Songfestival-team ging al weken uit van annulering

Pas op 18 maart kwam het hoge woord eruit: het Eurovisie Songfestival dat in mei zou plaatsvinden in Rotterdam gaat niet door. Voor het grote publiek was toen al weken en weken duidelijk dat doorgang van het liedjesfestijn onmogelijk zou zijn, maar toch bleven de makers wekelijks tienduizenden euro’s belastinggeld in de voorbereidingen pompen. Merkwaardig, temeer omdat muzikaal leider Eric van Tijn vandaag in De Telegraaf bekent dat iedereen toen al weken van annulering uitging.

Voor Van Tijn en zijn collega’s was de annulering geen verrassing. “We waren voor het Eurovisie Songfestival volop bezig met opnamen op locatie en waren met Lenny Kuhr met iets heel gaafs bezig op de Euromast. Iedereen enthousiast, het werd geweldig. Maar tussendoor spraken we er met elkaar wel over: jongens, dit wordt toch helemaal niet uitgezonden?

Waarom bleven ze dan doorgaan met de dure voorbereidingen? “Weet je, die productie is zo groot, met verschillende teams. Ik zat alleen in het creatieve en had helemaal niets te maken met het zakelijke waarin de beslissingen over doorgaan en stoppen werden genomen. Maar we zagen de kans natuurlijk wel elke keer groter worden dat het geannuleerd moest worden.”

Twee weken voordat die beslissing bekend werd, en wij het ook pas hoorden, gingen we daar eigenlijk al een beetje vanuit. Ja, dat was een domper natuurlijk. Maar in het grote geheel? We hopen dat de ellende volgend jaar ruimschoots achter de rug is, zodat het allemaal toch nog een keer doorgaat. We waren al zó ver…”

Het Telegraaf-interview met Eric van Tijn kunt u hier lezen.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen