NPO 3FM stopt na 45 jaar met filemeldingen

De noodlijdende radiozender NPO 3FM is na 45 jaar gestopt met filemeldingen. De luisteraar in de auto wordt alleen nog geattendeerd op spookrijders. Dat heeft de ANWB bevestigd op Twitter. Het fileblokje van de ANWB is gestopt toen op 1 april de nieuwe programmering in ging. De beslissing heeft niets te maken met de coronacrisis, die tot aanzienlijk minder files leidt. “We zullen alleen nog incidenteel op 3FM te horen zijn als het giga uit de hand loopt… maar dat zal voorlopig niet gebeuren.

Door het schrappen van de verkeersbulletins komt een einde aan ruim 45 jaar verkeersinformatie op het derde publieke radiokanaal, meldt Radio.nl. “In de jaren ’70 was deze voornamelijk te horen aan het einde van de nieuwsbulletins en werden de berichten door het ANP voorgelezen.”

De radiosite vervolgt: “Later werd het programma op Hilversum 3 ook op de halve uren en tussendoor onderbroken voor de verkeersinformatie.”

De filemeldingen op 3FM stoppen omdat de jongerendoelgroep tegenwoordig vaak zelf de files opzoekt via internet of gebruikmaakt van apps als Flitsmeister en Google Maps.

Als de zenderleiding die redenering verder doortrekt, dan kan er na 55 jaar ook worden gestopt met het draaien van muziek. Dat doet de jongerendoelgroep immers tegenwoordig ook zelf online.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen