Longpatiënt Jack Spijkerman blijft zoveel mogelijk thuis

Jack Spijkerman probeert als longpatiënt tijdens de coronacrisis om zoveel mogelijk thuis te blijven en zo weinig mogelijk contact te hebben met anderen. Dat zegt de 71-jarige presentator in gesprek met Betty Asfalt TV. Spijkerman voelt zich kwetsbaar tijdens de huidige gezondheidscrisis die Nederland en veel andere landen in de ban houdt. “Ik ben 71 en door de klaplongen die ik gehad heb, heb ik COPD. Ik behoor dus zeker tot de risicogroep, maar ik voel me niet tot de risicogroep.”

Ziet hij nog andere mensen? “Nou, in zeer beperkte mate. Mijn zoon woont in Utrecht in een studentenhuis en die kwam vorige week op de racefiets even vanuit Utrecht hierheen, dus die is heel even hier geweest.”

Eigenlijk heeft Spijkerman liever geen andere mensen over de vloer. “Ik hou het heel erg beperkt hier binnen, maar ik ga wel wandelen met mensen. Bijna elke week wandel ik een uur met mijn ex en met Erik van Muiswinkel of Jan Pieterse. Dan praat je even bij, maar we houden afstand.”

Hij bezoekt ook nog de Albert Heijn. “Ik doe ook boodschappen. Ik wil me niet helemaal gek laten maken. Voor de rest lees ik vier kranten per dag, dus daar is de ochtend dan mee gevuld.”

Verder brengt Spijkerman zijn dagen krantenlezend door. “Ik lees elke dag de Volkskrant en het AD en ik haal tegenwoordig heel vaak nog even De Telegraaf. ’s Middags komt dan Het Parool en op zaterdag lees ik ook nog het NRC. De Trouw is de enige die ontbreekt en dat voor een oud-gereformeerd iemand.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen