Longpatiënt Jack Spijkerman blijft zoveel mogelijk thuis

Geplaatst op za 09 mei 2020 om 14:00

Jack Spijkerman probeert als longpatiënt tijdens de coronacrisis om zoveel mogelijk thuis te blijven en zo weinig mogelijk contact te hebben met anderen. Dat zegt de 71-jarige presentator in gesprek met Betty Asfalt TV. Spijkerman voelt zich kwetsbaar tijdens de huidige gezondheidscrisis die Nederland en veel andere landen in de ban houdt. “Ik ben 71 en door de klaplongen die ik gehad heb, heb ik COPD. Ik behoor dus zeker tot de risicogroep, maar ik voel me niet tot de risicogroep.”

Ziet hij nog andere mensen? “Nou, in zeer beperkte mate. Mijn zoon woont in Utrecht in een studentenhuis en die kwam vorige week op de racefiets even vanuit Utrecht hierheen, dus die is heel even hier geweest.”

Eigenlijk heeft Spijkerman liever geen andere mensen over de vloer. “Ik hou het heel erg beperkt hier binnen, maar ik ga wel wandelen met mensen. Bijna elke week wandel ik een uur met mijn ex en met Erik van Muiswinkel of Jan Pieterse. Dan praat je even bij, maar we houden afstand.”

Hij bezoekt ook nog de Albert Heijn. “Ik doe ook boodschappen. Ik wil me niet helemaal gek laten maken. Voor de rest lees ik vier kranten per dag, dus daar is de ochtend dan mee gevuld.”

Verder brengt Spijkerman zijn dagen krantenlezend door. “Ik lees elke dag de Volkskrant en het AD en ik haal tegenwoordig heel vaak nog even De Telegraaf. ’s Middags komt dan Het Parool en op zaterdag lees ik ook nog het NRC. De Trouw is de enige die ontbreekt en dat voor een oud-gereformeerd iemand.”

Foto: RTL
33 Reacties op “Longpatiënt Jack Spijkerman blijft zoveel mogelijk thuis”


 1. Derhal Flynn

  Leven lang shag gerookt.
  Plukt er nu de zure vruchten van.
  Roken is ongezond weet je.
  Anders krijg je dit.

 2. Max

  Een artikel met als bedoeling weer iemand af te kraken en te veroordelen.

 3. Gerda

  Tenminste 1 ex Bner die niet klaagt, maar zijn verlies neemt.. Ik zit er hetzelfde voor..

 4. critikast

  “Wandelen met mijn ex”…En maar praten over ooit. Zielige man. Geen aandacht meer geven. Is uitgerangeerd en telt niet meer mee !

 5. Spijkerslet

  Spijkerman is al dood, dat is een levende mummy. Ik hou dr van. Xjes

 6. MediaPrak

  Beste redactie, deze site heet toch MC en niet KBJ (Kattenbak Journaal)? Laat het citeren uit oude programma’s en nog oudere interviews over aan de Party. Het maar blijven citeren uit een weken oude aflevering van Betty Asfalt/Radio Oranje, wordt nu wel een beetje pijnlijk. Of is het in Almere nu al komkommer-tijd?

 7. man pan

  In Frankrijk zit iedereen nicotine pleisters te hamsteren omdat Franse artsen denken dat nicotine complicaties bij een besmetting aanzienlijk verminderd.

 8. Klantenservice MC

  @MediaPrak

  Hou jij eens even snel je rotkop dicht en kruip terug in het hol van je moeder!

 9. raam

  Rode Rat

 10. MediaPrak

  @Klanterservice MC: Zo, jij zit wel heel snel op de kast. Ik zou toch even checken of je je medicatie voor vandaag al hebt ingenomen…

 11. anoniem

  Nederland pas op luister naar de president.

  Meneer Mark Rutte heeft gelijk

  Meneer Rutte

  laat u zich niet door de commerciele economie

  beinvloeden

  doet u uw ding/werk samen met uw deskundigen

 12. Geronimo

  Daar is de overheidstroll weer. Gezellig! Ik ben ook een kleine taalkunstenaar. Mag ik ook wat bijklussen voor het regime?

 13. Angeltje

  Zeg gewoon de waarheid aub,

  COPD komt toch echt 99,9% van roken, vroeger wist niemand dat het zo slecht was, dus iedereen rookte er maar op los, ik ben heel blij dat de jongere mensen kunnen zien wat ervan kan komen als je gaat roken, dus de meeste doen het niet.

 14. tim

  hij kan ook niet meer naar Lambiek, de Schavuit of de 2e dorpsstraat

 15. Rastom

  Lelijke linkse graailaaf.

 16. Leo knots

  Jack hoeft zich geen zorgen te maken. Het virus schrikt af door zijn lelijke hoofd

 17. Magnus Dickendorfer

  Jack is een sympathieke man. Ik mag hem wel.

 18. rinaldo Wessing

  Wat een negativiteit toch weer over deze ZEER syphatieke man.
  Ja hij heeft veel gerookt dat klopt (ik zie hem nog staan met in 1 hand een shaggie en in de andere een pilsje) ik ken de man persoonlijk en ja ik ben er trots op!!!
  En voor iedereen die zit te zeiken van achter de telefoon tablet of pc. GET A LIFE!!!!

 19. Erik

  Vroeger was dat anders 16 brommer rijden en roken 18 je rijbewijs halen.

 20. Erik

  Kattenbak Journaal past hier wel.

 21. Gaston

  Hij is een doelgroep maar hij voelt het niet zo.Ik kan je vertellen Jack, je ziet er ook uit als de doelgroep. Maar dat was 30 jaar gelden ook al het geval, een pokdalig,ongezond,rokerig hoofd met wat slap spriethaar, vervelend maar wel de waarheid.

 22. Geronimo

  @tim
  Je kent de weg goed in Zeist.

 23. GrijzePilion

  Hij heeft zijn tijd gehad, dus laat hij vooral thuisblijven. Voor altijd

 24. Martosaurus

  COPD komt niet door een klaplong maar door roken. Heeft Jomanda tegen mij gezegd en die weet dingen van Jack.

 25. Marry Hens

  Als ik Jack was zou ik een longdrink nemen.

 26. Marco B.

  Op wie zal ik vanavond eens klimmen?

 27. Patty B.

  @marcoB.
  Nou Marco…. Als ik jou nou even lekker in je bek mag scheiten dan mag jij daarna mijn uitgelubberde vellenkut zien. Je weet het nog van vroeger, eerst rimmen en daarna mag je me nemen zoals je wil, in me komt.

 28. Diederick

  Zeg, Marco en Patty, ik zou zeggen, zoek even gezellig samen een kamer? Dan kunnen jullie alle vunzige details doornemen zonder dat half Nederland zich erin verslikt.
  Dat is toch al een beetje het probleem, al die bn-ers die menen dat ze al hun vulgaire bezigheden en kleine ruzietjes moeten uitventen op Social Media om clicks the genereren. Ik heb nieuws voor je: het werkt averechts. De mensen zijn jullie zat. Dus sodemieter op met je vuilbekkerij. Nederland wil jullie niet.

 29. Bart TV man

  Ja een hoop gezeik hier ook, zodra je zegt dat je homo bent. Wordt je gelijk uitgemaakt voor poepstamper of stront stampertje. Walgelijk!

 30. Boerenverstand

  Ach ja, er zijn op dit forum wat mensen blijven hangen in de ontwikkelingsfase waarin ze zo veel mogelijk schuttingwoorden willen gebruiken. Meestal hebben kinderen dat zo rond hun zesde jaar.

 31. Marko

  Derhal Flyn,

  Wat doen we dan in Brabant met mensen die nooit gerookt hebben
  en ’t toch aan de longen hebben omdat de lucht zo slecht is.

 32. 😷Paulus

  😷Spijker mannetje👴moet binnen blijven en bingo spelen want hij is 71 anders neemt de Corona hem te glazen. Andere optie is net als miss piggy🐖Angela de Jong op de bank zitten en de hele dag tv kijken.

 33. jackass

  stik er maar in jack…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.