RTL-sterren moeten vakantiedagen inleveren

De sterrenstal van RTL 4 en al het andere personeel van de zendergroep moet twee zelf in te roosteren vakantiedagen inleveren. Die worden nu ingezet als twee collectieve vakantiedagen in mei. Daar heeft de ondernemingsraad van RTL mee ingestemd. De RTL-top heeft het personeel gevraagd om tijdens de coronacrisis extra vrije dagen op te nemen, zodat ná de crisis niet iedereen op zijn luie gat op Ibiza gaat liggen. Daar werd echter niet genoeg gehoor aan gegeven. 

Ondanks ‘herhaalde oproepen’ van directeur Sven Sauvé werden ‘slechts half zo veel uren vakantie opgenomen als vorig jaar’, ook al is er op een aantal plekken in het bedrijf nu ‘weinig te doen’.

Sauvé zocht daarom zijn toevlucht in de cao, die hem toestaat om twee collectieve vakantiedagen aan te wijzen. Die worden nu ingezet op 4 mei, de dag voor Bevrijdingsdag, en 22 mei, de dag na Hemelvaart.

De ondernemingsraad van RTL heeft ermee ingestemd; die vindt het een verdedigbare keuze. Bovendien is het voor de werknemers die wél druk zijn goed om even uit te puffen, denkt de OR. Individueel een vrije dag opnemen kan er volgens hen toe leiden dat de telefoon toch blijft gaan.

Sauvé is aangeraden om het bedrijfsbelang van het opnemen van vakantiedagen extra goed te communiceren met de medewerkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen