Bond tegen Vloeken heeft pleurishekel aan Draadstaal

De Bond tegen Vloeken heeft een pleurishekel aan de tv-show Draadstaal van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. De heren hebben flink wat brieven ontvangen van deze organisatie. Dat onthullen ze in een interview met Veronica Magazine. Er wordt volgens de bond veel te veel gescholden in de satirische show van NPO 3, maar die kritiek doet Jeroen van Koningsbrugge niet zo veel. “Beledigd zijn is als ademen, iedereen doet en voelt het tegenwoordig.”

Wat is precies het bezwaar van de Bond? “In onze Fred en Ria-sketches gaat Fred lekker tekeer en Dennis, oud-misdienaar die hij is, verkneukelt zich als we weer eens een brief van de Bond tegen het Vloeken krijgen.”

Dennis bekent dat hij juist geniet van al die klachtbrieven. “Ik voel geen enkele hang naar blasfemie, hoor. Iedereen moet lekker geloven wat ze willen geloven. Maar op een gegeven moment kregen we zoveel brieven van de Bond tegen het Vloeken dat ik ze vroeg de klachten die zij zegden te krijgen, door te sturen.”

Hij gaat graag de confrontatie aan met al die boosmensen, aldus Dennis. “Ik zou ze met liefde persoonlijk uitleggen waarom we de grap maakten die we maakten. Regel anders een zaaltje, stelde ik nog voor.”

Daar ging de Bond niet op in. Ze wilden duidelijk alleen zichzelf op de kaart zetten.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen