Ronald Plasterk wordt Telegraaf-ster: columnistenbaan

PvdA-prominent Ronald Plasterk is vanochtend ineens een Telegraaf-ster geworden. Hij is voortaan elke vrijdag terug te vinden in de krant met een eigen column. Dat heeft de hoofdredactie laten weten. Plasterk neemt het plekje in van Nausicaa Marbe, die naar de zaterdagkrant verhuist. De opiniesite GeenStijl is er geen fan van. Hij denkt dat De Telegraaf hem heeft opgepikt, omdat hij op Twitter wat kritische noten heeft geplaatst bij het door de krant zo gehekelde klimaatbeleid.

GeenStijl: “Plasterk zat op Twitter al enige tijd wat bomen om te zagen over de klimaatplannen en als je dan ook nog een beetje statuur hebt staat er vanzelf een Basiswegbobo met een dikke worst voor je neus.

De eerste column van Plasterk gaat onder meer over de coronacrisis. “Columns over de coronacrisis (…) daar zaten we nou nèt op te wachten“, merkt GeenStijl cynisch op.

De opiniesite maakt volledig gehakt van de eerste Plasterk-column. “Een inhoudelijk verschrikkelijk slappe hap, met als bindmiddel zeventien keer het woordje ‘ik’.

De eerste column van Ronald Plasterk is een treinramp.

Foto: Rijksoverheid.nl

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen