Schoonbroer Linda de Mol in ziekenhuis met corona

Het coronavirus komt voor Linda de Mol letterlijk wel heel dichtbij. De broer van haar liefdespartner Jeroen Rietbergen is in het ziekenhuis opgenomen met ernstige klachten. Dat heeft ze woensdagavond gezegd in Ladies Night. De Mol heeft een nare week achter de rug, omdat corona impact heeft op haar omgeving. “Het was ook wel een beetje een sombere week eigenlijk. Ik heb ook wel mensen in mijn omgeving die corona hebben gekregen. De broer van Jeroen werd heel erg ziek.”

Haar schoonbroer heeft een goede gezondheid, aldus De Mol. “Het is een gezonde vent van 44, maar hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Daar hebben we ons echt erge zorgen over gemaakt. Hij was verschrikkelijk benauwd, maar is nu gelukkig ontslagen en aan de beterende hand.”

De Mol heeft met hem gefacetimed. “Hij lag met een mevrouw op de kamer van begin 60 en zij moest aan de beademing gelegd worden. Ze moest een gesprek voeren met haar man en haar kinderen dat ze naar de ic moest. Het komt dan zó in je face.”

Al met al zit De Mol middenin de coronacrisis. “Ik vond het een sombere week met heel veel nieuws dat tot je kwam en waar ik me ongelooflijk veel zorgen over maak en over hoe het straks allemaal moet en over de vluchtelingen in Lesbos.

Verveling

Het is niet alleen een gezondheidscrisis, maar ook een sociale crisis. De Mol komt nauwelijks de deur nog uit. “Het is behoorlijk wennen. Ik ben gewend om altijd wel ergens mee bezig te zijn. In het begin vertaalde ik dat ook naar mijn thuissituatie. Ik heb alles gescrubd, onthaard, geschrobd, ik heb mijn kast helemaal op kleur hangen, ik heb zelf granola gemaakt en ik heb zes liter pompoensoep gemaakt.”

Nu begint langzaam dat moment te komen van: wat nu? Ik kan nog wel een beetje werken, dus ik zit elke dag nog wel met mensen te bellen en te mailen, maar meer dan twee uurtjes per dag is het niet.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen