelen nooit Brabo-maffia wordt genoemd. Of dat het opvallend is dat blanke Nederlanders zijn oververtegenwoordigd in TBS instellingen? Moeten wij ons zelf Hollandse-Pedro’s noemen? Nee, dan is het een individueel. Dat is de strekking van de discussie. Het is een individueel die crimineel is. En geen groep, waar Eerdmans cs zo graag tegenaan trapt.

 9. Peter-jan

  Marokkaan die voor Marokkaan uitgemaakt word..en nog probeert hij een slachtofferrol te verzinnen. En meneer Benali vooral je je niet distantiëren van dat tuig he.. Ik moet de eerste Marokkaan nog tegenkomen die een trotse NLer is

 10. Bloem

  Hij heeft gelijk.. het is geen Marokkaan.. het is een K.UTMarokkaan

 11. Wim

  Kijk dat is een echte talkshow, goeie en spannende discussie.
  Heel iets anders dan die Boef bij Beau.

 12. Jaap

  Is Marokkkaan een scheldwoord?

 13. Sjors van Kempen

  Hij heeft gelijk.

 14. LLRV

  Shit, niet gezien! Ben na het “Je moeder” gebit snel afgehaakt. Een aanfluiting voor de NPO, al lang geen objective journalistiek meer. Het “stalinistisch Verbond” onder leiding van Hilbrand. Wat gingen de deugers los en wat werden die NIET geremd door enige vorm van kritische vragen. 1000 miljoen Euro voor 275.000 inwoners, dan moet je natuurlijk nog veel geld gaan inzamelen door BN’ers!

  Was bang dat Joost Eerdmans kapot gemaakt zou worden en fijn dat hij zich staande heeft weten te houden. Dat men “dwarsdenkers” nog gaat uitnodigen … zijn hier geen kampen voor?

 15. Keta Minek

  Mensen als Joost Eerdmans moet je geen podium geven.

 16. robb

  Eindelijk een een discussie waar de presentatoren niet te veel in mee deden ze verstoorden het niet.

 17. Rene

  LLRV@:
  Dan valt dit nog mee, bij Beau hadden ze een grote criminele Marokkaan.

 18. peterspijkers.sr@gmail.com

  Eerdmans, het prototype van een politicus die niet kan (wil) luisteren. Maakt een beetje domme indruk. Gooit zijn hele eigen repertoire er door en dat gaat hem goed af want dat doet hij natuurlijk altijd.

 19. Arie

  Ik heb er ook een stuk van gezien en het was weer het traditionele 2 tegen 1 ‘debat’: Grunberg en Benali tegen Eerdmans.

 20. Hollandsedochter

  Abdelkader heeft gelijk! Belachelijk! Nederlanders moeten eens gaan accepteren dat Marocs de toekomst zijn. We gaan mixen en mooie kroeshaar babies maken. ik ben ook al begonnen met de Koran lezen. stop met rasiest en omarm marokko

 21. 😷Paulus

  😷Het is wel jammer voor de Marokkanen die een goede en positieve bijdrage leveren in de samenleving. De criminele Marokkaantjes zijn moeilijk uit te roeien in de samenleving. Gedwongen heropvoeden zie ik als alternatief. En dan in een Internaat als vroeger. Amen!

 22. Robert

  Een gefrustreerd gevaarlijk mannetje die eerdmans, bovendie snapte die vrijwel niets van de discussie.

 23. MediaPrak

  Weet je nog? De tijd dat Wilders zo tekeer ging tegen gezichtsbedekkende Boerka’s in het OV? En nu zitten de blanke Droeftoeters allemaal met een (gezichtbedenkkend) mondkapje in de bus. Of Rita Verdonk, boos omdat ze geen hand kreeg van een Iman (“zo doen wij dit in Nederland..”). Dus niet meer. Wat een heerlijk land zijn we.

 24. Curryworst

  Dat is precies wat Joost Eerdmans zei toen je aan het woord was: waarom gaan Ma r0kkanen altijd in de slacht0fferr0l?
  En kijk, Abdelkaders tweets bevestigen het nogmaals.

  Abdelkader… moet je nu huilen?

 25. Huismaker

  En weer eens slachtoffertje spelen ? Dat deed het altijd zo goed bij het mediakartel. Als echte calvinisten boden ze direct voor alles en nog excuses aan. Want stel toch eens voor dat je r.=sist of F.-sist bent. Das is uitsluitend Die-Wilders of Baudet voorbehouden.

 26. Geronimo

  Doet me denken aan Balotelli. Vergeten dat je een van je Ferrari’s langs een snelweg geparkeerd hebt, rotjes in je eigen badkamer afsteken en dartpijltjes naar jeugdspelers gooien. Als mensen dan een bepaalde antipathie jegens zo’n ventje opbouwen en daar dan op een gegeven in woord en gebaar blijk van geven een shirtje tonen met: “Why always me”. Er is maar een conclusie mogelijk: er worden teveel lachspiegels verkocht.

 27. Wilma

  Nederland, het land van 17 miljoen racisten.

 28. 😷Paulus

  😷Wij Blanke afstammelingen van de kolonialisme zijn niks beter dan de Marokkanen en andere volken. Wij hebben geroofd, verkracht en vermoord. En nu zoeken we als zogenaamde “nuchter volk” een zonde bok. Sommige landen staan we bekend als pedofielen. Amen

 29. Geronimo

  @Wilma
  Wel mooi dat je onderkend dat het land zo doordesemd is van racisme, dat er tussen ras, etniciteit, leeftijd, sociaal-economische status, religie en politieke kleur geen enkel verschil te onderkennen is op dit vlak ;).

 30. TON

  En gelijk weer in de slachtoffersrol, iedereen die niet westers is in een talkshow zit of je nou Sylvana ben of een ander

 31. Arie Schoenlepel

  Is die Marokkaan dan een Deen of zo? Wat wil die zeur-Marokkaan eigenlijk??!!

 32. Sjaak

  Wat goedkoop van Abdelkader (is dat zijn voornaam?) om nadat hij de discussie verloor later te gaan huilen dat het de schuld is van zijn opponent.

 33. Maatje te groot

  Als we nu het woord kut Marokkaan vervangen door zielepiet Marokkaan dan hebben we die Benali treffend benoemd..Gut wat zijn wij toch zielig

 34. Huismaker

  En ja hoor: 5 tegen 1. En wat lachwekkend: die presentator begon meteen over “die rechtse politici die zo over Marokkanen praten” Reactie van Eerdmans “Ja en de PvdA van Spekman en Samsom hadden het ook over k*t Marokkanen”. (Je weet wel, Wilders moest vervolgd worden terwijl zij nergens last van hebben.) Oeps, toen werd het stil.

 35. Mappy

  Zolang de marokkanen en turken etc. zich niet aanpassen zullen ze nooit geaccepteerd worden in Nederland of welk ander land dan ook.
  Hun islam cultuur loopt 300 jaar achter op de beschaving.
  En het is schandalig dat zij die reeds sinds 1970 hier zijn nog steeds geen
  Nederlands spreken of schrijven.
  Wij Nederlanders hoeven ons niet aan hun aan te passen.
  Wat zou er gebeuren als wij in een islam land gingen wonen en gewoon onze gewoontes aanhielden. Ik denk dat we flinke problemen zouden krijgen.

 36. Lotte

  Wat een arrogante flapdrol is Joost Eerdmans

  Hij wil met haat tegen ….. de macht grijpen.

 37. Dina

  wel grappig, hij is daar uitgenodigd omdat hij Marokkaan is en verbaasd zich dan dat hij behandeld is als Marrokaan, LOL. Loser ga lekker een boekje schijven over je kut jeugd of zo.

 38. Maaike

  +1 voor Eerdmans, een van de weinige Nederlanders die op een normale manier een allochtoon kan aanpakken zonder zich de zondigen aan racisme etc. Hier zouden we er meer van moeten hebben en dan vooral in de tweede kamer. Deze man zou een partij pas echt groot maken en tegenwicht kunnen bieden aan links, een potentiële Minister President.

 39. Leuk weetje

  Ze hebben al dat berbertuig naar Nederland gehaald om te werken, dat waren de Marokkaanse tokkies in Marokko.

 40. Madreas

  Over racisten gesproken…

  Jullie hebben vast nooit Marokkanen over Nederlanders (kaaskoppen) horen spreken…

 41. Donald Dumb

  Madreas

  Nooit buitenlanders over Nederlanders in het algemeen horen praten?
  ‘Blanke, schreeuwerige kindermisbruikers…’

 42. Madreas

  Klopt Donald DAT zijn pas echte racisten.
  En als het ze uitkomt gaan ze het slachtoffer uithangen.

 43. Johannes den Doper

  Ik ben zo blij dat ik een echte Nederlander ben.
  Toen mijn ouders jong waren hadden we die foute Joden
  Na de oorlog al die foute Duitsers.
  Daarna kwamen die criminele Italianen en die luie Spanjaarden
  Ik herinner me nog al die vreselijke Indonesiërs
  Molukkers waren nog fouter.
  Over Surinamers viel ook geen goed woord over te spreken.
  Antilianen waren nog een stapje slechter
  Joegoslaven waren allemaal oorlogsmisdadigers
  Turken waren levensgevaarlijk
  Ben zo blij om een echte ( onbesproken ) Nederlander te zijn.

 44. Madreas

  Wat is Eerdmans toch een miezerig ventje, verachtelijk gewoon.

 45. Joke

  Niemand in Rotterdam mag Joost Eerdmans. Een man die notabene uit Capelle komt en denkt namens Rotterdam te mogen spreken. Snel oprotten naar zijn gehucht

 46. Dirk

  Die rare Grunberg, die van zijn slechte boekjes rijk is geworden en in de USA woont, komt hier even in Amsterdam de slechtste toespraak houden ooit, bij een dodenherdenking uit de 2e wereldoorlog van onze Nederlandse doden.

  Hij is Marokkaan zegt hij. Omdat hij vindt dat wij, c.q. politici Marokkanen discrimineren , hij vergeleek hen met de joden in de oorlog.

  Maar rare Grunberg: “wie discrimineren thans de joodse mensen in Nederland, wie gingen nog niet zo lang geleden voetballen met de rouwkransen, ook na afloop van de 4e mei herdenking? Wie behoren thans tot de grootste criminele groep in ons land. 5% van de jonge Marokkanen zijn crimineel (CBS).

  Dus rare Grunberg hou op en ga terug naar het land van Trump.
  En mevrouw Verbeet,(PVDA) van het comité 4-5 mei heeft een gebrek aan inschattings vermogen en had deze koekenbakker nooit zijn stukje moeten laten voorlezen. Die mevrouw kunnen we dus beter ook vervangen, wegens ongeschiktheid.

 47. Maatje te groot

  Hahaha eerdmans die de hele tijd in een slachtofferrol kruipt. Zo kennen we de zielige leefbaarders weer.

 48. mehhh

  Gesprek duidelijk gewonnen door Arnon.

 49. iemand

  Het zijn toch vooral jonge Marokkanen die dagelijks negatief in het nieuws zijn dat kan toch echt niemand ontkennen. Ze krijgen net als iedereen kansen maar ze willen liever zich afzetten tegen ons. Kijk naar het programma Ajouad de Top 600.

 50. Youp

  Voor de grap eens kijken hoe ze op een blanke Nederlander zouden reageren in een Marokaanse talkshow die kritiek heeft op sprookje van de Islam.
  Altijd janken dat volk en ondertussen heel Nederland naar de klote helpen door misdaad en rottigheid

 51. Mousy

  Men moet eens ophouden met iedereen over één kam te scheren.

  Onder elke bevolkingsgroep cq. nationaliteit zitten figuren die niet deugen. Door steeds de nadruk te leggen op of bij één groep, wordt het ook niet beter op. Gooit alleen maar olie op het vuur.

 52. Wij van TVeend

  Er is een DNA onderzoek geweest met betrekking tot de afkomst van Nederlanders.
  Uitkomst was dat in 92 % van de gevallen bleek dat er 1 of meer vreemde genen in het DNA aanwezig waren.
  Jullie moeders, oma’s, overgrootmoeders zagen toch wel wat in die nietkaaskoppen.

 53. Donald Dumb

  16.44

  Klopt. Door onze vroegere VOC avonturen hebben de meeste van ons ergens n ‘vreemd’ gen.
  Onze voorvaderen dreven echt niet alleen handel hoor. Gingen na een lange reis op de boot even over de plaatselijke vrouwen heen. Ons zaad is flink verspreid in den vreemde…

 54. Kim Wieft

  Veel linkse mensen vinden hun stokpaardjes vrijheid, tolerantie, gelijkheid, inclusiviteit en diversiteit terug in de islam en in de volgers daarvan..
  Kunnen ze ook niks aan doen. Zo zijn ze nou eenmaal door de jaren heen geprogrammeerd.

 55. gerdien

  Dat Eerdmans niet begrijpt/wil begrijpen wat Grunberg bedoelt verbaast me niks. Dat geldt voor vrijwel al die verontwaardigde roeptoeters, terwijl het zo simpel is: je moet mensen beoordelen op hun individuele gedrag en niet op basis van de groep waartoe ze behoren. Dat Eerdmans het echter prima vindt dat iemand waarmee hij het niet eens is wordt bedreigd is veel ernstiger. Daarmee valt hij definitief door de mand als de anti-democraat die hij altijd al is geweest. Het Op1 duo van dienst liet hem daarmee veel te makkelijk wegkomen.

 56. Pieter

  Hij is als Marokkaan behandeld zegt hij, hoe had hij dan behandeld willen worden, als Argentijn of iets anders? Hoe je dit volk ook behandeld ze zijn altijd beledigd en spelen altijd de underdog.

 57. Paulina.

  Ga lekker van de zon genieten in plaats van iedereen in de grond trappen.

 58. Carola

  Waardeloze presentatoren uiterst linkse gutmenschen. Moet er van kotsen.

 59. chris?

  @Tsja 13.19 U bent dus zo’n fossiel.

  Overigens ik kijk vaak naar OP 1 en ben geen fossiel.

 60. chris?

  HET MOET ME VAN HET HART; VRESELIJK DIE RACISTISCHE REACTIES.

  Overigens iemand het over Eerdmans als president. Belachelijk.

 61. Hatsevlats

  En wij als stront door die staats omroep en die arnon srtontberg
  Daar zit geen woord Marokkaans bij

 62. IK HOEF NIET TE TANKEN SCHAT, DAAAAAAAAAAAAG!

  Jammer dat dit soort figuren zich altijd aangevallen voelen. Zijn hele twitter staat er vol mee. Vermoeiende mensen zijn dat. Iedereen zal beter met elkaar moeten communiceren dat er over tuig wordt gesproken van Marokkaanse afkomst en niet alle Marokkanen. Dan hoeft iemand zoals hij ook niet elke keer weer in de slachtofferrol te schieten, tenzij hij wil blijven wegkijken voor het tuig van zijn eigen gemeenschap wat statistisch gewoon 3 keer zo veel misdaad pleegt (en dat als minderheidsgroep).

 63. Eerdmansforpresident

  Even kort samengevat: Marokkaanse jeugd is niet 400 tot 500% meer betrokken bij criminaliteit dan oorspronkelijke Nederlanders (CBS liegt dus) en witte mannen zijn pedofiel omdat er meer van in een tbs kliniek zitten (komt niet omdat er meer witte manen zijn) en alle oorspronkelijke Nederlanders zijn afstammelingen van slavenhandelaren en daardoor racisten.

 64. WEST*

  @eenmansvoorpresident U heeft vast geen familie die bij de politie werkzaam is ,
  anders had u wel geweten dat de Marokanen het ergste soort is en de grootse groep criminelen vormen , van Turken Indo`s Chinezen en andere medelanders bijvoorbeeld, heeft de politie veel minder last !

 65. Net5 - Lindatv

  Al dat huilen achteraf… had je mond open gedaan tijdens die discussie…. had je je nu misschien niet gediscrimineerd gevoeld…

 66. Suze

  Alles liever dan een immer pleasende Beau. Beau is een eenmans dweilorkest.

 67. Bejaarde kijker

  Beau is fake.

 68. HBaz

  Het verschil tussen Eerdmans en Benali is dat Benali intelligent is.

 69. Trompettist

  @Suze
  za 09 mei 2020 om 19:20

  Op een reaguursel als het jouwe kun je alleen komen als je zelf een dweil bent.

 70. Abraham

  Arnon Grunberg is verknipt. Ik wil als Jood niet vergeleken worden met Marokkanen. Marokkanen hebben een bijzonder slecht imago, scoren uiterst negatief als het criminaliteit betreft, uitval school, afhankelijkheid van uitkeringen, werkloosheid, psychiatrische problemen, overlast, belabberd achterlijk Nederlands spreken etc. Het collectieve IQ komt op mij zeer laag over.

  Van de Joodse gemeenschap heeft niemand last, ze zijn selfsupporting, beroven geen juweliers, beroven geen oude kwetsbare mensen, doen niet aan plofkraken, loverboys kom je niet tegen, ze spreken uitstekend Nederlands, Joden leveren een belangrijke bijdrage aan onder andere wetenschap ) tel maar eens de Nobelprijzen die door Joden zijn gescoord en tel vervolgens de Nobelprijzen die door Marokkanen zijn gescoord.

  En maar klagen dat ze geen stageplek of baan kunnen vinden omdat ze van mening zijn dat ze gediscrimineerd worden. Wellicht een idee om eens na te denken waarom dat zo is.

  Verder zie je Joden ook niet in een demonstratie scanderen d_od aan de Marokkanen zoals Marokkanen deden in Den Haag 2014. Kortom de verschillen zijn groot.

  Verder geen commentaar

  Oh ja Abdelkader Benal is een Marokkaan en wat bedoelt deze Marokkaan met ik werd als een Marokkaan behandeld. Ik heb geen idee. Hij werd niet uitgescholden voor k(ankerh(mo zoals Marokkanen dat doen.

 71. Abraham

  Arnon Grunberg is verknipt. Ik wil als Jo o d niet vergeleken worden met Marokkanen. Marokkanen hebben een bijzonder slecht imago, scoren uiterst negatief als het crim ina liteit betreft, uitval school, afhankelijkheid van uitkeringen, werkloosheid, psy chiat rische problemen, overlast, belabberd ach terlijk Nederlands spreken etc. Het collectieve IQ komt op mij laag over.

  Van de Jo odse gemeenschap heeft niemand last, ze zijn selfsupporting, ber oven geen juweliers, ber oven geen oude kwetsbare mensen, doen niet aan pl ofkr aken, lov erboys kom je niet tegen, ze spreken goed Nederlands, Jo den leveren een belangrijke bijdrage aan onder andere wetenschap ) tel maar eens de Nobelprijzen die door Jo den zijn gescoord en tel vervolgens de Nobelprijzen die door Marokkanen zijn gescoord.

  En maar klagen dat ze geen stageplek of baan kunnen vinden omdat ze van mening zijn dat ze gediscrimineerd worden. Wellicht een idee om eens na te denken waarom dat zo is.

  Verder zie je Joden ook niet in een demonstratie scanderen d_o d aan de Maro kkanen zoals Mar okkanen deden in Den Haag 2014 waarin ze scandeerden d o o d aan de J o d e n. Kortom de verschillen zijn groot.

  Verder geen commentaar

  Oh ja Abdelkader Benal is toch een Marokkaan en wat bedoelt deze Marokkaan met ik werd als een Marokkaan behandeld. Ik heb geen idee. Hij werd niet uitgescholden voor k(ankerh(mo zoals Marokkanen dat doen.

 72. Professor Zeiksnor

  Hbaz, Benali mag dan wel “intelligent” zijn. Hij heeft nog steeds niet door dat zijn oorspronkelijke landgenoten 5 keer zo vaak met politie in aanraking komen dan de oorspronkelijke Nederlanders. Ook is hij zo “intelligent” dat hij net als linkse politici deze gegevens ontkent.

 73. Professor Zeiksnor

  Ik wil excuses maken voor bovenstaande opmerking. Helaas is hier geen deleteknop te vinden op deze site, maar ik trek mijn woorden terug.

 74. jan

  Je kan Abdelkader wel uit de woestijn halen, de woestijn niet uit Abdelkader. Een zandrat blijft ie.

 75. Michel 74

  Tja…allemaal klagen dat het hier zo slecht is… dat NL bol staat van racisme en discriminatie…maar als het daar waar je vandaan komt dan zo goed is ga dan… dan blijft er hier vanzelf een criminele bende over die vergaat in zijn eigen sop…. maar blijkbaar is het hier zo goed dat iedereen wil blijven … en houden we alles onder elkaar in stand… het racisme..de discriminatie enz.

 76. Karel

  Deze hele site is naar Allah geholpen

 77. Bries

  En weer kruipt een Marokkaan in de slachtofferrol…

 78. Xxxxx

  Als je als Marokkaan geboren bent wordt je of ben je geen Chinees. En inderdaad geen Marokkaan die teruggaat naar zijn vaderland, omdat dat dubbele paspoort zo gek nog niet is. Wat te denken van de uitkeringen? Dan neem je discriminatie en racisme graag op de koop toe.

 79. Xxxxx

  Professor Zeiksnor waarom neemt u uw woorden terug? Het is toch waar wat u zegt? Marokkanen zijn inderdaad “oververtegenwoordigd” in criminaliteit” Velen (niet alle gelukkig) zijn of worden uitgekotst door Marokko zelf. Zie niet in wat daar aan terug te nemen valt. Marokko wil haar “landgenoten” niet eens terug nemen. Wie een beetje logisch nadenkt weet vast wel waarom.

 80. Xxxxx

  Ik heb op1 met Joost Eerdmans ook gezien. Hij werd “weggezet” als racist en nog meer lelijks. Wie goed naar hem heeft geluisterd heeft hoorde hem zeggen dat hij wat tegen de criminaliteit wilde doen van buitenlanders die zich misdragen. Dat mag hij toch zeggen? Dan krijgt hij alle “shit” over zich heen. Dat is in mijn beleving de omgekeerde wereld.

 81. Yyyyy

  @Xxxxx,

  Dat gebeurd altijd bij Vara,Op1,PvdA,(niet Amsterdamsche) grachtengordel deugnieten.

 82. Marko

  Ik heb geen hekel aan criminelen Marokkanen daar zijn er te veel van !!!!

 83. JasperV

  Als Marokkaan wordt je als Marokkaan behandeld, dat lijkt mij logisch.
  Overigens was het Eerdmans tegen de rest en dat is geen eerlijk debat.

 84. Fikkie

  Ben benieuwd waar Benali begraven wenst te worden? In Marokko of Nederland. Wil wedden dat het Marokko gaat worden, dus ben je Marokkaan en geen Nederlander.

 85. Hans klaasem

  Kortom dat marokanenoververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit mag niet gezegd worden hypocriet dat dit veroorzaakt wordt door hun opvoeding ook niet afwijzing van onze maatschappij maar niet je uitkering afwijzen

 86. teuntje

  EERDMANS heeft helemaal gelijk die schrijver moet niet zeiken het is toch een Marokkaan of is ie Chinees!!!

 87. Donald Dumb

  Tja, de waarheid is soms keihard, meneer Benali.

 88. Loes

  Mijn buurman is ook Marokkaan, als ik af en toe krap zit kan ik altijd bij hem aankloppen. Hij weet dat ik een bijstandsuitkering heb. Ik betaal hun altijd terug. Die ander witte buren die zeiken alleen maar.

 89. Donald Dumb

  @gerdien

  Zoals altijd toon je weer je gebrek aan enige vorm van intelligentie. Het probleem is dat Marokkanen zich als een groep gedragen en daarom moet je het ook op die manier benaderen.

 90. Donald Dumb

  Niet altijd, naamgenoot.
  Mijn Marokkaanse buurman is erg op zichzelf.
  Leeft gewoon met zijn vrouw…

 91. Donald Dumb

  Overigens heb ik Eerdmans eens ontmoet.
  Een erg symphatieke man vond ik het niet.
  Was volgens mij behoorlijk prikkelbaar omdat hij iets moest doen van zijn (Marokkaanse) baas…

 92. Martin

  Er was 1 persoon die alleen stond : Eerdmans.

  Nogmaals de vraag aan Abdelkader Benali: waarom zijn Marokkanen over vertegenwoordigd bij justitie ?

  Ik heb veel ervaring met Marokkanen: Ze praten allemaal met meel in de mond.
  Dominante mannekes.

  Opgevoed als prinsjes. Gewoon een feit.

  Prima dat Eerdmans dit probleem benoemt. Benali weigert de handschoen op te pakken. Hij duikt weer in de bekende slachtofferrol!!

  Ik ga nog ff verder : er zit iets enorm scheef in de Marokkaanse cultuur.

  Nog een stap verder : wie waren de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de aanslagen in Europa ??? Ook hier waren de Marokkanen ‘prima’ vertegenwoordigd.

  Kijk naar Ter Apel. Agressie in het asielzoekerscentrum! Buschauffeurs bedreigen.

  Het uitgaansleven. Op het voetbalveld….
  Afgelopen seizoen zijn er diverse teams uit de competitie gehaald en clubs geroyeerd: Ook hier een Marokkanen probleem.

  De cijfers van 2018 SCP hr. Kim Putters is duidelijk. Meten is weten gissen is missen.
  Laat Benali daar maar eens op reageren.

  Ook Benali bekend kleur. Hij houdt niet van kritiek op zijn cultuur met als fundament de islam.

  Wens Benali veel wijsheid toe.

 93. Evert

  Wat een ongelooflijke reacties hier op Abdel Kader. Ik ril er van. Juist in deze tijd van herdenken van wat er allemaal mis ging in en voor WOII laat Joost Eerdmans geen enkele nuance toe, praat hij de minder minder minder uitspraak van Wilders goed en liet hij geen van de anderen uitpraten. Als dat fatsoen is? Bizar wat zijn er veel en engerds met racistische waan ideeën.

 94. 😷Paulus

  😷@Evert,we zitten tussen de “rioolvolk” je kan ook niet anders verwachten. Meesten zijn de uitschot van de samenleving. 😎

 95. Maartje

  Marokkaan wordt boos omdat hij als Marokkaan weggezet wordt?? Wat een belediging voor Marokkanen. Wat een onzin!!

 96. Theo Heijne

  Ik vond helemaal niet dat Eerdmans alle Marokkanen op een hoop gooit. De reactie van Benali is wel te verllaten…nl..Kom je aan een Marokkan

 97. Kees

  Ik vond het erg aangrijpend om te zien hoe Eerdmans gevangen zit in zijn eigen kluis. Marokkanen maken er een zooitje van, zegt hij. ‘Nee, sommigen,’ zegt een ander. ‘Ja, eens,’ zegt hij dan doodleuk. ‘Marokkanen maken er een zooitje van. Hoe kun je die nou verdedigen bij de Dodenherdenking. Dat vind ik een belediging’. ‘Maar m, ik heb gezegd dat je mensen niet moet beoordelen op de groep waar ze toevallig toe behoren, maar op wie zij als individu zijn.’ ‘Dat vind ik ook’, antwoordt Eerdmans om weer te zeggen wat hij al zei: ‘Marokkanen maken er echt een zooitje van.
  Het was kortom om te huilen om te zien en horen welk betonblok deze man in z’n schedel heeft zitten. Wat een grofheid van deze Eerdmans. Tegen gelauwerd Nederlands schrijver Benali zei hij: ‘Jij bent een uitzondering, jij hebt je nog opgewerkt, jij doet een beetje mee.’ Wat een onbeschoftheid. Het was (karakter)moord met voorbedachte rade. Op een groep.
  Maar het was om te huilen zo droevig én moedig om Arnon Grunberg te zien vechten als een leeuw, voor ónze vrijheid. De onze! Door Eerdmans wilde ik geen Nederlander zijn, maar wel door Benali en Grunberg! Niet om de groep waar zij uit voortkomen, maar om wie zij zijn en waar ze voor staan.

 98. anoniem

  Veel Nederlanders hebben een hekel aan marokkanen, omdat ze zich laten hersenspoelen door onze politici en media…

 99. BRAAK

  Je hing toch ook de Marokkaan uit kale.

 100. Grace

  Zwaar overdreven

  Zielig

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.