Wilfred wil geen duotalkshow meer: ‘Ik ben een solist’

Het was Wilfred Genee’s eigen idee om een talkshow te maken met Hélène Hendriks, maar na twee seizoenen weet hij het zeker: een duoprogramma wil hij niet meer. Dat vertelt hij in De Telegraaf. Genee is een scherpe interviewer, maar zijn journalistieke kracht werd tenietgedaan door de vele interrupties van Hendriks. Zoiets wil de presentator niet meer meemaken. “Ik vind Hélène een wereldwijf, maar ik heb gemerkt dat ik niet goed ben in interviewen met zijn tweeën“, vertelt hij.

Hij is een solist. “Verdelen vind ik moeilijk, tenzij je een heel duidelijk rolverdeling hebt zoals met een sidekick. Dus nee, als ik de kans krijg dan zou ik het de volgende keer liever in mijn eentje doen. Maar dat heeft echt meer met mij dan met Hélène te maken.

Merkwaardig genoeg mislukken alle talkshows die Genee maakt zónder zijn VI-collega’s. “Het blijkt moeilijk om een nieuwe talkshow te ontwikkelen, zeker als die niet op een heel mooi tijdstip komt.

Zou hij niet eens samen willen werken met talkshowgrootheid Ewart van der Horst, de man achter DWDD en Jinek? “Ik zou heel graag een keer met Ewart willen werken. Café Hendriks en Genee kwam helemaal uit mijn koker.

Als je er iemand bijzet met zoveel ervaring in het maken van praatprogramma’s, dan kunnen er mooie dingen ontstaan.

Het interview met Wilfred Genee kunt u lezen in De Telegraaf.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen