Songfestival-team ging al weken uit van annulering

Geplaatst op di 07 apr 2020 om 8:40

Pas op 18 maart kwam het hoge woord eruit: het Eurovisie Songfestival dat in mei zou plaatsvinden in Rotterdam gaat niet door. Voor het grote publiek was toen al weken en weken duidelijk dat doorgang van het liedjesfestijn onmogelijk zou zijn, maar toch bleven de makers wekelijks tienduizenden euro’s belastinggeld in de voorbereidingen pompen. Merkwaardig, temeer omdat muzikaal leider Eric van Tijn vandaag in De Telegraaf bekent dat iedereen toen al weken van annulering uitging.

Voor Van Tijn en zijn collega’s was de annulering geen verrassing. “We waren voor het Eurovisie Songfestival volop bezig met opnamen op locatie en waren met Lenny Kuhr met iets heel gaafs bezig op de Euromast. Iedereen enthousiast, het werd geweldig. Maar tussendoor spraken we er met elkaar wel over: jongens, dit wordt toch helemaal niet uitgezonden?

Waarom bleven ze dan doorgaan met de dure voorbereidingen? “Weet je, die productie is zo groot, met verschillende teams. Ik zat alleen in het creatieve en had helemaal niets te maken met het zakelijke waarin de beslissingen over doorgaan en stoppen werden genomen. Maar we zagen de kans natuurlijk wel elke keer groter worden dat het geannuleerd moest worden.”

Twee weken voordat die beslissing bekend werd, en wij het ook pas hoorden, gingen we daar eigenlijk al een beetje vanuit. Ja, dat was een domper natuurlijk. Maar in het grote geheel? We hopen dat de ellende volgend jaar ruimschoots achter de rug is, zodat het allemaal toch nog een keer doorgaat. We waren al zó ver…”

Het Telegraaf-interview met Eric van Tijn kunt u hier lezen.

Foto: AvroTros
9 Reacties op “Songfestival-team ging al weken uit van annulering”


 1. MERS Pardoel

  15 miljoen euro, voor dat hele korte stukje TV….

  Ik wil je knuffelen Eric van Tijn! Ja, sorry!

 2. Hillegonda

  Daar hoef je geen helderziende voor te zijn.

 3. Halleluja

  Wat een geldverspilling, ik zal niet meer zeuren over het salaris van Eva Jinek.

 4. Genderneutraal

  Heel Nederland, wist of voelde data weken aan.
  terecht ook

 5. Erwin

  Het is eeuwig zonde. Nederland had een geweldig Songfestival voorbereid, na 45 jaar wachten. En dan dit. Natuurlijk is het compleet onbelangrijk nu. Maar kom op, het had een spektakel geweest. Hopelijk volgend jaar wel.

 6. 123

  Ben ik de enige die ‘De Tv-Koning’ in Veronica Magazine plaatst als de man achter MC?

 7. Huismaker

  TIP: Kijk eens op Youtube naar de aflevering van gisteren van het FVD-journaal.
  Kijk eens hoe, ondanks de smeekbedes van Baudet in JANUARI het partijkartel net deed alsof er niets aan de hand was. Begin FEBRUARI eiste Hiddema om testen.
  En later die maand vroeg Baudet om een Intelligente “Lock-down”.
  Alles afgewezen, omdat het RIVM meldde dat het allemaal wel mee viel en dat Baudet geen gelijk mocht hebben.
  En pas in maart brak er paniek uit. Rutte wordt ineens gezien als een redder. ON-VOOR-STEL-BAAR !!! Bekijk het eens op Youtube.

 8. 123

  123
  di 07 apr 2020 om 9:15
  Ben ik de enige die ‘De Tv-Koning’ in Veronica Magazine plaatst als de man achter MC?

  _ Blijkbaar wel.

 9. Annoniemus

  Is al die onzin die Jan Smit de laatste maanden liet door sijpelen in de media allemaal voor niets geweest !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.