Roos Moggré: ‘Katja Schuurman verspreidt fake news’

Roos Moggré, een van de presentatrices van de actualiteitenrubriek EenVandaag, vindt Katja Schuurman een ongelooflijke doos. Dat laat ze blijken in gesprek met de VARAgids. Moggré ergert zich aan bekende Nederlanders die pretenderen verstand te hebben van het coronavirus. “We hebben ineens 17 miljoen virologen in Nederland. Ik stoor me aan Peter R. de Vries en Katja Schuurman die via social media relativering in het verhaal brengen. Zo van: het is maar een griepje“, zo vertelt ze.

Peter en Katja moet realiseren dat ze als publieke figuren enorm veel invloed hebben op de meningvorming, aldus Moggré. “Zij hebben weet ik hoeveel volgers en naar hen wordt geluisterd. Schoenmaker blijf alsjeblieft bij je leest. Het punt is dat de ic’s vol raken en dat het systeem de toestroom van patiënten niet aan kan.

Deze BN’ers moeten ophouden met het verspreiden van fake news, vindt ze. “Het is de taak van de journalistiek om te voorkomen dat mensen leunen op desinformatie.”

Moggré vindt het dan ook belangrijk om ook in de coronacrisis aan het werk te zijn. “Mooi is dat er onderling meer overleg is, bijvoorbeeld met de NOS. Wij zitten vlak achter het Journaal en willen niet doubleren. Ook is er een verdeling van virologen en deskundigen.

Corona blijft de tv de komende tijd domineren, verwacht ze. “Corona bepaalt nu de identiteit van ons land, hoe treurig dat ook is“, zegt ze. “Ik denk dat het corona-quotum daarom de komende tijd onveranderd hoog blijft.”

Het VARAgids-interview met Roos Moggré kunt u lezen via Blendle.

Foto: AvroTros, Ruud Baan

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen