Kijkcijfers RTL 7 door dak: Bond-films hit in coronatijd

Geplaatst op wo 01 apr 2020 om 8:18

De kijkcijfers van RTL 7 zijn de afgelopen negen dagen, en dan met name gisterenavond, door het dak gegaan. De James Bond-herhalingen die het uitzond zijn een grote hit in coronatijd. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 7 zond de negen Bond-films die tussen 1987 en 2012 werden uitgebracht uit. Er werd op 23 maart begonnen met The Living Daylights, waar 479.000 mensen naar keken, en de afsluiter, Skyfall, trok gisteren maar liefst 1.041.000 kijkers (17,3 procent).

Het zijn unieke kijkcijfers voor RTL 7. Heel af en toe weet de zender weliswaar de grens van één miljoen kijkers te doorbreken, maar dat is dan altijd met voetbalwedstrijden of bijvoorbeeld een dartsfinale.

De afgelopen negen dagen werden de volgende Bond-scores behaald:

 • 479.000 kijkers voor The Living Daylights (23 maart)
 • 525.000 kijkers voor License to Kill (24 maart)
 • 599.000 kijkers voor Goldeneye (25 maart)
 • 754.000 kijkers voor Tomorrow Never Dies (26 maart)
 • 640.000 kijkers voor The World is Not Enough (27 maart)
 • 669.000 kijkers voor Die Another Day (28 maart)
 • 671.000 kijkers voor Casino Royale (29 maart)
 • 872.000 kijkers voor Quantum of Solace (30 maart)
 • 1.041.000 kijkers voor Skyfall (31 maart)

De Bond-herhalingen die de afgelopen negen dagen te zien waren op RTL 7 vormden de opmaat voor de tv-première van de Bond-film Spectre uit 2015, die aankomende zondag wordt uitgezonden op zusterzender RTL 4.

Foto: RTL
27 Reacties op “Kijkcijfers RTL 7 door dak: Bond-films hit in coronatijd”


 1. One day fly tv

  Na zondag stort RTL7 weer 100% in.

  Troosteloos als je het slechts moet hebben van wat herhalingen van oude Bond films.

 2. Mirjam

  RTL7 heeft last van ramptoerisme.

 3. Snoopie

  Kom er maar in met jullie negatieve reacties, je hebt toch niets anders te doen.

 4. By the way

  Voor elk wat wils in deze periode. Niks mis mee, toch? En niet iedereen heeft Videoland om naar die 007-films te kijken.

 5. Theo

  @mirjam, zo je negatieve RTL reactie is er weer uit. Gefeliciteerd.
  Een miljoen mensen was blij met de Bond-film. Jij mag die miljoen mensen ramptoeristen noemen. Zij vinden jou vooral erg sneu. Ga iets zinnigs zoeken. Iets anders dan elke dag onder 100 namen een negatief bericht schrijven op MC.

 6. Kim Jung-Un Dos Tres

  Skyfall is ook een van de beste Bondfilms ooit. Zie IMDB.
  En redelijk recent, dus meer kijkers. Logisch.

 7. Jan

  Heel veel jongelui hebben de 007 films nooit gezien , dus inderdaad niks mis met hehalingen ,in een periode dat veel programmas niet doorgaan En waar maken sommige zich nou druk om? Laten we ons zorgen maken over RTL, TALPA , medewerkers, en een warm hart toedragen, zodat men in de toekomst ook van beide zenders kan genieten.
  Kijkcijfers zijn ook niet zo belangrijk , nu de reclame markt is ingestort, Het is crisis voor iedereen, en de vele anti NPO, RTL of TALPA uittingen op deze site , daar moet men gewoon op mee ophouden

 8. Dartsfan

  Huh, Spectre zondag op rtl4? Dat staat niet in de televisiegids hoor! Die zegt nog steeds weet ik veel en meisje van plezier. Ik dacht dat Spectre toch niet op tv zou komen??

 9. Wim

  Rtl7 blijft een waardeloze Duitse zender

 10. Alfonso

  De oudjes bij RTL weten niet meer wat ze vorige jaar hebben gezien.

  Triest maar waar.

 11. Jantien Visser

  RTL7 heeft regelmatig mooie films, trouwens. Ze hadden van mij de hele reeks van James Bond wel mogen uitzenden. Genoten!

 12. Ed

  Ik vind het begrip “herhaling” niet zo op films slaan.
  Bij een TV premiere op een open kanaal kun je het ook als een herhaling zien als een film al eerder in de bioscoop geweest is en te zien is geweest via de verhuur/demand kanalen.

 13. Mark

  Komt RTL 7 vanavond weer met ingelaste hh van The Wolf Of Wall Street (staat niet in de tv-gidsen), die ze de afgelopen 3 maanden ook al 2 x hebben uitgezonden. Rechten soms bijna verlopen??? Met erbarmelijke kijkcijfers de vorige 2 x omdat die film met reclame erbij bijna 4 uur duurt. Waarom niet ook al die andere James Bond films, zeker die met Roger Moore van tussen 1971 en 1985. Die bevatten nog een hoop humor ook. Zeker de laatste 3 met hem uit 1981, 1983 en 1985 kunnen met gemak 600.000 – 700.000 halen. Die andere halen ook wel 500.000. Zonde om alleen op Videoland te zetten.

 14. Rob

  Gewoon heerlijke verstand op nul films, we worden overspoeld, met kookprogramma ’s , de ene talentshow
  naar de ander en tot overmaat van ramp, op elke zender het hoofd van Peter r de Vries. De bondfilms zijn of je ze nu een keer of tien keer hebt gezien top, ze nemen je mee over de hele wereld wat voor de een weer een herkenning kan zijn, van hee daar ben ik ook eens geweest. De muziek met name de titelsong is door vele tot hit songs gebracht, met name de eerste serie films. Nee bond is leuk, bond is spannend, bond is heerlijke onzin. En voor de zeurpieten, de fantasieloze onder ons is er altijd nog goede tijden slechte tijden hahaha over onzin gesproken.

 15. JJ

  mark daar ben ik het helemaal mee eens

 16. RTL Nederland, geen cent te makken

  Alle winsten zijn in de zakken van de aandeelhouders verdwenen.

  Dus dumpen we o.a. maar weer wat oude Bond films op TV voor die domme Hollanders.

 17. Doe

  Spectre zou Weet ik veel en Meisje van plezier even onderbreken, maar komt inderdaad niet. Zou nu op Zaterdag 11 April komen, maar daar staat Legomasters. Misschien als de Zondag is afgelopen dat het dan komt, is misschien beter ook. Dus misschien vanaf 19 of 26 April dan films op rtl 4.

 18. Doe

  Rtl 7 zend films nu uit met maar 2-3x reklame, dus wolf of Wallstreet duurt tot 23.45-23.55..

 19. Arie Schoenlepel

  In kan de tv wel het raam uitdonderen. Er is niets anders dan Corona en Corona. Je krijgt er spontaan Corona van.

 20. Insider

  Kim Jung-Un Dos Tres
  Helemaal mee eens! Echt een geweldige film met fantastische soundtrack van Adele.

 21. Asjemenou

  Het is keivol, een hele rij vol.

 22. arie

  Lekker goedkoop voor RTL, die ouwe bond films, waarvoor ze niet voor hoeve te betalen omdat ze die al “tig”keer heben uitgezonden.
  We worden gewoon als kijker in de maling genomen!

 23. Axel-F(Arnhem)

  netjes.

  De stelregel zou nu moeten zijn scoor je als commerciele omroep geen 1 miljoen dus geen 999.999 maar 1 miljoen kijkers gewoon iets anders zoeken qua baan.

 24. Commerciële Yoghurt

  Die Wim 9:58 is niet meer te helpen. Die slikt dagelijks zijn pilletje te laat, maar Arie 16:05, kom op zeg, l*l toch niet zo dom.
  Hoe oud ben je eigenlijk?

 25. Joop55

  Kan ook op Netflix heb je geen reclame er tussendoor.

 26. Lies. .

  Oohh

 27. Johan

  Niks gezien op rtl 4

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.