Hilversum huilt: geen salarisverhoging voor RTL-sterren

Geplaatst op di 07 apr 2020 om 14:00

De broekriem wordt flink aangehaald in Hilversum: freelancers zitten zonder werk en tijdelijke contracten worden niet meer verlengd. Het is bij RTL niet anders. Directeur Sven Sauvé heeft zijn personeel in een e-mail schrap gezet voor de gevolgen van de coronacrisis en daaruit blijkt dat ook vaste werknemers, waaronder de sterren van vlaggenschip RTL 4, niet worden gespaard. Zij hoeven dit jaar niet op loonsverhoging te rekenen als ze een goede beoordeling krijgen van hun leidinggevende.

Sauvé geeft aan dat het schrappen van de salarisverhoging nog kan worden teruggedraaid als blijkt dat de situatie rondom het coronavirus verandert, meldt Villamedia.

RTL is nu vooral bezig met de korte termijn, licht een woordvoerster toe aan de website. Activiteiten die niet bij de ‘core’ horen en niet winstgevend zijn, worden geschrapt. “We kijken nu welke activiteiten mogelijk gestaakt kunnen worden, omdat ze onvoldoende bijdragen aan onze strategie. Over welke activiteiten dit gaat, maken we bekend zodra het besluit is genomen.

De focus gaat volledig op video. “We hebben al geruime tijd geleden gekozen voor een videostrategie. De bedoeling is dat we zoveel mogelijk focus houden op onze core en dat is programma’s maken voor onze zenders en Videoland.

We moeten de moed erin houden, aldus RTL. “Door nu scherp aan de wind te zeilen, loodsen we RTL door deze crisis en kunnen we blijven investeren in onze strategie.

Foto: RTL
32 Reacties op “Hilversum huilt: geen salarisverhoging voor RTL-sterren”


 1. Eibertje

  Dan doen de molletjes het toch eerlijker dan het zooitje ellebogen van RTL

 2. CB

  Tering naar de nering zetten. Dan gaan Chantal en Co maar een keer naar Koossies Koopjeshoek :P

 3. RTL, uitgemolken door aandeelhouders

  Na een slecht 2019 (geen Corona) gaat 2020 nog slechter worden.

  Jarenlang uitgemolken door aandeelhouders en gebrek aan vernieuwing.

 4. Jinek levert toch 50% van haar honorarium in?

  WINNEN doe je alleen als RTL TEAM.

 5. MolTalk

  Alles wat TV te maken heeft gaat door de huidige crisis nog versneld te berg af.

 6. MolTalk

  Alles wat TV te maken heeft gaat door de huidige crisis nog versneld te berg af. #bye

 7. mediakaal

  Ik vrees dat dit niet alleen voor RTL sterren geldt. Ik denk dat dit heel veel Nederlanders hier mee te maken zullen krijgen. En dan mag men nog blij zijn dat men niet gekort wordt.

 8. Roubini

  De nieuwe realiteit doet zijn intrede. Voor het eerst sinds mensenheugenis liggen wereldwijd economieën stil. Tienduizenden vliegtuigen staan aan de grond. De globalised world is in een aantal weken stilgelegd. The perfect storm voor een economische depressie die zijn weerga niet kent. De cijfers spreken boekdelen. In de USA werden in 1987 de slechtste cijfers voor WW aanvragen ooit gemeten. Rond de 700.000 werknemers meldden zich in één week tijd bij de uitkeringsinstanties. Twee weken geleden werd dat record verpulverd met 3.300.000. Vorige week kwamen daar nog eens 6.600.000 bij.
  Ook Nederland ontkomt met zijn export- en diensteneconomie, record hoge hypotheekschulden, vele consumptieve kredieten en veel nieuwe ondernemingen die economisch niet essentieel zijn, niet aan een enorme dreun. ABN-AMRO gooide vandaag als eerste de knuppel in het hoenderhok. De huizenprijzen gaan dalen. Massa ontslagen, inkomensdaling, faillissementen en vele stedelijke appartementen gekocht als pure Airbnb belegging, zorgen voor een versnellende spiraal naar beneden. De website van Funda begint langzaam vol te stromen met nieuwe aanmeldingen. De bank durft geen exacte voorspellingen te doen, maar ziet in dat het stevig kan worden.
  Mediabureaus zijn als eerste in de economische shock terecht gekomen. Bestedingen vielen afgelopen weken tussen 60% en 90% terug, afhankelijk van het medium. Deze zullen wel wat aantrekken, maar niet meer tot het oude niveau. Influencers rollen over elkaar heen om hun contracten te vernieuwen, ze zeggen allen bereid te zijn om voor veel minder geld te werken. Nagenoeg geen enkel bedrijf wil nieuwe verplichtingen aangaan en laat de kortingen aan zich voorbij gaan. Gezien hun bestedingspatronen is het geld van de influencer snel op.
  De extreem rijken komen er wel doorheen. Maar onze economie draait voor een flink deel op de “wannebee rich”, die al jaren boven hun inkomensniveau leefden. Kijk eens op websites voor tweedehands luxury handbags. De nieuwe aanmeldingen van Chanel, Dior en Vuitton tassen is niet te stuiten en voor dumpprijzen. Men heeft geld nodig en snel. Een economie is zo goed als het collectieve geloof daarin. De religie van de onaantastbare en optimistische consument. Het geloof dat alle functies en beroepen binnen de economie niet gemist kunnen worden. Dat beeld kantelt nu snel. Voorlopig zal een Intensive Care Verpleegkundige of een UWV Medewerker, als een stuk essentiëler worden beschouwd voor de economie dan een “Corporate Social Media Strategist” of een “Lifestyle & Hapiness Consultant”. De economy gaat voorlopig terug naar de core basics. In die nieuwe realiteit zijn velen even overbodig. Vooral in de media.

 9. Prima zo’n crisis bij RTL Nederland

  Eindelijk kan de bezem er doorheen.
  Teveel verlopen BN’ers en uitgemolken en overjarige formats.

 10. Jack Hiemstra

  Dat is al jaren aan de gang met ‘ gewone ‘ mensen! Niets nieuws. Waarom zin alarmerend artikel? Winnen doe je met een team! Inderdaad! En die spirit is ver te zoeken daar met al die diva’s. De moeilijkheden daarom heen kunnen worden verbloemd met veel geld. Trekt het financiele gordijn der verdoezeling op, komt het aan op de mensen zelf voor 100% En dat lukt slecht als je 2 mensen hebt met dezelfde functie en categorie. Maar de ene verdiend 20 euro per uur en de andere 456 euro per uur! Dat gaat fout!

 11. Thom

  @roubini. Los van je depressieve verhaal, juist in tijden van crisis hebben mensen behoefte aan entertainment, zie hoe Hollywood floreerde tijdens de crisis van de jaren 30 in de vorige eeuw, even ontsnappen aan de rauwe werkelijkheid….

 12. robb

  Deze crisis maak heel veel vloeibaar , er gaat denk ik wat veranderen in het media landschap , er moet straks bezuinigd worden dus npo3 gaat verdwijnen , de commerciëlen zien nu ook hoe kwetsbaar ze zijn een fusie met RTL en talpa komt daardoor dichter bij dan ooit , John kan ook ook SBS aan RTL verkopen en alleen programma’s gaan maken .

 13. Riky Heerkens

  Aan de desk ook elke avond goedbetaalde “deskundigen ” Nicky Plessen die haar eigen kledingmerk promoot. Waar zijn ze mee bezig.

 14. Moniek

  Zal bij andere bedrijven niet veel anders zijn. Goed dat RTL hierin transparant zijn.

 15. Marc E. Putto

  Mooi zo de salarissen kunnen tot 50% naar benee bij de bestbetaalden.
  Dat zou men gewoon motten pikken maar men pikt dat natuurlijk niet. Men is verwend.

 16. Nikolaas van Myra

  Heeft iemand de hele tekst van Roubini helemaal gelezen?

 17. Jack Hiemstra

  Roubini heeft een punt. De ‘ zogenaamde rijken’ moeten van hun troep af! Dure pats horloges ding je af voor een bedrag waarvoor je net een leuke Gshock kan kopen👌👍

 18. Keta Minek

  geen salarisverhoging voor RTL-sterren” dit word huilen met de pet op.

 19. Bjornrdam

  Videoland is juist verliesgevend voor rtl. Ben benieuwd hoelang rtl dit volhoudt en de aandeelhouders waren al aan het klagen dus…

 20. Jupperdejup

  Gelukkig zijn Kees & Co, All You Need Is Love en BankGiro Miljonairs wel een succes.

 21. Anja

  Zeg Hey hallo, wijs mij één ster aan op die foto.

 22. Bastiaan

  Hilversum Huilt, wat een onzin, terrecht dat die overbetaalde zogenaamde BN-ers voor de bagger die ze leveren geen salarisverhoging krijgen! geef ze eerder salarisverlaging!

 23. Willie

  Veel te hoge salarissen afkappen die zaak.

 24. dennis

  Ze blijven maar kapsones houden daar bij die gierput Natuurlijk rtl4.

 25. Rtd

  Dus al die meuk die bij BLVD aan schuift gaat weg??? Toppie!

 26. Jantje

  Sven bedenkt niks zelf. Hij is de handpop van Thomas Rabe. Die Duitser zal een goede crisis nooit aan zich voorbij laten gaan en snijdt nu lekker nog ff in de kosten. Sventje gaat met oogkleppen op richting video en heeft fan-centric helemaal los gelaten. Kortom: oude wijn in nieuwe vaten, want RTL is nu jaren bezig uberhaupt haar interne data-organisatie op orde te krijgen. Zonder dat in de haarvaten van je processen en organisatie, kan je maar 1 ding doen: je oude kunstje, met een beetje commerciële schaal via een saleshuis als Ad Alliance. Videoland zal nu wel in de lift zitten, maar zal nog steeds geen vetpot zijn. Sterkte RTL-ers! Binnenkort van Rabe wel weer een consultancy buro naar binnen schuiven.

 27. albert

  Wat zal er allemaal niet door gaan bij rtl??

  – het spaanse dorp

 28. A

  Spaanse Dorp gaat gewoon door. Wordt nu gedraaid.

 29. Mark

  Albert

  Zowiezo Expeditie Robinson waar de opnames normaal gesproken in juni plaatsvinden, tegen die tijd zal het coronavirus nog niet verslagen zijn denk ik

 30. Wil van Bil

  Overbetaalde verlepte sterren mogen van mij allemaal in de bijstand. Al die idioten verdienen sowieso al veel te veel daar in de mediawereld. Betaald krijgen voor een beetje wauwelen en slap ouwehoeren dat wil iedereen wel, weg ermee!

 31. @ Jupperdejup

  @ jupperdejup: Misschien dat RTL in september al met een nieuw seizoen van Kees en Co komt vanwege het grote succes van afgelopen seizoen. Dat deden ze ook in 1997.

 32. Natascha

  De overgang van Seizoen 4 naar Seizoen 5 was behoorlijk kort.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.