Thijs Römer blij dat coronavirus toeristen weghoudt

Thijs Römer vindt het hartstikke prettig dat er door het coronavirus geen toeristen meer in Amsterdam zijn. Hij vindt het fijn dat de stad nu weer voor Amsterdammers is, zoals hijzelf. Dat geeft de acteur aan op Twitter. Waar Amsterdam in deze tijd van het jaar normaal gesproken wordt overspoeld door toeristen, is het er nu zo stil als in een dorp: al die hotels, restaurants en winkels die leven bij de gratie van toeristen dreigen over de kop te gaan. Maar Römer heeft in elk geval zijn rust.

Römer vindt het heel erg fijn aanvoelen. “Neveneffect van deze crisis is dat we zien hoe adembenemend onze steden zijn, zonder de drommen toeristen. Een stad is geen attractie, maar een plek om te wonen en te werken.”

Amsterdam is nu helemaal geweldig, vindt hij. “Als ik door Amsterdam loop heb ik voor het eerst in jaren weer het gevoel dat ik er thuis hoor.”

Collega-acteur Victor Reinier is het daar niet mee eens. Hij wijst erop dat Amsterdammers hetzelfde doen in andere Europese steden als ze daar op citytrip gaan.

Hij twittert: “Maar een stad moet bruisen. Een stad moet bezocht worden. Ik kan niet zonder Rome, Parijs, Madrid, NY…. Een stad kan niet zonder bezoekers.

De post van Römer:

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen