Mark Rutte neemt het op voor Albert Bos: ‘Heel lief’

Minister-president Mark Rutte heeft het vrijdagavond tijdens zijn wekelijkse persconferentie opgenomen voor NOS-journalist Albert Bos, die compleet werd afgemaakt vanwege zijn eerste vraag bij Rutte’s corona-persco op dinsdag. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Bos stelde een wat simplistische vraag over het verlengen van de lockdown en werd vervolgens afgeslacht op Twitter, zelfs door BN’ers die normaal gesproken heel politiek correct zijn, zoals Claudia de Breij.

De eerste vraag was vrijdag wederom voor de NOS, maar Albert Bos zit kennelijk nog steeds in zijn bunker. Collega Ron Fresen: “De eerste vraag… Nou ja, gelukkig heb ik een goede levensverzekering, zal ik maar zeggen. Meneer Rutte…

Daarop nam Rutte de gelegenheid om Bos een hart onder de riem te steken. “Ik vond overigens die eerste vraag in de persconferentie van woensdag helemaal niet zo vreemd. Dat wilde ik nog even zeggen. Ik denk dat het ook precies de vraag is die bij heel veel mensen leeft op dat moment.”

Veel mensen vinden het sympathiek dat Rutte de journalist op deze manier steunt. “Altijd sympathiek. Hij pakt het goed op“, vindt Eva Jinek.

En Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing: “Heel lief.”

Lees ook:
Albert Bos kapotgemaakt na eerste vraag aan Rutte (22 april)
Xander vd Wulp in bres voor Albert ‘schaamvraag’ Bos (23 april)

Het filmpje:

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen