Shula gaat Rutte helpen met aanlokkelijk paasschema

NPO-bazin Shula Rijxman is de beroerdste niet en schiet premier Mark Rutte te hulp in deze barre coronatijden. De paashaas dreigt veel Nederlanders dit weekend uit hun holletje te lokken en dat wil de overheid niet hebben: de straf is een nóg langere lockdown. Met een aanlokkelijke paasprogrammering hoopt Rijxman ertoe te bewegen om in het paasweekend lekker door je stoel heen te zakken, turend naar de publieke omroep. Het speciale paasschema begint vanavond al.

Rijxman hoopt dat men dit weekend weer lekker massaal naar NPO 1, 2 en 3 gaat kijken. “Het kabinet heeft de oproep gedaan om ook komend paasweekend zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat betekent voor ons allemaal dat we er helaas niet op uit kunnen trekken met onze vrienden en familie.”

Ze vervolgt: “De Publieke Omroep heeft daarom gewerkt aan een speciale programmering voor de paasdagen, vooral om er op deze bijzondere dagen voor iedereen te zijn – zeker nu er zoveel wordt gevraagd van ieders uithoudingsvermogen.”

Paasprogrammering

De paasprogrammering begint vanavond, op Witte Donderdag, traditiegetrouw met The Passion, al is het wel een zeer uitgeklede versie. Gelukkig is weldoener Johnny de Mol wel van de partij, namelijk als verteller.

Op Goede Vrijdag moeten we binnen blijven voor de tv-registratie van de theatervoorstelling Met De Kennis Van Nu van Youp van ’t Hek, waarmee hij in februari in Carré zijn succesvolle tour afsloot. De uitzending begint direct na het Achtuurjournaal op NPO 1.

Andere paashighlights zijn volgens de NPO de tweede aflevering van de nieuwe serie Koppensnellers, de serie In de voetsporen van de Bevrijding, de start van de zondagshow Dragons’ Den en wat gelovige christelijke dingetjes in de dagprogrammering.

Het volledige overzicht ziet u hier.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen