Patty Brard: ‘Martien Meiland, neem goede manager’

SBS 6-ster Martien Meiland heeft volgens Patty Brard een goede manager nodig, ook al kost dat hem een flink percentage van zijn omzet. Dat geeft ze aan in haar biografie Patty. Brard merkt dat Meiland beginnersfouten maakt en dat vindt ze zonde. “Mijn eerste advies aan mensen als Martien, mensen die op slag beroemd worden, zou zijn: neem een manager. En nog belangrijker: neem een goede manager, zelfs als-ie veel kost. Die kan je voor veel misstappen behoeden“, zegt ze.

Als voorbeeld noemt Brard dat Meiland vorig jaar heeft meegedaan aan Ranking the Stars. “Hartstikke leuk, ik heb het zelf een eeuwigheid gedaan, maar dat programma past helemaal niet bij hem. Een manager had hem dat kunnen vertellen.”

De televisiediva vervolgt: “En diezelfde manager had hem, als hij dan toch eigenwijs was, in elk geval nog voor het juiste bedrag kunnen laten gaan. Nu staat hij er waarschijnlijk gratis, of bijna gratis. Omdat Paul de Leeuw zo handig is geweest om zelf even te bellen. Vanaf zijn vakantieadres nog wel. Nou, nou…

Tv-roem is bovendien heel verraderlijk en deskundige begeleiding kan dan uitkomst bieden, zegt Brard. De reallifeseries zijn volgens haar het gevaarlijkst. Voorvallen worden geknipt, geplakt en uit z’n verband getrokken, waardoor het publiek gaat denken dat jij bent zoals die gemonteerde versie.”

Het leidt er volgens Brard toe dat je zélf ook het beeld van jezelf gaat bijstellen en dat je sterk het gevoel krijgt dat je moet gaan voldoen aan een bepaald beeld.

Volgens Brard kan dat erg ongelukkig maken. In het allerergste geval leidt het bijvoorbeeld tot excessief drankgebruik, zegt ze. Daar zal Meiland niet van onder de indruk zijn; excessief drankgebruik klinkt voor hem als een reguliere woensdagmiddag.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen