3FM’s Rámon: ‘Mensen snappen burn-out bij dj’s niet’

3FM-dj Rámon Verkoeijen merkt dat veel mensen niet snappen dat radio-dj’s ook een burn-out kunnen krijgen. Dat heeft de presentator, die zelf al enkele maanden thuiszit met een burn-out, gisteren telefonisch gezegd tegen zijn radiocollega Mark van der Molen. Dat er verpleegsters en dokters zijn die na de coronacrisis even moeten bijkomen snapt iedereen, maar een radio-dj die af en toe twee zinnen roept tussen de plaatjes door? Het gaat er bij veel mensen niet in, merkt Verkoeijen.

De radiomaker merkt dat er veel onbegrip voor is. “Heel veel mensen snappen een burn-out niet en al helemaal niet bij een radio-dj en al helemaal niet bij een radio-dj die niet eens zelf de muziek instart. Waar kan je dan last van hebben?

Je hoeft niet per se heel veel te werken om een burn-out te krijgen, aldus Verkoeijen. “Het is een soort opsomming van heel veel dingen die gebeurd zijn. Je zou zelfs van niets doen een burn-out kunnen krijgen, blijkt maar weer. Dat is wel iets heel raars. Ik moet heel eerlijk zeggen – en het klinkt heel naar – maar ik geloofde nooit echt in de term burn-out. Wat is dat dan en waar heb je dan last van? Maar het is zo raar om dat mee te maken.

Hoe gaat het nu? “Het gaat een beetje met ups en downs. Heel veel mensen – van de slager tot de bakker – vragen nu hoe het gaat. Het is superleuk dat mensen interesse hebben en ik krijg ook veel reacties van luisteraars. Ik antwoord ook bijna altijd.

Het gaat steeds beter met Verkoeijen. “Het gaat echt wel een klein beetje de goede kant op. Ik word blij als ik de ideeën over de avond hoor en ik heb er veel zin in.

De dj doelt op het feit dat hij en zijn collega Mark van der Molen zijn verplaatst van de middagspits naar de avonduren. “Er zijn mensen die vragen of ik boos ben, maar ik ben helemaal niet boos. Ik heb zin om te beginnen. Ik moet alleen een beetje wachten op mijn lijf.”

Een andere radio-dj die momenteel met vermoeidheidsklachten thuiszit, is Coen Swijnenberg van Radio 538.

Foto: Michel Schnater, BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen