Hilversum huilt: geen salarisverhoging voor RTL-sterren

De broekriem wordt flink aangehaald in Hilversum: freelancers zitten zonder werk en tijdelijke contracten worden niet meer verlengd. Het is bij RTL niet anders. Directeur Sven Sauvé heeft zijn personeel in een e-mail schrap gezet voor de gevolgen van de coronacrisis en daaruit blijkt dat ook vaste werknemers, waaronder de sterren van vlaggenschip RTL 4, niet worden gespaard. Zij hoeven dit jaar niet op loonsverhoging te rekenen als ze een goede beoordeling krijgen van hun leidinggevende.

Sauvé geeft aan dat het schrappen van de salarisverhoging nog kan worden teruggedraaid als blijkt dat de situatie rondom het coronavirus verandert, meldt Villamedia.

RTL is nu vooral bezig met de korte termijn, licht een woordvoerster toe aan de website. Activiteiten die niet bij de ‘core’ horen en niet winstgevend zijn, worden geschrapt. “We kijken nu welke activiteiten mogelijk gestaakt kunnen worden, omdat ze onvoldoende bijdragen aan onze strategie. Over welke activiteiten dit gaat, maken we bekend zodra het besluit is genomen.

De focus gaat volledig op video. “We hebben al geruime tijd geleden gekozen voor een videostrategie. De bedoeling is dat we zoveel mogelijk focus houden op onze core en dat is programma’s maken voor onze zenders en Videoland.

We moeten de moed erin houden, aldus RTL. “Door nu scherp aan de wind te zeilen, loodsen we RTL door deze crisis en kunnen we blijven investeren in onze strategie.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen