Youp nog niet hersteld, maar: ‘Conference gaat door’

Youp van ’t Hek is nog niet hersteld van het coronavirus, maar gaat er nog steeds vanuit dat hij op 31 december zijn allerlaatste Oudejaarsconference kan geven op NPO 1. Dat zegt de cabaretier deze week in de VARAgids. Van ’t Hek moest onlangs naar het ziekenhuis met ernstige coronaklachten en is nog niet hersteld. “Ik ben hartpatiënt dus dat is link, maar gelukkig had ik een milde variant – die ik overigens meer dan genoeg vond. Een hel was het! Een hoesthel!

Wat had hij met terugwerkende kracht anders gedaan? “Na mijn voorstellingen in februari in Carré minder vrouwen gekust en vrienden omhelsd zodat ik niet met het inmiddels beruchte coronavirus in het ziekenhuis was beland.

De halve wereld staat momenteel in pauzestand vanwege de coronacrisis. “Er is echt iets ernstigers aan de hand en het is goed om ons dat terdege te realiseren. Ik blijf deze zomer lekker in Nederland.

Van ’t Hek begint na de zomer met de voorbereidingen van zijn allerlaatste oudejaars. “Zo is het. Ik absorbeer de kranten, televisie et cetera. Ondertussen probeer ik een beetje te herstellen. Mijn longen hebben volgens de dokters een lelijke opdonder gehad. Het zal even duren voor ik weer de oude ben.”

Maar samen met een fysio ga ik keihard werken aan mijn herstel. In september begin ik met try-outs in theater Pepijn in Den Haag en eindig, via allerlei kleine en minder kleine theaters, in het Oude Luxor in Rotterdam.”

Foto: BNNVARA, Bob Bronshoff

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen