Grote onthulling op SBS 6: ‘Géén tekort mondkapjes’

Met een enorme primeur mengt SBS Shownieuws zich in één klap in het coronadebat. Er is volgens de tv-show helemaal geen tekort aan mondkapjes, zoals de minister van Volksgezondheid beweert. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Guido den Aantrekker, baas van Story en deskundige in Shownieuws, heeft begrepen dat minister Hugo de Jonge liegt over de schaarste van mondkapjes. Hij heeft namelijk op Twitter gelezen over een apotheker die er nog heel veel heeft liggen.

Het is een behoorlijke openbaring. Tot nu toe dachten veel mensen dat er veel te weinig mondkapjes waren in Nederland. “Hugo de Jonge zegt dat er schaarste is. Ik meen dat te betwijfelen. Ik zag toevallig vandaag op Twitter nog een apotheker die ronduit zei: ‘Hier is mijn adres, kom maar halen, ik sterf van die dingen!’ In elk geval: er is gewoon helemaal geen schaarste, begrijp ik.”

Ondersteunend bewijs is dat we heel veel mondpakjes naar China hebben gestuurd, aldus Den Aantrekker. “We hebben in februari nog een Jumbo Jet naar China gestuurd met volgens mij miljoenen mondkapjes.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Maar Guido, als er geen schaarste is, waarom zou hij dat zeggen dan?

Den Aantrekker: “Ik heb geen idee. Wat me wel opvalt is dat Nederland voortdurend het meest eigenwijze jongetje van de klas is, want je ziet ook dat onze buurlanden hele andere dingen doen en het gaat volgens mij in Duitsland een stuk beter procentueel gezien.”

Ik heb geen idee waarom ze het doen, maar ik kan me geen enkele reden bedenken waarom je géén mondkapje zou mogen dragen.”

Draagt hij zelf een mondkapje op drukke plekken als de supermarkt? Lachend: “Nee.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen