VI-heren schenken salaris aan ontslagen Talpa-collega’s

Steen- en steenrijk, maar toch niet bereid om je personeel baanzekerheid te bieden tijdens de crisis: multimiljardair John de Mol waarschuwde zijn personeel na het eerste zuchtje coronategenwind al voor ‘draconische’ maatregelen en ontslagen. Die gierigheid is de mannen van Veronica Inside vreemd. Zij hebben afgesproken om de Talpa-collega’s die door John de Mol op straat worden gezet zélf te gaan betalen: Wilfred Genee verdient 700.000 euro per jaar, zijn twee VI-collega’s komen uit op 500.000.

Bij elkaar strijken de mannen 1,7 miljoen euro op en met dat geld willen ze ontslagen collega’s te hulp gaan schieten. Voor John de Mol komt dat goed uit, want zo kan hij al zijn miljarden in zijn portemonnee laten zitten.

De heren zijn er serieus over. “Ik moet eerlijk zeggen, en ik loop op de feiten vooruit, maar Wilfred is bij me geweest en we hebben gepraat over die brief van De Mol“, aldus Derksen in een video op de VI-site.

De Mol heeft zijn personeel behoorlijk in paniek gebracht. “Het kost hem heel veel geld omdat er weinig reclame is en er worden toch wel wat ontslagen bij Talpa verwacht. Het is nog niet gebeurd, maar Wilfred heeft contact met me opgenomen en die zegt: ‘Moeten wij niet die salarissen gaan betalen?’ Ik heb gezegd: ‘Als de nood aan de man komt, betalen wij de salarissen, zodat die mensen niet ontslagen worden.’ Niet ik nam het initiatief, maar Wilfred.”

De heren hebben weinig contact met John de Mol. Hij was er bij de eerste aflevering. “Maar heeft zich daarna nooit meer laten zien. Als hij langskomt is het prima en als hij niet langskomt is het ook best.

Lees ook: ‘Multimiljardair John de Mol niet solidair met tv-makers’ (24 maart)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen