Dries Roelvink na ophef over salaris: ‘Is allemaal bruto’

Dries Roelvink wekte deze week behoorlijk wat verbazing op: hij beaamde op de radio dat hij 50.000 euro per maand misloopt tijdens de huidige coronacrisis, maar ook dat hij geen grote buffer heeft. Geeft hij dan een halve ton per maand uit? Men begreep op social media weinig van deze noodkreet. De volkszanger gaf donderdagavond helderheid in de talkshow van Eva Jinek. “Dat maakte Frank Dane ervan. Je moet natuurlijk altijd in brutobedragen rekenen“, legde hij uit.

Die halve ton per maand is omzet en geen winst, aldus Roelvink. “Mijn gage is ongeveer 2.400 euro. Als je er twintig mist… Maar er moet een management af, er moet een geluidsbureau af, ik moet met de fiscus nog eens afrekenen. Hij heeft het wat overdreven, maar ik mis een behoorlijk bedrag.”

En hoe zit het dan precies met die buffer? Kan Roelvink het nou wel of niet een paar maanden volhouden? “Ik heb een buffertje opgebouwd en kan dit nog wel een tijdje uitzingen, maar niet een paar jaar ofzo.”

Roelvink houdt er ernstig rekening mee dat hij voor een langere periode niet meer kan optreden. “Ik hoor van mijn boekingsbureau dat ik er niet op moet rekenen dat ik voor 1 augustus nog op een podium sta.

De zanger vraagt zich zelfs af of hij volgend seizoen wel weer kan optreden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen