Britt: ‘Oudjes liever dood aan corona dan eenzaamheid’

Geplaatst op ma 06 apr 2020 om 14:00

Nu de discussie over het in stapjes beëindigen van de coronalockdown op gang komt, klinkt her en der ook het geluid dat dit asociaal zou zijn voor de ouderen van het land. Britt Dekker merkt echter dat óók oudjes de lockdown wel beu zijn. Dat heeft ze zondag gezegd in Op1. Dekker debuteert vanavond op SBS 6 – na televisiehit Chateau Meiland – met het programma Britts Gouwe Ouwen, waarvoor ze een tijdje in een verzorgingstehuis heeft doorgebracht. Totdat corona opkwam.

Met die ouderen heeft Dekker nog wel steeds contact. “Ja, ik heb nog contact met ze en ik vraag ook elke dag aan de medewerkers die daar werken hoe het met ze gaat. Dan zeggen ze heel lief: ‘Ja, we brengen een extra tijdschrift of een advocaatje langs.’

Ze heeft het met hen ook over het coronavirus. “Wat ik dus heel interessant vond, is dat een aantal zeiden: ‘We zijn eigenlijk banger voor de eenzaamheid. De eenzaamheid is eigenlijk een grotere vijand dan doodgaan aan corona. We sterven eigenlijk liever aan corona dan dat we sterven aan eenzaamheid.’”

Het is belangrijk om dat ook mee te wegen, vindt Dekker. “Dat vind ik dus wel een ding voor de komende weken: hoe lang gaat dit nog duren? Ik sprak ook een dochter van een 92-jarige vader in het verzorgingstehuis en die zei: ‘Hoe lang gaat dit nog duren en hoe lang kan ik mijn vader nog zien? Straks zie ik hem helemaal nooit meer.’ Dat vind ik een beetje het pijnlijke.”

De discussie over het in stapjes openstellen van de economie en het beëindigen van de lockdown is vrijdag in een stroomversnelling geraakt dankzij tv-persoonlijkheid Jort Kelder.

Foto: NPO
46 Reacties op “Britt: ‘Oudjes liever dood aan corona dan eenzaamheid’”


 1. raam

  Britt is behindert

  what you see
  what you get

  Kijk naar der tanden

 2. Christinetv

  Wat een uit zijn verband gerukte quote. Ze was enig gisteren bij op1.

 3. Corrector

  @Raam
  Het is volstrekt onbegrijpelijk wat je schrijft. Wat is “behindert”?
  Het zou trouwens “behinderd” moeten zijn, als voltooid deelwoord waarbij de r van behinder niet in het kofschip voorkomt en dus een d oplevert.
  En het is niet ‘der’ tanden maar ‘haar’ tanden. Haar, als in van haar. Waarbij haar wel eens wordt afgekort tot ‘r of d’r, maar niet der. Als je al het Nederlandse der bedoelt, betekent dat van. ‘Kijk naar van tanden’ slaat nergens op.
  Net als jouw hele reactie. Pure taalarmoede.

 4. Whitedog

  @raam: behindert?????

 5. X

  Vraag me af wie er hier “behindert” is.
  Ik vind Britt een leuke enthousiaste vrouw met hart voor de mens, of het nu de kinderen zijn of de ouderen.

 6. raam

  ik vin helemal mooi!
  ZO IS NATUUUUUUUUUUR!

 7. Halleluja

  Wat een lieve schat is Bridget

 8. harteloze henk

  Wat een domme koe is Britt

 9. Halleluja

  Foutje

  Moet natuurlijk Britt zijn

  Bridget is een tang

 10. Bridget

  gehandicapt; invalide behindert gehandicapt behindert gehandicapt: er ist behindert und sitzt im Rollstuhl hij is gehandicapt en zit in een rolstoel¶(informeel) das ist doch behindert!

 11. chris?

  Britt is ontwapenend, als U begrijpt wat ik bedoel

 12. Marco Borealo

  Britt is een aardig en spontaan vrouwtje met de hart op de goede plaats. Zorg ervoor dat je niet vermorzelt wordt door de molenstenen van bijv boelefartt. Vooral als vriendje de vries er zit. Balkt ie er weer doorheen met zijn opgelegde deug-links geklets over rechten van het paard enz. Die beesten hebben het nergens beter dan bij jou! Degenen die hier roepen dat het niks is met je enz. zijn dit aan het txtn met een wijf naast hun waarbij een kaalgeschoren schaap nog een lekker ding is!!

 13. Arschgeige

  @Bridget
  ma 06 apr 2020 om 14:30

  Was zum Teufel. Ich denke, du Bridget, bist wohl geistlich behindert. Hast nicht nur eine Macke, sondern mindestens zehn Macken. Also bist du wohl reif für die Klapse, du unnützliche Wichtigtuerin.

 14. Jimmy Aquarius

  MediaCourant zit hier (weer) de boel op te naaien, want er wordt gesteld als kop:
  “Britt: ‘Oudjes liever dood aan corona dan eenzaamheid’””

  Terwijl, als je verder leest heeft Britt de oudjes (een paar maar) aldaar gequot: “‘We zijn eigenlijk banger voor de eenzaamheid. De eenzaamheid is eigenlijk een grotere vijand dan doodgaan aan corona. We sterven eigenlijk liever aan corona dan dat we sterven aan eenzaamheid.’”. Dus MC wees duidelijk. Britt heeft dat nooit vanuit haar alspersoon gezegd, maar ze haalt enkele ouderen aan en begint te citeren met “”Wij”. . Dus MC….!!

 15. CharlyZ

  Als deze uitspraak in een van haar uitzending te zien en te horen is, dan wil ik het geloven, zo niet dan is het een belachelijke uitspraak om maar in die verdorven Discussie een duit in het zakje te doen en die zeer kwetsend is voor ouderen die men maar wil afschrijven

 16. X

  @Charly Z: Lees het hele artikel eens.

 17. Willie

  Ach ja dit land zit allang op Action T4 niveau .Natuurlijk Brit liggen de oudjes liever een tijd naar adem te happen en vervolgens te stikken .
  Kunnen die BN’ers niet eens een keer hun domme bek houden over Corona. Och en dat zij zo betrokken is met oudjes is haar geldgewin.

 18. Henny Huisman

  Helaas moet ik toegeven dat Marco Borsato deze Britt ook heeft doorgesmeerd

 19. Gordon Heukeroth

  Verveel me dood, mijn nieuwe liefje is spoorloos verdwenen!

 20. Bridget

  Arschgeige. wird sowieso Rad fahren.

 21. Trudy

  Wat is het toch een geweldige vrouw die Britt!!

 22. Bridget

  Gordon Heukeroth. Dann suchen Sie einen neuen.

 23. Donna

  Leuk dat bij de laatste aflevering van dit seizoen van Kees & Co de aftitelingsmuziek zonder andere geluiden werd uitgezonden. Alleen wel enorm balen dat RTL deze halverwege afkapte. Jammer hoor, RTL! :(

  Op naar het elfde seizoen! :)

 24. Larry de loodgieter

  Kees & Co mag wel eens nieuwe introbeelden maken, jammerlijk dat hergebruik. Verder wel een enorm leuke serie.

 25. LLRV

  @Arschgeige

  unnütze of nutslose

 26. LLRV

  nutzlos natuurlijk

 27. Typhoon

  Lekkere Fotze!

 28. RaymondVL

  Ruimt wel lekker op, al die nutteloze bejaarden. Leveren niets op, kosten alleen maar bakken met geld. En omdat een spuitje te controversieel is dan maar een virus gebruiken. Minder pensioenen, minder AOW. Wat kan Mark Rutte toch blij zijn met dit makke klootjesvolk.

 29. Arschgeige

  @LLRV
  ma 06 apr 2020 om 13:45
  Peter WC Eend adviseerd RTL WC Eend. Sure! Kots!

  @LLRV:
  Du hast eine grosse Klappe und bist arrogant dazu. Schau bitte auf dich selbst. Ich bin 100% sicher adviseerd ist mit t statt d. Da du gerade von nutzlos gesprochen hast: Wem der Schuh passt, der zieht ihn sich an. Hast verstanden?

 30. Waarzegger

  @RaymondVL
  ma 06 apr 2020 om 16:56

  Een ding staat vast: Jij komt eerder aan de beurt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Heeft als bijkomend voordeel dat niemand nog jouw onzinnige gebral van commentaar hoeft te voorzien. Rlp RaymondVL. Soms is de wens de vader van de gedachte.

 31. Apfelflapf

  Is dat de debiele nicht van Johnny de Mol ?

 32. RaymondVL

  @Waarzegger
  ma 06 apr 2020 om 17:18

  Is goed hoor. Ik zal je opwachten bij de poorten van de hel.

 33. Piet Pannelap

  Er valt toch niet met goed fatsoen naar dit überdomme wicht te luisteren. Kijken is ook al erg lastig. Wat een trol.

 34. anoniem

  Nee, niet mooier maken dan het is.. Met leugens probeert rechts economie belangrijker te maken dan de veiligheid van de bevolking.

 35. Hagrid

  @ Larry de loodgieter: Zo’n fantastische leader verdient inderdaad een jaarlijkse opfrisbeurt. Het zou wel heel jammer zijn als daar de mot in komt.

 36. 😷Paulus

  😷Geile 👩‍🦳heeft gewoon gelijk. Eenzaamheid zal voor vele 👵👵👵👵👴👴👴👴fataal worden hoe langer het duurt. Het is een kwestie van tijd. Helaas.

 37. Waarzegger

  @RaymondVL
  ma 06 apr 2020 om 17:44

  De enkele vaststelling dat je naïef gebleven bent en om die reden nog steeds in sprookjes gelooft maakt dat je op slag degradeert tot een monster zonder waarde. Verdere aanvulling hierop is verspilde moeite.

 38. Kwebbeldick

  Behindert?!? Beflikkert !

 39. Captain Clinkc USS Portshaw

  Goodevening Dutch Faggets,
  We are LOL about you from -986 ft below. In our own lockdown facility. A nucleair submarine. Little manover going on! Been here below for about 60 days now counting. Remains an average for about 42 days more.

 40. Torpedolasser met snijbrander

  CRISIS IN NL, LOCKDOWN. Met je maatjes aan het bier, tv aan, lekker klooien met je wijf, niet werken, uitslapen, in het zonnetje zitten en geen rijen aan de kassa, vissen in het kanaal en lekker de hele dag relaxen.
  Als dit al lijden wordt genoemd in het land wat wij moeten beschermen. Gaat u dan inderdaad eens mee met een van onze huidige onderzeeërs. Na 65 dagen geen zonlicht maar alleen maar de boot en bemanning, stemt u ook in met vervanging van de oude generatie, klagen blijft niet alleen bij de problemen van ons gender neuraal/LTHBSCANE wc! Want die is er niet!! Droppies, zwakjanussen, boluskneders, suikerharingen! Welkom in de wereld van Oorlog!

 41. Stanislav

  Corrector, als je iemand de les wil lezen doe het dan wel goed..

  ’t Kofschip en niet het kofschip, domoor.

 42. Jaap Aap

  @Stanislav: als je toch zo nauwkeurig wilt doen als mierenneuker, gebruik dan het formele “je (…) wilt”, knuppel!

 43. critikast

  Brit, goed idee , maar doe het de volgende keer gewoon anoniem en zonder camera’s er bij. Dan ben je geloofwaardiger dan nu. Nu sla je toch weer munt uit je acties over de rug van ouderen. Schaam je diep !

 44. RaymondVL

  Waarzegger
  ma 06 apr 2020 om 19:57

  Verbeter de wereld en maak een einde aan je leven. Namens de feestcommissie hartelijk dank.

 45. Geronimo

  @Stanislav

  Mag Fokschaap wel van je?

 46. Fidan

  Het is zeer denigrerend ouderen “ouwetjes” te noemen!!! Britt is een zeer irritant onbenullig meisje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.