Twan Huys gaat weer buffelen voor balkenendenorm

Twan Huys kan opgelucht ademhalen. Ruim een jaar na het enorme debacle van zijn commerciële talkshow RTL Late Night met Twan Huys, wordt hij definitief weer met open armen ontvangen door de NPO. Hij was de afgelopen tijd al regelmatig te zien aan talkshowtafels en als invalkracht bij Buitenhof, maar hij heeft nu ook zijn eigen reisprogramma gekregen bij de KRO-NCRV: Waarde van de Aarde. Met flink wat RTL-spaargeld op zak, moet hij nu weer buffelen voor de balkenendenorm.

Nadat het nieuws uitlekte, bevestigde KRO-NCRV het bericht in een summiere tweet. “In samenwerking met POSVIDEO hebben wij het programma Waarde van de aarde in productie. Twan Huys is de presentator van dit onderzoeksprogramma dat de onzichtbare strijd om de beperkte bodemschatten in beeld brengt.

Voor het programma zou Huys de hele wereld over reizen, dus met de huidige coronasituatie is dat even van de baan. Het is niet duidelijk wanneer de opnames weer hervat kunnen worden.

Wél duidelijk is dat Twan Huys ondanks zijn 56-jarige leeftijd dus weer een kans krijgt van de NPO. De publieke omroep lijkt hem zijn commerciële uitstapje te hebben vergeven.

Financieel is het iets minder goed nieuws voor Huys, want hij moet nu weer terug naar het salarisplafond van de NPO: een voor tv-sterren karige twee ton.

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen