‘Jamie Trenité is een verschrikkelijk vermoeiende vent’

RTL Boulevard-presentator Jamie Trenité is een beroepshypocriet en een verschrikkelijk, vermoeiende vent met een gebrek aan karakter. Dat vindt reisjournalist Liesbeth Rasker, zegt ze op Twitter. De meeste kijkers van RTL Boulevard hebben nog altijd geen flauw benul waar Trenité opeens vandaan komt. Hij stelt zichzelf voor in het Amayzine-programma Kiki In Bed Met, maar maakt daar niet bepaald de meest sympathieke indruk. Hij hoort vooral zichzelf graag praten.

De grootste ergernis van Rasker is zijn uithaal naar social media. Trenité, die regelmatig zijn afgetrainde lijf op Instagram post, zegt het sociale medium te ‘haten’. “Ik voelde me een jaar geleden zeer verplicht uit een soort van intens diepe sociale druk om aan Instagram te beginnen“, zegt hij. “Ik ben nu een jaar verder en ik heb eigenlijk nog steeds niet het antwoord waarom ik dit nu aan het doen ben.”

Minutenlang bitcht hij over Instagram, waar hij dus zelf op actief is. “Het past niet bij mij, ik vind het vervelend voor mezelf, zeker als ik me verplicht voel. Als het uit zichzelf gebeurt, kan het wel grappig zijn, maar ik vind dat bijna iedereen totaal debiel gedrag vertoont op Instagram.

En: “Ik vind het een raar, stom medium. Ik vind dat mensen zich stom gedragen en als mensen het doen om geld te verdienen, vind ik het heel zielig en ik hoop dat ik een leven kan leiden waar ik er vrij van blijf, ik het niet nodig heb en áls ik iets doe, doe ik het puur. Zo.”

Beroepshypocriet

Rasker verbaast zich over deze uitspraken. “Jamie Trenité vindt Instagram ‘een stom medium’ en mensen die er geld mee verdienen zielig. Als hij zoiets zou doen dan doet hij het ‘puur.’ Aldus de man die zich vorige zomer nog liet strikken voor een gigantische campagne van Shell. Joejoe.

Telegraaf-ster Pim Sedee daarop: “Hij bedoelt puur…. om de centen.

NRC-journalist Misha Melita: “Ik heb even het hele filmpje opgezocht en vind het in context wel iets minder heftig, iemand heeft hem denk ik met pistool op z’n hoofd gedwongen om op insta te gaan. Krijg wel het idee dat hij sowieso niet zoveel leuk vindt en intens is.

Rasker: “Wat een onzin, als ‘ie het echt had gewild had ‘ie het gewoon niet kunnen doen. Tis een volwassen vent hoor. Daarbij, heeft ook iemand hem gedwongen die campagne voor Shell te doen? Of wat zegt ‘de context’ daarover?

Melita: “Ja natuurlijk, ik zeg ook niet dat hij een heel volwassen houding heeft of geen andere keuze had. Ik vond het gewoon interessant en heb het filmpje opgezocht, bedoelde niet je punt onderuit te halen.

Rasker: “Lijkt me echt een verschrikkelijk vermoeiende vent in ieder geval, kon die video maar nauwelijks uit kijken.

Melita: “Zeker. Ik heb het ook afgezet.

Als iemand anders opmerkt dat Trenité wel een ‘geweldig wasbordje’ heeft, antwoordt Rasker: “Misschien kan ‘ie dat gebruiken om z’n karakter een beetje mee op te poetsen want dat heeft het wel nodig.

De grote vraag blijft: wie is Jamie Trenité? “Presentator en beroepshypocriet.

Lees ook: Autocuestuntelaar Jamie Trenité faalt als inval-Ikink (23 februari)

Het bewuste Amayzine-interview:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen