Peter R. de Vries geeft vier tv-tips tegen coronaverveling

Peter R. de Vries is de beroerdste niet en steekt de coronaverveelde Nederlander de helpende hand. Hij deelt in een video op de website van RTL Boulevard vier tv-tips om jezelf te vermaken tijdens deze coronalockdown. Het gaat om drie true-crime-series en één amusementstitel van RTL. “Ik kijk alles wat waargebeurd is of gebaseerd is op een historische gebeurtenis. Dat soort films en series verslind ik. Als ik dan een top drie moet opnoemen, dan zeg ik: nummer 1) The Staircase.

Op twee komt Narcos en op drie Manhunt: Unabomber. “Dat zijn voor mij de top drie, maar ik kan er moeiteloos nog een hele reeks aan toevoegen: Ted Bundy, de moord op Gianni Versace, O.J. Simpson, noem maar op.”

Wat is The Staircase voor serie? “Dat gaat over een vrouw wiens schrijver dood in huis wordt gevonden. Hij wordt beschuldigd van moord, maar ontkend. Documentairemakers hebben de hele rechtsgang gefilmd en dat is werkelijk adembenemende televisie, vind ik. Ik heb het verslonden en ik vond het heel jammer dat dit voorbij was. Echt een van de allerbeste truecrime-series die ooit gemaakt is.”

En wat is nou die RTL-show waar hij ook gek op is? “Ik kijk wel graag naar Mijn Man Is Klusser op tv. Dat is iets wat ik ook wel eens terugkijk als ik het gemist heb. Je zou zeggen: waar gaat het over? Maar ik vind het toch heel bijzondere televisie en ik heb er met John Williams ook wel eens contact over als ik weer een aflevering heb gezien.”

De Vries moet er flink aan wennen dat hij tijdens deze crisis niet naar de gym kan, maar hij past zich makkelijk aan. “Ik sport elke dag thuis. Ik ging altijd naar de sportschool, maar nu kan dat niet meer en doe ik het thuis. Dan improviseer ik, hè?

Je moet een beetje creatief zijn. Je kan met bankjes en stoeltjes en emmers en flessen en weet ik veel wat sporten. Je moet een beetje handig zijn en mij lukt het iedere dag om een uurtje te trainen thuis. Dat raad ik iedereen aan, want het is heel belangrijk dat je fit blijft.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen