Hélène Hendriks wil niet nietsen: ‘Talpa betaalt door’

Hélène Hendriks zit in tegenstelling tot veel freelancende tv-collega’s in een luxe positie: ze staat namelijk op de loonlijst. Toch heeft de presentatrice wel een diep verantwoordelijkheidsgevoel. Dat geeft ze vandaag aan in het AD. Terwijl tv-land druk is met het lozen van freelancers en tijdelijke werknemers, moeten vaste werknemers als Hendriks gewoon betaald worden. Hoewel er nu geen sport op televisie is, probeert de presentatrice zich wel maximaal in te spannen voor haar baas Talpa.

Het is Hendriks’ eer te na om lekker thuis achterover te leunen, terwijl haar salaris gewoon wordt doorbetaald. “Ik probeer me, nu er geen voetbal is, zo nuttig mogelijk te maken voor Veronica. Talpa betaalt mijn salaris intussen door en ik vind dat ik dan moet leveren. Ik wil alles doen waarvoor mijn werkgever me wil inzetten, ook buiten de sport.”

Eigenlijk zou Hendriks nu druk bezig zijn met sport. “Normaal had ik in deze periode veel gereisd voor de Champions League, elke week zou ik een wedstrijd doen in de studio en een op locatie. In de weekends zou ik voor Fox Sports werken in de eredivisie en ik zou naar de Olympische Spelen gaan.”

Nu is dat wel anders. “Nu zit ik veel in de studio in Hilversum, waarbij ik help met items voor de site. Ik neem bijvoorbeeld Skypegesprekken op met voetballers, kickboksers, coaches. En ik maak met hulp van het archief lijstjes, zoals van de mooiste goals in de Champions League.”

Hendriks staat naar eigen zeggen paraat om de zomervakantie over te slaan als van haar verlangd wordt om te gaan werken. Wat dat betreft lijkt het een heftige zomer te gaan worden voor de tv-sterren van ons land. Voor één keer geen Ibiza.

Het artikel ‘Sportverslaggevers in coronatijd: ‘Ik ga nu ook mijn bruiloft verzetten’’ kunt u lezen op de AD-site.

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen