Hélène Hendriks wil niet nietsen: ‘Talpa betaalt door’

Geplaatst op ma 06 apr 2020 om 13:15

Hélène Hendriks zit in tegenstelling tot veel freelancende tv-collega’s in een luxe positie: ze staat namelijk op de loonlijst. Toch heeft de presentatrice wel een diep verantwoordelijkheidsgevoel. Dat geeft ze vandaag aan in het AD. Terwijl tv-land druk is met het lozen van freelancers en tijdelijke werknemers, moeten vaste werknemers als Hendriks gewoon betaald worden. Hoewel er nu geen sport op televisie is, probeert de presentatrice zich wel maximaal in te spannen voor haar baas Talpa.

Het is Hendriks’ eer te na om lekker thuis achterover te leunen, terwijl haar salaris gewoon wordt doorbetaald. “Ik probeer me, nu er geen voetbal is, zo nuttig mogelijk te maken voor Veronica. Talpa betaalt mijn salaris intussen door en ik vind dat ik dan moet leveren. Ik wil alles doen waarvoor mijn werkgever me wil inzetten, ook buiten de sport.”

Eigenlijk zou Hendriks nu druk bezig zijn met sport. “Normaal had ik in deze periode veel gereisd voor de Champions League, elke week zou ik een wedstrijd doen in de studio en een op locatie. In de weekends zou ik voor Fox Sports werken in de eredivisie en ik zou naar de Olympische Spelen gaan.”

Nu is dat wel anders. “Nu zit ik veel in de studio in Hilversum, waarbij ik help met items voor de site. Ik neem bijvoorbeeld Skypegesprekken op met voetballers, kickboksers, coaches. En ik maak met hulp van het archief lijstjes, zoals van de mooiste goals in de Champions League.”

Hendriks staat naar eigen zeggen paraat om de zomervakantie over te slaan als van haar verlangd wordt om te gaan werken. Wat dat betreft lijkt het een heftige zomer te gaan worden voor de tv-sterren van ons land. Voor één keer geen Ibiza.

Het artikel ‘Sportverslaggevers in coronatijd: ‘Ik ga nu ook mijn bruiloft verzetten’’ kunt u lezen op de AD-site.

Foto: SBS
24 Reacties op “Hélène Hendriks wil niet nietsen: ‘Talpa betaalt door’”


 1. you

  Die benen van Miljouskha kunnen helemaal niet. Normaal valt iemand om als ze zo staat. Slechte fotoshop.

 2. Jolanda

  Talpa betaald dat is een wonder dat arme John haar nog betaald.

 3. Timo

  Tja, typefouten. In het artikel. In de comments. Het is van een niveau tokkie takkewijf. Ga boenen.

 4. Corrector

  @Jolanda
  Het is een wonder dat je jouw eigen taal niet eens kunt schrijven. In beide gevallen had het ‘betaalt’ moeten zijn, niet “betaald”.
  Met een d is het een voltooid deelwoord. Voltooid als in dat het klaar is, is geschied, is gebeurd. Talpa betaalt en John betaalt, beide derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd. Stam + t. Betaal + t. Betaalt dus.
  Richt je nu eens eerst op jouw eigen tekortkomingen voordat je ze bij anderen zoekt.

 5. Jolanda

  Corrector heb jij wel een leuk leven? En nog wat bemoei je met je eigen .

 6. Corrector

  @Jolanda
  Andermaal noteer ik een dom iemand. Dank voor jouw reactie. Ik doe er niks mee.

 7. anoniem

  helene

  het komt goed uit meisje

  zoek mijn zorgvragen op hij is 84 jaar

  in amsterdam aan de amsteldijk amstelhuis kamer 14 e

  makelijk te vinden. H.P. kunstenaar en luister naar hemmmmmmmmmmmmmmmmm

  ik hoop dat je doet en durft….

 8. Jolanda

  Corrector succes met je leven geniet van je leven👍

 9. Corrector

  @Jolanda
  Dank! Jij ook succes met jouw cursus Nederlandse Spelling!

 10. Jolanda

  Correct mijn dank is groot 👍. Bedankt voor de tip voor een cursus wel jammer dat jij dan niet meer kan zeiken over mijn spelling. Of van andere ik zie je meer zeiken over de Nederlandse spelling bij reacties. Geniet van je fantastische leven met op andere letten.

 11. Louis

  Wat een oeverloos gezeik over een vrouw die gewoon wil werken. Corrector moet bij story gaan solliciteren wordt vast aangenomen. Of met Angela de Jong gaan samenwonen dat is ook eentje die iedereen afkraakt.

 12. Conrector

  @Jolanda
  ma 06 apr 2020 om 14:27

  Arrogante doos. Corrector heeft volkomen gelijk. Jij bent niets en jij kunt niets. Daar is een spreekwoord op gebaseerd, namelijk ‘te dom om voor de duivel te dansen’. Geheel op jou van toepassing. Oh ja, neem tegelijk @Louis, ma 06 apr 2020 om 14:34 mee op cursus, dan kunnen jullie elkaar qua domheid bijvallen.

 13. Arne

  Een topinterviewer is iemand die ook ministers, captains of industry, topwetenschappers, etc spraakmakende zaken weet te ontlokken en niet gemakzuchtig uitsluitend de Gordons en Brards van deze wereld. Voor de Gordons en Brards heb je nauwelijks bagage nodig. Laten we dus beide benen op de grond houden.

 14. Henny Huisman

  Marco Borsato heeft Helene niet gehad zou hij wel willen die geile bok

 15. Jolanda

  Corrector 🤣 je blijft leuk ik vermaak me wel . Wat ben jij een zielenpoot 🙌🏽

 16. Jolanda

  Corrector morgen ga ik weer werken voor je uitkering te betalen. Kan je een ander corrigeren in zijn of haar spelling.

 17. One and only

  Een vd knapste vrouwen ooit; in mijn opinie!

  Knapper als KimK

 18. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Die Skype”interviews” lijken wel een reportage uit het jeugdjournaal. Compleet niveau- en inhoudsloos.

 19. Daar gaan we weer!

  @corrector
  Juist!

 20. Er ist wieder da

  ”Voor één keer geen Ibiza”

  En er van bewust zijn dat die Ibiza gangers o.a. het virus rondgestrooid hebben???

 21. critikast

  Beste Hélène. In je woonplaats Breda zijn genoeg verpleeghuizen die jouw hulp goed zouden kunnen gebruiken. Bovendien voor de oudere mannen wel leuk als je in een verpleegstersuniformpje aan hun bed verschijnt. Wel graag een knoopje te veel los van boven !!

 22. Bart

  Zou toch eens graag tussen de benen van Helene willen snuffelen.

 23. Brobbel

  Nietsen is geen woord.

 24. Talpa Guy 2000

  Helene is na afloop van haar contract exit bij Talpa. Cafe met Genee mislukt, vechtsport lukt niet, ze zijn er achter dat het een leuke dame met weinig talent is. Terug naar FOX Sports is the plan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.