Favoriete snack Dennis van de Ven is mexicano

De favoriete snack van Draadstaal-ster Dennis van de Ven is geen kroket of frikandel, maar een mexicano. Dat zegt hij in een openhartig gesprek met de Volkskrant. Als een journalist van de krant vraagt of hij liever een kroket of een frikandel eet, hoeft Van de Ven niet lang na te denken: geen van beide. “Mag het geen mexicano wezen? Dat is mijn favoriete snack, zonder twijfel. Een goede mexicano is gekruid, met een vleugje knoflook en je krijgt er knoflooksaus bij of satésaus met uitjes.

De ouders van Van de Ven hebben vroeger een snackbar gehad. “Mijn vader was ook internationaal buschauffeur, dus ik stond er meestal met mijn moeder.”

Hij vond dat niet bepaald een straf. “Ik had nogal specifieke ideeën over hoe gesnipperd een ui moest zijn voor een frikandel speciaal – het moet geen zompige zooi worden, de stukjes moeten los van elkaar herkenbaar zijn – dus deed ik er alles aan om in de keuken te staan.”

Het betekent wel dat Van de Ven niet bepaald is opgegroeid met gezonde ideeën over voeding. “Omdat mijn moeder geen tijd had om te koken, aten we bijna dagelijks patat met een snack, soms voor de vorm met wat erwtjes. Nog steeds snack ik er weleens op los, maar dat heeft me nooit fysieke klachten opgeleverd, wat mijn vriendin verbaast.”

Wat bestelt hij tegenwoordig? “Een patat speciaal, een mexicano met knoflook- of satésaus, een viandel – da’s een gekruide frikandel met een paneerlaagje – met extra pittige mosterd en surimayo en een frikandelletje speciaal.”

Het Volkskrant-interview met Dennis van de Ven kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen