Albert Bos kapotgemaakt na eerste vraag aan Rutte

NOS-journalist Albert Bos wordt op de sociale media volledig kapotgemaakt na zijn eerste vraag op de persconferentie die Mark Rutte dinsdagavond gaf. Dat is te lezen op onder meer Twitter. Rutte had geen vrolijk nieuws in petto voor de 7,8 miljoen mensen die lineair aan de buis gekluisterd zaten: de ‘intelligente’ lockdown blijft voorlopig nóg een maand van kracht. Na afloop van de persco is het steevast tijd voor vragen van journalisten en Bos was ditmaal als eerst aan de beurt.

Bos vroeg Rutte, voor het oog van dus bijna 8 miljoen lineaire tv-kijkers: “Meneer Rutte, al weken zegt u dat Nederland zich voorbeeldig gedraagt en wat krijgen mensen ervoor terug? Nog eens drie weken verlenging. Hoe rijmt u dat met elkaar?

De vraag werd als volkomen infantiel gezien en als een gemiste kans omdat er op dit moment veel belangrijkere vragen te stellen zijn. Bos wordt nu volledig ten gronde gericht op de social media.

Hoewel Bos op zijn eigen Twitter-kanaal zwijgt, krijgt hij daar wel veel haatreacties. “Krijg jij hiervoor al betaald? Of ben je nog stagiaire?“, bitcht de één. En de ander: “Wat een droevig optreden, wat een vraag. En dat werkt bij onze nationale omroep. Schaamte.

BN’ers

Bekende Nederlanders vinden Bos ook een oen. Een greep uit de vele reacties:

RTL 5-gezicht Thijs Zeeman: “Dramatische openingsvraag aan Rutte in persconferentie. We wórden beloond, versoepeling is begonnen, eerste stap is gezet. Nu volhouden en hopen dat we meerdere stappen kunnen zetten.

Journalist Rob Wijnberg: “Het is de stompzinnigste vraag ooit gesteld door een journalist. Met 1,5 kilometer afstand de stompzinnigste vraag ooit gesteld.

Voormalig NPO 1-baas Ton F. van Dijk: “Deze persconferentie bewijst dat goede vragen stellen een vak is dat niet per se samen gaat met de uitoefening van het beroep van journalist. Niets over de grotere maatschappelijke discussie over afweging economie versus gezondheid, die veel mensen thuis wel voeren.

Blendle-topman Alexander Klopping: “NOS weet, er kijken 7 mio mensen. De eerste vragen hebben groot publiek. Zou er dan overleg zijn met hoofdredactie over de lijn van de vraag? En zou het idee daar echt geweest zijn: ‘De mensen zijn het zát om offers te brengen, maak dat maar de kern van je vragen’?

Actrice Halina Reijn: “Rutte heeft het goed gedaan vind ik. ❤️Jammer van de vragen van de journalisten. Dat had een stuk scherper gekund. Vragen over economie, test capaciteit enz enz enz.

Tv-maker Marc Dik: “Weet iemand wie die NOS-huilebalk was met z’n eerste vraag op de Persconferentie over dat ie graag beloond wilde worden?

EO-ster Andries Knevel: “Sorry voor het niveau van sommige vragen van mijn (ex) collega’s op persconferentie Rutte.

BNNVARA-ster Claudia de Breij: “Die eerste verschrikkelijke vragen. Welke diamant aan de kroon van de NOS stelde die nou? Ik meende Martijn Bink zijn stem te herkennen maar ik twijfel. Overigens weer respect voor Rutte weer, je kan zeggen wat je wil maar hij legt helder en sterk uit wat we doen en waarom.

Satiricus Diederik Smit: “Het kabinet roept journalisten op om domme vragen voortaan te stellen in de elleboog.

De beelden:

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen