Ellie Lust weet waar ‘Ellie-bashen’ in VI vandaan komt

Ellie Lust weet wel waar het ‘Ellie-bashen’ in Veronica Inside vandaan komt. Het is allemaal begonnen na haar bezoek aan Johan Derksen voor haar tv-docu over homodiscriminatie. Dat heeft ze gezegd in de radiovariant van VI. Wilfred Genee was verbaasd dat Lust mee wilde werken aan een muziekrubriek van de radio-VI, maar zelf gaf ze aan helemaal geen wrok te koesteren voor hem en zijn collega’s. “Het is een programma waarin dingen nogal fors worden benoemd. Dat mag, prima.

Lust kan er prima mee leven. “Ik vind dat niet erg en ik reageer er verder ook niet op. Dat is van degenen die het zeggen en niet van mij. Ze mogen zeggen wat ze willen en denken wat ze willen. Ik heb helemaal geen hekel aan ze.

Waar komt het Ellie-bashen vandaan? “Ik weet wel waar het begonnen is, want ik heb vorig jaar die documentaire Ellie aan de Verkeerde Kant gemaakt, waarin ik ook bij Johan Derksen thuis ben geweest, omdat hij best controversieel is in wat hij vindt van LHBT’ers, de homogemeenschap, en de coming-outs die daarbij horen.

Lust sprak hem aan op zijn onhandige uitspraken over de homogemeenschap. “We weten allemaal hoe hij daar in zit en als tegenspreker heb ik hem toen gevraagd voor die documentaire. Hij zei er meteen ‘ja’ op en daaruit voortvloeiend is een beetje het Ellie-bashen begonnen. Maar ja, weet je, het heeft toch geen enkele zin om daarop te reageren, Wilfred? Of wel?

Ze heeft geen hekel aan VI. “Ik kijk inderdaad niet naar je programma, maar dat is niet erg denk ik. Je hebt genoeg kijkers natuurlijk. Ik snap ook heel goed wat je programma daar is. Het is toch een beetje kantinepraat.”

Ellie weigert 85 procent van de verzoeken

Kan ze zich eigenlijk vinden in de kritiek van VI dat overal ja op zegt? “Nee, helemaal niet juist. Ik denk dat we 85 procent van de verzoeken die binnenkomen afzeggen. Soms zijn er leuke vragen bij zoals dit en dan zeg ik ja. Zo gaat het een beetje.”

Waar zegt ze nee op? “Dat zijn toch wel de spelprogramma’s. Die komen veelvuldig langs. Het is niet omdat ik de programma’s niet leuk vind om naar te kijken, maar ik probeer wel een beetje onder de paraplu te blijven van wie ik zelf ben. Ik heb heel lang voor de politie gewerkt, dus onder die paraplu vind ik het mooi om dingen te doen die daar aan gekoppeld zijn.”

Foto: Avrotros

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen