NPO 1 voor derde keer met coronashow op prime time

Na de eerste editie op 27 februari (ruim 1,8 miljoen kijkers) en de tweede editie op 13 maart (ruim 1,7 miljoen kijkers), komt NPO 1 aankomende dinsdag – op 28 april – voor de derde keer met de primetimeshow ‘Het coronavirus: feiten en fabels’. Dat heeft de NOS laten weten. Anderhalve maand na de laatste aflevering is er weer genoeg te bespreken, vindt de omroep. “Sinds de persconferentie van premier Rutte weten we dat de ‘intelligente lockdown’ voorlopig gehandhaafd blijft.

Veel mensen vrezen daardoor voor hun baan, vervolgt de NOS. “De stress neemt toe. Wat betekent dat voor ons leven? Waar staan we nu? En waar gaan we naartoe? Dat zijn maar een paar vragen die aan de orde komen in een uitzending waarin wordt gefocust op de maatschappelijke gevolgen, de medische stand van zaken (wel of geen mondkapjes? hoe staat het met de ontwikkeling van vaccins?) en de consequenties voor de economie.”

Opnieuw kunnen kijkers hun vragen en zorgen insturen. Rob Trip en Saïda Maggé zullen die proberen te beantwoorden in gesprekken met virologen en andere deskundigen.

Ook te gast is de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, over de vele dilemma’s waar hij in zijn stad mee te maken heeft.

Het coronavirus: feiten en fabels zal op dinsdag 28 april van 20.33 tot 21.23 uur te zien zijn op NPO 1.

Foto: NOS, Onno Duyvené de Wit

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen